FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO Victor Pițurcă dezvăluie cum a făcut două luni de pușcărie: „Nu vă dau niciun ban! Condamnați-mă!” + cine i-a spus primul „Satana”

FOTO Elena Driu
FOTO Elena Driu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 noiembrie 2021 21:00

Victor Pițurcă a dezvăluit cu lux de amănunte la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” cum a fost condamnat la închisoare, când era fotbalist la Scornicești, pentru că juca poker și dă detalii despre porecla pe care a primit-o din partea unor ziariști. 

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Cum a fost arestat Pițurcă fiindcă a jucat poker la Scornicești

- Aveam o curiozitate și vreau să te întreb. De unde vine porecla de „Satana"?
- Au pus-o unii de la un ziar al scriitorilor. Nu știu cum îi zice. A apărut că jucam poker pe la Lido, de câte două-trei ori pe săptămână. Apăruse că eu doar câștigam, ceea ce nu era adevărat. Și că prietenii mei, Dragomir, Păunescu, Giovanni sau Gigi, mă numeau Satana. Nici asta nu era adevărat! Niciodată n-am avut o poreclă de genul ăsta.

- Tu ai avut probleme mari cu jocurile de noroc. Ai fost și arestat!
- Eram la Tg. Jiu, dar Scorniceștiul m-a luat cu japca de-acolo. Primisem vreo 80.000 de lei de la Tg. Jiu, bani foarte mulți, și după aia mi-au cerut banii. „Ce bani să vă dau eu? Să-i cereți la Scornicești!". Atunci am plecat la Scornicești. După câteva luni am mers la Tg. Jiu, unde am jucat într-o seară jocuri de noroc. Seara ne-a prins Miliția. Ne-a turnat cineva. S-a aflat că eram eu acolo.

- Și ce s-a întâmplat?
- Am mers la Miliție atunci și oamenii mi-au zis: „Ne dai banii sau te condamnăm?". „Nu vă dau niciun ban, băi fraților! Condamnați-mă!". Eu nu prea credeam lucrul ăsta, doar eram la Scornicești! Nu mă gândeam la așa ceva. Doar că oamenii ne-au condamnat într-o zi! Eram în vremea comunismului, iar comuniștii și Miliția făceau ce voiau. Intrau peste tine în casă și te arestau! Făceau orice.

- Dar zi-mi...
- Până la urmă, ce făcusem? Am fost pur și simplu arestați că au zis unii că am jucat, dar ei n-au prins pe nimeni! N-a fost flagrant, doar s-a întâmplat. Eu mi-am dus crucea până la capăt. Am făcut două luni și ceva de detenție. Din șase luni! Până la urmă a intervenit Scorniceștiul și ne-au judecat din nou. Atunci doar golanii mai erau condamnați așa! Sau cei care voiau să intre la pușcărie ca să treacă de o iarnă care urma. Nicidecum eu sau alți trei care erau milionari pe vremea aia în Tg. Jiu. Cam asta a fost...

Pițurcă: „Să joci poker și să fii bun trebuie să fii inteligent”

- L-am întrebat și pe Dumitru Dragomir care a fost cel mai bun jucător de poker de la noi.
- „Pinalty"! Dar atunci toată lumea juca, absolut toată lumea! Când eram fotbalist nu jucam? Știi unde am învățat să joc poker? Eram la tineret la Craiova, stăteam în cantonament la Agronomie, care era chiar lângă mine. Stăteam în cantonament și jucam cu Crăciunescu... Până am învățat eu știi câți bani mi-a luat Crăciunescu? 

Mulți! Jucam pe 10 bani, 20 de bani. Așa am învățat și așa se juca. Și la Craiova, la echipa mare, se juca. Și pe Cami l-a costat bani mulți până a învățat. Pe urmă, când a trecut timpul, nu se mai juca poker.

- Se trecuse pe rummy, îmi amintesc.
- La Steaua era doar un grup care juca. Dar revenind, „Pinalty" era jucător bun, dar nu cum exagerează Corleone. Să joci poker și să fii bun trebuie să fii inteligent, plus un act de nebunie. „Pinalty" nu prea risca.

- Acum mai joci, mai ești pasionat?
- N-am mai jucat jocuri de noroc de foarte mult timp. Mergeam la cazinou și îmi plăcea foarte mult. Jucam ruletă, nu altceva. N-am mai jucat de cel puțin 10-15 ani, nici privat, niciun joc. Mă gândesc că chiar am îmbătrânit dacă nu mă mai atrage asta! Dragomir mai joacă și acum.

A fost prins cum trișa la poker!

Un episod din trecutul lui Pițurcă a fost făcut public în 2008. Acțiunea se petrecea în 2002 atunci când Victor Pițurcă a fost prins trișând la un meci de poker într-un cazino din București. Selecționerul folosea metode moderne: o camera video deghizată în pachet de țigări și o cască ascunsă prin care primea indicații de la complici. 

Imaginile au apărut în ziarul Cancan, iar antrenor s-a așezat la masa de joc și a scos un pachet de tigări Davidoff negru neînceput pe care l-a pus în dreapta lui, peste care a așezat un pachet identic din care luase, în prealabil, o țigară. În timp ce dealerul rula cărțile, Pițurcă a orientat latura pachetului de țigări pe care se afla plantată lentila camerei de vederi spre reprezentantul cazinoului. Imaginile au fost transmise complicilor săi, care îi spuneau în cască dacă e cazul să pluseze sau să se retragă.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU VICTOR PIȚURCĂ

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV Spionaj cu drone în Liga 1 » FCSB, suspectată de adversară: „Nu avem dovezi, dar cine ar fi vrut să ne filmeze?”

Pauză de 233 de zile de la fotbal » Cariera noului transfer de la Dinamo, zguduită de o accidentare urâtă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
dragdim
dragdim  •  11 Noiembrie 2021, 14:13

Prietenii lui Ovidiu, unul și unul! Ce tupeu are, a intrat Miliția peste ei si a făcut ce a vrut! Pai jocurile de noroc erau interzise prin lege, deci era un infractor si se baza ca legea nu se aplica in cazul lui pentru ca juca la Scornicești.

wertusi
wertusi  •  11 Noiembrie 2021, 12:04
Postat de bombon pe 10 Noiembrie 2021, 21:35

Nu i se spunea Satana, nici vorba, i se spunea Ingerul Blond.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

259914374474553
Istvan Demeny  •  11 Noiembrie 2021, 11:46

De ce nu jucati sah intelectualilor?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează