FOTBAL  »  LIGA 1  »  FORMAT

Cu plăcere :D Propunerea Gazetei, preluată de LPF, a fost aprobată » Cum se va desfăşura play-off-ul sezonului viitor

Articol de GSP - Publicat marti, 27 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 27 ianuarie 2015 13:42

S-a aprobat! Decizia de a reduce numărul echipelor la 14 din sezonul viitor rămîne în picioare, campionatul urmînd să se desfăşoare într-un sistem cu play-off şi play-out.
Astăzi s-a decis şi modul în care se va desfăşura play-off-ul, după finalul sezonului regulat. Astfel, după finalul celor 26 de etape, primele 6 clasate vor merge în play-off, iar ultimele 8 în play-out. Punctele vor fi tăiate la jumătate, pentru a anula diferenţele mari între echipe, urmînd astfel modelul campionatului belgian, cel propus în vara lui 2014 de Gazeta Sporturilor.

Pentru a menţine interesul şi la nivelul play-out-ului, echipele vor fi nevoite să strîngă cel puţin 15 puncte pentru a îndeplini baremul. Altfel vor intra depunctate în liga secundă.

Gazeta a venit cu propunerea
În luna mai a anului trecut, Dan Udrea a propus, prin intermediul unui editorial în Gazeta Sporturilor, ca Liga 1 să se desfăşoare după modelul belgian. De ce a pledat ziaristul GSP pentru formatul acestui campionat?

Pentru că, pe lîngă creşterea numărului de derby-uri, s-ar creşte şi interesul din jurul luptei la titlu sau la retrogradare, iar campionatul n-ar mai fi rupt încă de la finalul turului. În momentul de faţă, Steaua are 9 puncte avans faţă de locul 2 şi are şanse mici să mai fie ajunsă. Anul trecut, în campionatul belgian a avut loc o răsturnare de situaţie datorată formatului. Clasamentul final la finalul sezonului regulat:

1. Standard 67p,
2. FC Brugge 63p,
3. Anderlecht 57p.

S-au înjumătăţit punctele, au urmat 10 etape fantastice, la finalul cărora clasamentul s-a răsturnat, iar Anderlecht a cucerit titlul chiar dacă a pierdut două meciuri în play-off:

1. Anderlecht 51p,
2. Standard 49p,
3. FC Brugge 48p.

Playtech: BOMBĂ! Diana Șoșoacă sfidează TOT! Cum a intrat în restaurant, fără certificat verde! Chelnerița a rămas MASCĂ: 'Ce e aia?!'


Comentarii (51)
msr_ms
msr_ms  •  28 Ianuarie 2015, 16:51

pare o prostie acest criteriu.de ce?pai simplu,poate dezavantaja echipa care termina prima cele 26 etape dar la fel de bine poate avantaja si o echipa care termina pe locul 1 sau 2,3 maxim.spre exemplu: o echipa x dupa 26 etape are victorii tur-retur la ultimele 8 clasate-adica 42p,apoi aceeasi echipa termina la egalitate meciurile cu cele din locul 1-7,adica inca 12p.total=54p.daca se injumatatesc raman 27p.insa cel mai corect s-ar tine cont de rezultatele directe intre echipele aflate in play-off si play-out.daca ar fi asa atunci echipa x mentionata de mine nu ar mai avea 27p CI NUMAI 12p.nu ar mai primi un bonus de 15p.la fel si la play-out,poti avea 15p cu primele,restul varza.castigi 7p

depeche
depeche  •  28 Ianuarie 2015, 09:21
Postat de caminero pe 28 Ianuarie 2015, 08:46

Dac[ GSP a propus aşa ceva, atunci GSP e o boambă! În playoff se intră cu punctul şi golaverajul acumulat contra adversarilor direcţi din playoff. Similar pentru playout. Dar na! tot GSP a propus în luna mai a anului 1935 ca oamenii, atunci cînd vor să se spele pe mîini, să folosească robinetul de apă caldă pentru a obţine apă caldă. Întreg globul a urmat cu entuyiasm "indicăţiile" preţioase ...

Amuzant comentariul insa poate sistemul de care vorbesti nu se aplica si la campionatul Belgiei :)

depeche
depeche  •  28 Ianuarie 2015, 09:08

"În momentul de faţă, Steaua are 9 puncte avans faţă de locul 2 şi are şanse mici să mai fie ajunsă." Pe bune? :))) Nu ma asteptam la mai mult de la voi, sincer... atat puteti! Ce calculator de sanse aveti, daca nu va deranjeaza intrebarea? vreau sa imi calculez si eu sansele de a petrece o noapte alaturi de Scarlett Johansson. Am nevoie de un tool ca al vostru sa imi dea sperante aproape maxime de reusita!

Vezi toate comentariile (51)
Comentează