FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Incredibil! Cum a păcălit Cristi Borcea un patron să-și amendeze jucătorii pentru blat: „La pauză ne-a amenințat în vestiar”

Articol de - Publicat joi, 21 mai 2020 16:15

Pe 11 mai 2005, Farul Constanța pierdea finala Cupei României în fața lui Dinamo cu scorul de 0-1. Golul „câinilor” a venit în minutul 6, prin Ștefan Grigorie. După meci, patronul Farului a acuzat mai mulți jucători că au trântit meciul și i-a amendat. 

Cosmin Pașcovici (42 de ani), unul dintre acuzați, a fost la GSP Live și a oferit mai multe detalii neștiute despre acel episod. 

Pașcovici a început fotbalul la Academia lui Dinamo, însă la echipa mare a ajuns la un an de la finala dintre Farul și Dinamo. Când s-a transferat liber de contract în „Ștefan cel Mare”. Fostul fotbalist a dezvăluit la GSP Live că a fost amendat cu 20.000 de dolari, salariul pe jumătate de an la Farul și că totul ar fi fost un joc la cacealma de-al lui Cristi Borcea. „Când am ajuns la Dinamo, l-am întrebat pe Cristi despre acea fază. Mi-a spus doar că a vrut să creeze puțină degringoladă printre noi”.

VIDEO Pașcovici povestește cum a fost amendat pentru că ar fi făcut blat

„Ne-au dat la mai mulți jucători amendă pentru non-combat. M-a deranjat mult, cu toate că acolo m-am simțit foarte bine. A fost o generație extraordinară de jucători, rar mai găsești un așa grup de jucători. Totul a pornit de la Cristi Borcea, care i-a zis domnului Bosânceanu (n.r. - fost patron Farul): «Astăzi, la finală, ți i-am luat pe Pașcovici, Curcă, Senin, Todoran. Batem astăzi, finala e a noastră». I-a aruncat așa niște vorbe. El știind trecutul meu de la Dinamo a crezut că gata, sunt vânzător de meciuri”. 

La pauza meciului, Gheorghe Bosânceanu a mers peste jucători în vestiar: „Eu nu știam despre ce e vorba. A venit și ne-a amenințat că unii jucători nu își apără corect șansele. El știa discuția lui cu Borcea, dar noi nu știam nimic. Nu s-a uitat la mine, vorbea în general. După meci am primit o amendă de 20.000 de dolari, jumătate din salariul pe un an”

Cosmin Pașcovici era un mare stelist în copilărie, pentru că tatăl lui era de asemenea stelist, dar fotbalul l-a început la Dinamo. În direct la GSP Live, Pașcovici a povestit cum a plecat la București să dea probe la Steaua, dar era vacanță și baza era închisă. De aceeași problemă s-a lovit și la Rapid. Apoi și-a implorat tatăl în genunchi să îl lase să dea probe la Dinamo. 

VIDEO Pașcovici povestește cum a ajuns la Dinamo, deși era stelist

Citește mai multe știri din GSP LIVE: 

Cutremurător! Un fost dinamovist, despre drama vieții sale: „Tatăl mi-a murit în septembrie și fiul o lună mai târziu”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
creeperno
creeperno  •  21 Mai 2020, 22:54

Dovezi de unde

becail
becail  •  21 Mai 2020, 16:58

Numai despre fotbal scrieti voi baieti!!! Sunteti la fel de buni ca fotbalul....Blat cu ei! :))))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează