FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Culisele demisiei lui Pițurcă de la CSU Craiova: „Ăsta a fost singurul motiv!” + „Rotaru este tipul care dacă face ceva face prin spate. Nicidecum la vedere”

Articol de GSP - Publicat joi, 11 noiembrie 2021 13:16 / Actualizat joi, 11 noiembrie 2021 15:36

Victor Pițurcă a antrenat ultima dată la Craiova, pe CSU, unde a bifat 8 victorii, trei egaluri și cinci înfrângeri. Dar în ianuarie 2020 a decis să-și dea demisia după 16 meciuri în toate competițiile. Invitat la „Prietenii lui Ovidiu”, Pițurcă a explicat motivele care l-au făcut să ia această decizie.

- Piți, ultima ta experiență ca antrenor a fost la Craiova. Te-a dat afară, ai plecat, ce s-a întâmplat?
- Divorțul la Craiova nu intervenea dacă nu voiam eu pentru că mai aveam contract trei ani de zile.

- S-a băgat Rotaru peste tine?
- Nu s-a băgat peste mine. Nu putea să se bage niciodată Rotaru peste mine. Rotaru este tipul care dacă face ceva face prin spate. Nicidecum la vedere. Eu am decis să plec și am decis în ultimul moment pentru că nu aveam șanse să obțin ceea ce mi-am dorit în momentul în care am venit la Craiova. Ăsta a fost singurul motiv! 

Eu am venit la Craiova nu doar să câștig campionatul. Chiar dacă aveam un salariu mic, aveam niște clauze dacă aș fi câștigat campionatul, dacă ajungeam în cupele europene, atunci luam bani foarte mulți. Or, n-aveam nicio șansă!

- Și alt motiv?
- Alt motiv n-a existat! Rotaru își dorea să plec, foarte clar. Nu știu de ce, nu i-a plăcut de mine. El avea obiceiul să discute cu jucătorii, programul era unul spartan. Eu veneam după un antrenor italian, cu care programul era să se vină o oră și ceva la antrenament, apoi se pleca acasă. Or, la mine e alt tip de program. Unii jucători, probabil, erau nemulțumiți.

- Cât de diferit putea să fie?
- La mine se venea la ora 9, tu, jucător, iei masa și pleci seara la 7-8. Faci antrenament, mănânci, te odihnești, urmează alt antrenament. Dacă aveam un singur antrenament plecai la 13-14, după masă și după refacere. Eu acest program îl fac pentru jucători, pentru echipă, nu pentru mine. Ce, mie îmi convine să mă trezesc la șase ca să fac antrenament la șapte? Normal că și eu vreau să dorm!

Eu zic că după un an de zile cu programul meu, poți juca la orice club din străinătate. Și cât joci fotbal? Timp de 15 ani trebuie să câștigi cât poți de mult.

- Victor Pițurcă, fost antrenor la CSU Craiova

Citește și alte articole din emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”:

EXCLUSIV De ce nu revine Victor Pițurcă în antrenorat: „Nu mă interesează salarii de 20.000 de euro!” + Ce ofertă a refuzat recent

EXCLUSIV Victor Pițurcă dezvăluie cum a făcut două luni de pușcărie: „Nu vă dau niciun ban! Condamnați-mă!” + cine i-a spus primul „Satana”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ijohn
ijohn  •  11 Noiembrie 2021, 21:07

când a venit piturca s-a schimbat *** ala de gazon în 2 timpi și 3 mișcări....singurul capabil sa ia campionatul cu Craiova a fost piturca...poate nu-l lua în primul an (la câte mânării se fac), dar dup-aia fluiera. Deocamdată oltenii mai așteaptă...și sunt departe și anul acesta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dodo001
dodo001  •  11 Noiembrie 2021, 18:00

Cat castiga FRF dacă Națională se califica la Mondial? Am înțeles ca vreo 5 milioane de dolari. Pai atunci fa-i contract lui Piți dacă duce România acolo ii dam 1 milion sau 1,5 milioane. Merita. Personal i-as da toți banii doar sa califice echipa acolo. De peste 20 de ani așteptăm. Dacă cineva e capabil, sa fie plătit.

1319238838149008
Serban Radu  •  11 Noiembrie 2021, 17:25

Cred ca vorbim despre un jucator relativ ( Lacatus si Balint trageau in el sa intre mingea in poarta ) de un antrenor rezultate indoelnice si de un comentator infatuat a tot stiutor. De fapt cine este acest Pitzi ?????

Vezi toate comentariile (3)
Comentează