FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI - FCSB

EXCLUSIV Spionaj cu drone în Liga 1 » FCSB, suspectată de adversară: „Nu avem dovezi, dar cine ar fi vrut să ne filmeze?”

Unul dintre antrenamentele celor de la FC Voluntari a fost filmat cu drona // foto: Imago Images +7   FOTO
Unul dintre antrenamentele celor de la FC Voluntari a fost filmat cu drona // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat marti, 09 noiembrie 2021 08:26 / Actualizat marti, 09 noiembrie 2021 09:14

Antrenamentul de sâmbătă al lui FC Voluntari a fost filmat cu o dronă. Ilfovenii bănuiesc că aparatul fusese trimis de cineva de la FCSB, deși nu au dovezi cu care să demonstreze. Informațiile nu i-au ajutat pe roș-albaștri, care abia au luat un punct, 0-0 în meciul de duminică

Fotbalul românesc e sărac și nu are succes în cupele europene, dar e capabil să creeze scene de spionaj ca în filme. FC Voluntari și FCSB au remizat duminică seară, a fost 0-0.

Antrenamentul lui FC Voluntari, filmat cu drona înainte de meciul cu FCSB

Cu o zi înainte, ilfovenii au observat o dronă deasupra terenului în timpul antrenamentului. „Nu avem dovezi că a fost trimisă de la FCSB, dar cine ar fi vrut să filmeze antrenamentul nostru?”, spun surse de la Voluntari.

Oficialii nu au chemat poliția, deși ar fi fost îndreptățiți să apeleze. Ei au încercat să-l găsească pe omul care manevra drona și nu au reușit, au căutat degeaba în jurul terenului de antrenament. Spionajul oricum nu a funcționat, FCSB a avut noroc să ia un punct, fiindcă au jucat mai bine gazdele.

Bielsa, Petrescu, Iordănescu

Astfel de urmăriri au mai existat, de-a lungul timpului. În Anglia a fost un scandal imens în momentul în care Marcelo Bielsa, managerul lui Leeds, a recunoscut că a spionat-o pe Derby County înaintea unui meci direct, în liga a doua.

Argentinianul și-a asumat toată răspunderea pentru urmărire: „Clubul nu e responsabil, eu am trimis un om ca să urmărească antrenamentul lui Derby. Comportamentul meu nu a respectat regulile de integritate și de onestitate care stau la baza acestui club. Recunosc că am urmărit antrenamentele adversarilor înainte de a juca împotriva lor, ceea ce nu a fost ilegal!”.

Mărturia lui Bielsa nu a fost de ajuns, clubul Leeds a fost amendat cu 230.000 de euro pentru spionaj. „El Loco” a recunoscut atunci: „Am spionat toate adversarele din campionat, dar fără să încalc legi clare!”.

În România, Petrescu avea la Urziceni o gaură într-un perete și comunica pe acolo cu jucătorii atunci când era suspendat, așa le transmitea fotbaliștilor indicații în pauze.

Conducerea de la FC Voluntari a văzut drona și a tolerat-o, nu a făcut nimic ca s-o îndepărteze, deși bănuia că aparatul filma pentru FCSB, așa că roș-albaștrii nu riscă nimic, din moment ce nu există vreo dovadă că ei au înălțat drona pentru a spiona antrenamentul adversarilor de a doua zi. 

Edi Iordănescu a adus o dronă la Pandurii

Edi Iordănescu a atras atenția cu o metodă nemaifolosită în fotbalul românesc: cu șapte ani în urmă, el a achiziționat o dronă la Pandurii pentru a filma antrenamentele proprii. Atunci a părut să fie un moft, dar metoda era deja folosită de cluburile mari. 

Într-un cantonament din Olanda, în 2018, PAOK Salonic, pe care o conducea Răzvan Lucescu, avea două drone la antrenament, ca să înregistreze dintr-un alt unghi mișcările fotbaliștilor. Nu pe ale adversarilor, așa cum a procedat FCSB. 

Filmarea cu drona în zona stadionului din Voluntari, ilegală 

Dacă oficialii de la Voluntari ar fi chemat poliția, „titularul” dronei ar fi fost sancționat, fiindcă e interzis să ridici un astfel de aparat în zona stadionului din Voluntari, arena fiind aproape de un aeroport. Deși au fost convinși că drona fusese trimisă de FCSB, conducătorii ilfovenilor au ignorat-o. 

Camera a captat tocmai antrenamentul din preziua meciului, acela în care Ciobotariu punea la punct tactica pentru partidă, fazele fixe, toate amănuntele de care adversarii ar fi fost interesați

Werder Bremen a procedat la fel

În 2018, Werder Bremen a prezentat scuze după ce a trimis o dronă deasupra terenului pe care se antrena Hoffenheim, adversarul din etapa care urma: „Werder a dus, pentru puțin timp, o dronă deasupra terenului pe care se antrena Hoffenheim. Scuze pentru asta! 

Drona a zburat pentru o perioadă scurtă și nu a prins momentele în care jucătorii erau pe teren. Totul a fost rezolvat cu cei de la Hoffenheim și prezentăm scuze dacă incidentul i-a neliniștit!”

VIDEO. Ce a declarat Gabi Tamaș după FC Voluntari - FCSB

Mai multe știri despre FC Voluntari - FCSB: 

Andrei Vlad, erou pentru FCSB! Cum s-au descurcat jucătorii lui Edi Iordănescu în meciul cu FC Voluntari

Liviu Ciobotariu, entuziasmat după egalul cu FCSB: „Suntem o echipă greu de învins. O confirmare a jocurilor bune pe care le-am făcut”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
geogeo
geogeo  •  09 Noiembrie 2021, 13:47
Postat de magic4ever pe 09 Noiembrie 2021, 10:38

De tot rasul este FCSB pentru ca recurge la asemenea spionaje, e clar ca le era frica de meciul asta si cum Edi a mai lucrat cu drona si la Pandurii si scaunul lui se clatina grav pentru ca nu ii place *** Gigi cum joaca echipa pe banii lui....

Toate echipele din Liga 1 trimit drone inainte de meciurile cu Dinamo si le fura tactica(?!?!?!), pentru ca altfel nu se explica cum reusesc dinamovistii sa se faca de ras meci de meci...

694663087795468
Cojo Ioan  •  09 Noiembrie 2021, 13:16

marea echipa Voluntari studiata cu o drona,asta da ''bomba'',bine ca nu au fost extraterestrii,spionaj industrial ce mai,,,sa trimita si PSG drone in Romania ,suntem avansati rau la metodele de antrenament se vede din rezultate

dorelobossulbossilor
dorelobossulbossilor  •  09 Noiembrie 2021, 12:24

Gazdele ilfovene au fost ajutate de gaman sa nu ia gol… gaman a inchis ochii cand fundasul de la voluntari l-a faultat pe Budescu in suprafata de pedeapsa… altfel vorbeam daca FCSB marca

Vezi toate comentariile (21)
Comentează