GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Cutremurător! Un fost dinamovist, despre drama vieții sale: „Tatăl mi-a murit în septembrie și fiul o lună mai târziu”

Cosmin Pașcovici și-a pierdut după 12 ani de luptă cu cancerul.
Cosmin Pașcovici și-a pierdut după 12 ani de luptă cu cancerul.

Articol de - Publicat joi, 21 mai 2020 12:01

Cosmin Pașcovici (42 de ani), fostul fotbalist de la Dinamo și Farul, a fost invitat la GSP Live și a vorbit despre marea dramă a vieții sale. În septembrie 2018 i-a murit tatăl, iar o lună mai târziu și-a pierdut și fiul, Denis, în vârstă de 14 ani. 

Drama lui Pașcovici a început în 2006, când fiul său în vârstă de doar 2 ani a fost diagnosticat cu o boală rară și tot atunci a suferit și prima intervenție chirurgicală. De atunci au mai urmat încă 16 operații pe creier. Când abia împlinise 14 ani și își făcuse buletinul, Denis a pierdut lupta infernală cu boala. 

În direct la GSP Live, Cosmin Pașcovici a relatat cum au început problemele pentru el și familia sa. Denis a fost operat pentru prima oară în ziua unui Derby de România, Dinamo – Steaua, terminat 1-0 pentru „câini”. Succesul a venit după o victorie istorică pentru steliști, 4-1 cu Dinamo Kiev, în grupele Champions League. 

„Pe 19 septembrie am aflat, și pe 20 l-a operat. Exact când am jucat cu Steaua. A fost operat fix de ziua lui de naștere, împlinise 2 ani. Denis Șerban îmi promisese atunci că o sa facă tot posibilul să marcheze pentru tizul lui. Eram la spital, când a dat gol în minutul 90 și ceva, Denis dormea după operație, am țipat și s-a trezit plângând. L-am pupat de bucurie”. 

Pașcovici: „Au așteptat sponsorizarea și a doua zi mi-au spus că va mai trăi 2 luni”

Pașcovici mărturisește că a simțit că cei de la spitalul unde fusese Denis operat, au profitat de el și de cazul lui pentru obținerea unei sponsorizări din partea acționarilor lui Dinamo. 

„Cei de la Dinamo au făcut sponsorizare pentru spital. De vreo 50.000 de euro. Cei de la spital tot așteptau această sponsorizare, doctorii tot îmi spuneau că este bine copilul. Au așteptat sponsorizarea și a doua zi mi-a zis domnul doctor Ciurea că nu a văzut caz mai grav ca al copilului meu. Și că va mai trăi maximum 2 luni. 

Nu mi-a părut rău că s-a făcut sponsorizare, doar voiam să știu dinainte starea copilului. După am fost nevoiți să plecăm în Franța cu el, ne-au ajutat foarte mult Amalia și Ilie Năstase acolo. L-am operat iar pe creier, pentru că nu îi scoseseră toată tumora în România. Cei din Franța mi-au spus că probabil le-a fost frică să nu-l piardă”. 

Pașcovici a explicat în direct la GSP Live că prelungirea vieții fiului său a fost posibilă datorită unor tratamente experimentale, în timp ce alți copii mai trăiesc maxim 2 ani de la diagnosticare, și cum au fost ajutate în acest fel și alte cazuri.

VIDEO Pașcovici povestește cum au ajutat tratamentele experimentale + mesajul pentru cei aflați în astfel de momente

„Toate ne-au întărit. Ăștia 14 ani au fost cei mai frumoși ani din viața mea, pentru că nu am încetat deloc să luptăm. Nu trebuie să renunți niciodată! Acesta este sfatul meu pentru toată lumea. În Franța am întâlnit mai multe cazuri ca el. Toți cei care au avut boala lui, au trăit 2 ani maxim. Datorită lui Denis, durata de viața s-a mărit la 4 ani acum. El a luat niște tratamente experimentale, acesta este motivul pentru care a trăit 12 ani în plus. Ceilalți îngerași aveau o durată de viață de doar 2 ani” -Cosmin Pașcovici la GSP Live

Citește mai multe știri din GSP LIVE: 

Fostul oficial de la Dinamo îl caracterizează pe Gigi Becali: „Cu el nu colaborezi, execuți!”

Scene comice la Săftica: „Trebuia să jucăm cât avea poftă Negoiță. Iar el avea poftă câte 3 ore”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
creeperno
creeperno  •  21 Mai 2020, 22:56

EXCLUSIV

joze_maurinio
joze_maurinio  •  21 Mai 2020, 17:37

Stim povestea, ati mai dat-o de 20 de ori, cel putin. Probabil nu aveti stiri si tot dati pe repeat. Bine, puteti sa dati stiri cu Becali, de ce nu e la puscarie inca, banii luati cu Geambazi ilegal de la stat, zeci de milioane, si Becali e recidivist, nu mai are dreptul sa iasa pana la 120 de ani. Chiar zilnic, poate justitia isi face treaba si respecta legea. La fel cu Mitica, alt brutarias in dungi. Smecheria cu CFR, cand au fentat insolventa, alt caz penal. Cazul penal facut de Negoita, cand a declarat datorii false si a fentat si el insolventa. Deci, lasati-l pe Pascovici, nu mai puneti sare pe rana, mai ales de 10 ori pe an, acelasi articol.

becail
becail  •  21 Mai 2020, 16:07

O poveste foarte trista. Pascovici si sotia sa sunt un exemplu de devotament si sacrificiu pentru copilul lor. Respect! RIP Denis...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close