FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cum de a ajuns Steaua să aleagă o stea cu 8 colţuri, care e sursa de inspiraţie şi cum arată pe echipament

Fotomontaj: Dan Bucur +2   FOTO
Fotomontaj: Dan Bucur

Articol de - Publicat miercuri, 07 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 06 ianuarie 2015 21:10

Şefii din Ghencea au renunţat la culoarea roşie şi propun ca design o stea cu 8 colţuri, care ar fi unul dintre primele simboluri creştine descoperite.

La o lună distanţă de momentul în care a pierdut în instanţă marca Steaua, cîştigată definitiv şi irevocabil de Ministerul Apărării Naţionale, Steaua propune deja, în mod oficial, o nouă emblemă. În penultima zi din 2014 a depus la OSIM un însemn grafic, ce diferă radical de sigla pe care roş-albaştrii au purtat-o în ultimii 11 ani.

Fără culoarea roşie
Gazeta a mers ieri la sediul OSIM, de unde a obţinut, din partea unuia dintre şefii instituţiei,  emblema respectivă. E un design minimalist: o stea, de culoare galbenă, care are 8 colţuri, iar în interiorul ei stă scris, cu culoare albastră, fcsb, brandul înregistrat acum mai mulţi ani de actuala conducere şi care e folosit acum inclusiv în marcă.

S-a renunţat definitiv la culoarea roşie, aşa cum Gazeta Sporturilor a anunţat în premieră de acum 3 săptămîni, argumentul lui Gigi Becali fiind că "e o culoare ce reprezintă comunismul".

Vor înregistra şi altele
Steaua s-a grăbit să înregistreze o primă siglă, vor mai urma probabil şi alte două, pentru a nu fi prinsă descoperită la startul sezonului de primăvară. La OSIM se urmează o procedură, iar actuala emblemă trebuie să fie validată în săptămînile care vin, înainte ca gruparea campioană să o poată folosi oficial, pe tricourile de joc sau pe materialele promoţionale.

Steaua lui Melchisedec
Cum de a ajuns Steaua să aleagă o stea cu 8 colţuri? A fost preferinţa lui Becali, patronul Stelei fiind cunoscut datorită aplecării lui spre credinţă. Steaua în 8 colţuri se pare că-i unul dintre primele simboluri creştine descoperite. Se numea Steaua lui Melchisedec şi era reprezentată în Evul Mediu în picturile bisericeşti.

S-a inspirat de la SRI?
Una dintre instituţiile din România ce are ca emblemă o stea cu 8 colţuri este Serviciul Român de Informaţii. Steaua cu 8 colţuri încadrează iniţialele SRI şi ea, la rîndul ei, e în mijlocul unui cerc, pe al cărui contur stă scris în latină Patria a priori, dar şi Serviciul Român de Informaţii.

Ce înseamnă cele 8 colţuri în filosofia Samkhaya:
- pămînt
- apă
- aer
- foc
- eter
- spirit
- inteligenţă
- ego (eu)

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (57)
ghita49
ghita49  •  07 Ianuarie 2015, 18:56

e jalnica ca si cel ce a propus-o

vap_andrei
vap_andrei  •  07 Ianuarie 2015, 14:57
Postat de sorin13a pe 07 Ianuarie 2015, 11:54

oare de ce se mai foloseste emblema si numele in presa romana??? presa este cumva in afara legii???

Cât de prost ești. E înafara legii să se folosească în presă sigla? Chiar atât de inept ești? =) Ce treabă are? Doar clubul nu are voie să pună pe echipamentele OFICIALE și pe materialel promoționale acea siglă, id'iotule. :)) Bubos în cap..

vap_andrei
vap_andrei  •  07 Ianuarie 2015, 14:55
Postat de dihorul pe 07 Ianuarie 2015, 14:13

Ce de intrebari idioate cu un raspuns simplu. Noua stema este de fapt forma rozetei capatata de Jiji dupa timpul petrecut la mititica... Simbolurile stelei valoreaza cat o gaura de kur pt Jiji :))))

.. în momentul în care îți petreci cea mai mare parte din viață gândindu-te la gă'ozul lui Becali.. ai și tu o problemă..

Vezi toate comentariile (57)
Comentează