FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Pauză de 233 de zile de la fotbal » Cariera noului transfer de la Dinamo, zguduită de o accidentare urâtă

Petar Gluhakovic, la balon pentru Austria Viena // foto: Imago Images
Petar Gluhakovic, la balon pentru Austria Viena // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat marti, 09 noiembrie 2021 12:04 / Actualizat marti, 09 noiembrie 2021 14:59

Fundașul dreapta Petar Gluhakovic, 25 de ani, transferul numărul 6 al lui Dinamo, a trecut printr-o accidentare teribilă, care i-a zguduit cariera.

Dinamo caută să se întărească pentru a evita retrogradarea, în al treilea an consecutiv în subsolul clasamentului. Mircea Rednic a fost de acord cu transferul lui Petar Gluhakovic, 25 de ani, un fundaș dreapta dorit de antrenorul „câinilor”.

„Puriul” a anunțat validarea mutării imediat după înfrângerea cu CFR Cluj (0-3), mai ales că nu este satisfăcut de randamentul pe care Deian Sorescu îl dă pe acel post.

Nu doar Rednic l-a lăudat pe Petar Gluhakovic

Comparat cu Collins Fai, adus de Dinamo în urma unor trialuri și urcat până la a deveni titular la Standard Liege, Petar Gluhakovic (1,70 metri înălțime), își dă și el restart, practic, carieriei. La fel ca Marko Nunic, un alt transfer al bucureștenilor, care a sosit în Ștefan cel Mare după o accidentare teribilă.

200.000 euroeste cota austriacului conform transfermarkt

Austriacul de 25 de ani, fost internațional de tineret al țării sale, a trecut și el prin clipe teribile, similare cu cele ale noului său coleg din „haită”. În iulie 2018, pe când juca la Austria Viena, a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul drept. A stat pe tușă 233 de zile, până pe 7 martie 2019.

3 meciuria bifat în grupele Europa League pentru Austria Viena în 2017

„Este un fotbalist grozav, puternic din punct de vedere tehnic, dinamic și ambițios. Este important să-și revină complet și să-și mențină genunchiul puternic”, au afirmat colegii de la Austria Viena despre Petar Gluhakovic.

Petar Gluhakovic, 19 meciuri în ultimii 3 ani

Fundașul dreapta nu a mai jucat într-un meci oficial de 12 luni. Ultima sa apariție a fost pe 28 noiembrie 2020, în tricoul celor de la Lokomotiva Zagreb, apoi a mai prins lotul croaților în alte două situații. În februarie 2021 avea să se despartă de această grupare.

După accidentarea care i-a dat atâtea bătăi de cap, fotbalistul a jucat tot mai puţin:

  • 8 meciuri la formația secundă a Austriei Viena, în liga a doua, în ediția 2018/2019. 
  • 6 meciuri, 58 de minute în medie per partidă, la Lokomotiva Zagreb, în ediția 2019/2020. 
  • 5 meciuri, 61 de minute în medie per partidă, pentru echipa croată, în ediția 2020/2021.

11 partideși un assist are Gluhakovici în prima divizie a țării sale, plus un assist

VIDEO » Șefii lui Dinamo spun STOP transferurilor lui Rednic: „Suntem la limita limitelor”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Detaliile contractului dintre Dinamo și Macron: „E anormal! Nu ai de ce să-ți asumi așa ceva”

Jucătorii lui Dinamo, prestație de coșmar cu CFR Cluj! Sorescu și încă un dinamovist au fost cei mai slabi

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
paolo13
paolo13  •  10 Noiembrie 2021, 05:38

Il face Strambu' bici!

creeperno115
creeperno115  •  09 Noiembrie 2021, 22:46

Cum sa zici de pinto ca-i mai slab decat aialalti? Un singur meci a gresit si e din cauza ca popica iesea la offside si nu striga nimic portughezului

jean_valjean
jean_valjean  •  09 Noiembrie 2021, 18:05

Slabe transferuri, nu ne ajuta cu nimic ! A venit asta, dar parca vad ca jucam tot cu Sorescu f dreapta, sau mai rau, Cretu ! In aparare Pinto nu e cu nimic mai bun decat Popa, Ricardo sau Ehmman ! Espinosa este sub Rauta...am adus trei atacanti, dar cred ca Târă e mai bun decat toti la un loc. Singurele veniri bune sunt Torje si Matei, care chiar daca nu sunt in forma buna fizica, arata ca fotbalul nu se uita ! Mai bine jucam cu ce aveam pana in decembrie-ianuarie..si atunci gaseai jucatori mai buni si mai pregatiti.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close