FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC BOTOȘANI 1-1

ANALIZĂ GSP. Cum s-au mișcat cele 6 noi transferuri ale lui Dinamo cu FC Botoșani

Articol de - Publicat sambata, 12 septembrie 2020 09:00

Dinamo a remizat cu FC Botoșani, 1-1, și rămâne fără victorie în Liga 1, după trei etape. GSP.ro a analizat jucătorii folosiți în premieră de Cosmin Contra în acest sezon, Borja Valle fiind remarcatul partidei.

La doilea meci pe banca lui Dinamo, Cosmin Contra nu a reușit să obțină prima victorie din acest sezon, dar formația sa a avut o evoluție mai bună decât în meciul contra Chindiei, în special în repriza secundă. „Guriță” a folosit 6 dintre noile achiziții în acest meci: Alexander Gonzalez, Isma Lopez, Adam Nemec și Janusz Gol, din primul minut, și Borja Valle și Juan Camara, din minutul 45. Dintre aceștia, doar Gol a mai jucat pentru Dinamo în acest sezon.

Dintre debutanții lui Dinamo, Borja Valle, autorul unui supergol de la 55 de metri, s-a remarcat, în timp ce Adam Nemec a arătat că încă nu este la cel mai înalt nivel.

Alexander Gonzalez 😐

Fundașul dreapta a avut o prestație decentă la primul său meci la Dinamo. Acesta a fost activ pe faza ofensivă, a urcat în atac și a centrat în dese rânduri. În prima parte, a centrat foarte bine pentru Sorescu, care a trimis în bară de la 11 metri.

Pe faza defensivă a avut o scăpare importantă, alături de colegul Isma Lopez, la faza golului lui FC Botoșani. Cei doi au ieșit greșit la ofsaid și Ofosu a profitat. Ibericii se pot apăra spunând că jucătorul lui FC Botoșani a fost în afara jocului, dar poziția este una la limită, iar dacă ei ar fi fost pe linie cu Puljic și Grigore, Ofosu era clar în ofsaid.

ANALIZĂ GSP. Cum s-au mișcat cele 6 noi transferuri ale lui Dinamo cu FC Botoșani
Faza golului lui FC Botoșani // FOTO: Captură Digi Sport

Isma Lopez 😑

La fel ca Gonzalez, și fundașul stânga a fost activ în faza de atac, în prima repriză, în timp ce în apărare nu a ieșit în evidență. Spaniolul a avut ghinionul să devieze în poartă mingea lui Askovski. Pe lângă ieșirea greșită la ofsaid, i se poate reproșa și că nu a avut o intervenție mai fermă la reluarea cu capul a jucătorului lui FC Botoșani.

În partea a doua a cam dispărut din joc și nu a fost la fel de activ pe faza ofensivă.

Adam Nemec 😡

Atacantul slovac de 34 de ani a fost cel mai slab dintre debutanții lui Dinamo, fiind evident faptul că ultimul joc a fost în februarie.

Acesta s-a zbătut, a alergat, s-a demarcat și a muncit, dar nu a avut nicio realizare notabilă. A avut 3 ocazii de a crea pericol: în minutul 27, când s-a mișcat greu și nu a apucat să șuteze din careu și după pauză, când a reluat defectuos din mijlocul careului.

+45 FOTO

Juan Camara 🙄

Introdus la pauză, mijlocașul de bandă trecut pe la Barcelona și-a făcut imediat simțită prezență în ofensiva „câinilor”, ratând după două minute o ocazie importantă de la 14 metri, când a tras pe lângă poartă.  Pe final s-a mai stins și nu și-a mai ajutat colegii pe faza ofensivă

Borja Valle 😍

Noul „decar” al lui Cosmin Contra a fost eroul lui Dinamo, marcând golul egalizator cu o execuție de la 55 de metri.

Pe lângă execuție, Borja a arătat că are și inteligență în joc. „Acum, din cauza coronavirusului, noi rezervele stăm în tribună și vedem meciul mai bine. Am văzut că portarul iese și mă gândeam la execuția asta de când am intrat pe teren”, a spus spaniolul după meci, explicând reușita sa.

Pe lângă gol, Valle s-a remarcat prin tehnică și prin pasele către colegi, arătând că poate fi jucătorul care să lumineze jocul lui Dinamo și să-l facă uitat pe Nistor.

S-a văzut calitatea jucătorilor. Nu am văzut achiziții pentru a aduce jucător care nu aduc un plus. S-a văzut valoarea. Știam calitățile lui Borja Valle. El a venit direct din vacanță. În 3 săptămânii sau o lună, când vom ajunge la capacitate maximă, vom arăta mai bine
-  Cosmin Contra

 VIDEO. Florin Prunea, la GSP LIVE: ”Dinamo are jucători de calitate!”

Citește mai multe știri despre Dinamo - FC Botoșani: 

Florin Prunea is not impressed: „A fost gol de portar, lăsați execuția” + Ce a observat la echipa lui Contra

Cosmin Contra sare la gâtul lui Marius Avram: „A fost un arbitraj șmecheresc!” » Veste uriașă pentru jucători

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
blackknight
blackknight  •  12 Septembrie 2020, 22:06

o echipa facuta din jucatori fara nici un chef de joc (aia care au fost sezonu trecut), combinata cu jucatori care nu au mai jucat de mult, si care d-abia au venit. o echipa adunata de pe strada ca sa zic asa.... o sa mai trebuiasca minim 4-5 meciuri ca sa inceapa sa se lege ceva ... cat derspre gsp.... ce sa zic... niste frustrati care nu prea pricep ce au cu Dinamo , ca e clar ca au ceva cu aceasta echipa!

vall_jan
vall_jan  •  12 Septembrie 2020, 15:08

Dinamo a fost “șuierată” aiurea aseară . Nu mă refer doar la gol. Până și umbrele vorbesc . Priviți imaginea!

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  12 Septembrie 2020, 09:50
Postat de Costel Chelaru pe 12 Septembrie 2020, 09:25

Nu va entuziasmati..,e clar ca Dinamo va arata mai bine, asta arata cat de slabi erau cei dinainte, cei veniti nu sunt mari valori, sunt jucatori decenti, eu ca stelist imi doresc sa vad Dinamo sus,oricum avem putine echipe de traditie. Cine isi pierde traditia si istoria moare..sunt multe echipe..,uitativa la Steaua...Banuiesc ca nimeni nu asteapta cu sufletul la gura un Voluntari-Clinceni..

Dar de ce sa nu ne entuziasmam ? Nu ai cum sa nu te entuziasmezi dupa ani de seceta. Nu ai cum sa nu te entuziasmezi cand il ai pe Contra antrenor. Si apoi....de ce apari pe articolele despre DINAMO ? Care este rostul ? Poate vrei sa ne compatimesti de arbitrajele avute. Sau...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează