FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Dan Petrescu a găsit soluția pentru Liga 1: CFR Cluj campioană! Cum vede finalul sezonului: „Așa nu s-ar supăra nimeni. Ar fi cel mai logic”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 martie 2020 20:41

Dan Petrescu, antrenorul liderului CFR Cluj, a vorbit despre situația din Liga 1, competiție suspendată momentan din cauza pandemiei de coronavirus. Sezonul s-ar putea relua pe 16 mai.

  • Ce s-a discutat la ședința de azi dintre FRF, LPF și cluburi: Au fost luat în calcul 2-3 scenarii, dintre care unul prevede ca antrenamentele să fie reluate pe 16 aprilie, pentru a se putea reîncepe sezonul la jumătatea lunii mai, astfel încât să fie terminat până la 30 iunie. Un altul are ca 13 iunie dată de reluare, caz în care ar fi nevoie de disputarea etapelor şi în iulie. Detalii AICI 

Dan Petrescu crede că, dacă nu se va relua acest sezon, CFR Cluj ar trebui să fie campioana României, pe baza clasamentului de la finalul sezonului regulat sau cel din prezent. Antrenorul a vorbit și despre dificultățile pe care lor avea jucătorii după această pauză.

Dan Petrescu: „Să se ia clasamentul actual sau pe cel de după sezonul regulat!”

„Ce să fac? Mă odihnesc și aștept să treacă virusul și să începem treaba. Cu cât începem mai repede, cu atât mai repede. Nu am nicio idee când vom începe. Nu cred că în următoarele două luni vom juca. Da, asta e varianta cea mai optimistă. În mai am începe să antrenăm. Logic ar fi că dacă stai o săptămână trebuie o săptămână de pregătire. Dacă stai o lună, îți trebuie o lună de pregătire. Dacă stai două luni, pregătirea trebuie să fie de două luni. Dacă stai o lună și faci două săptămâni de pregătire, vor apărea accidentări. Le-am dat un program jucătorilor, dar e greu să facă în casă. Dar trebuie să-l facă cumva. 

Unii vor să meargă la familii și vor să plece din țară. Noi nu le dăm voie să plece, dar dacă cineva vrea să-și vadă familia, nu avem ce să facem. Nu-i pot controla, nu mă duc peste ei acasă. Cea mai importantă este sănătatea. Le-am zis că cel mai bine e în România. Le-am zis să stea pe loc. Că s-ar putea să se îmbolnăvească și nu ar fi bine. Sau poate sunt puși în carantină. Dar nu avem cum să-i controlăm. Acum, fiecare trebuie să stea singur sau alături de câteva persoane.

FRF va decide ce se întâmplă cu campionatul. Noi deja am jucat tur-retur, fiecare cu fiecare. Nu s-ar supăra nimeni dacă se termină ca acum. Dar vor fi discuții. Ar fi logic. Nu ar fi împotriva fotbalului. Să se ia clasamentul de la finalul sezonului regulat sau cel de acum. Oricum ar fi bine pentru noi. Știți cât de supărat sunt eu pentru că mi s-au luat punctele și golurile după sezonul regulat. Dacă jucăm din trei în trei zile terminăm campionatul la timp. Sunt de acord să jucăm așa, dar nu din două în două zile”, a declarat Dan Petrescu la TV Digi Sport.

Clasament actual Liga 1:

  • CFR Cluj -30p 
  • FCSB - 26p
  • CSU Craiova -26p
  • Astra - 24p Botoșani - 24p
  • Gaz Metan -23p 

Clsament Liga 1 după sezonul regulat

  • CFR Cluj -52p 
  • Craiova - 46p
  • FC Botoșani - 45p
  • FCSB -44p
  • Gaz Metan -43p 
  • Astra - 42p

Citește și alte știri despre cum afectează coronavirus fotbalul și sportul mondial:

  1. URO 2020 devine EURO 2021! Șefii fotbalului mondial au decis să amâne cu un an competiția anului în fotbalul internațional.
     
  2. UEFA a stabilit reprogramarea competițiilor Champions League și Europa League. 
     
  3. Voleiul, primul campionat decis de coronavirus. Federația Română de Volei a decis închiderea campionatului în curs și a anunțat cine primește titlul de campioană. 
     
  4. FRF, LPF și cluburile din Liga 1 au convenit cele două scenarii în care competiția ar putea fi dusă la capăt.
     
  5. Fanii Football Manager se pot juca gratis în perioada următoare după decizia luată  de producătorii jocului.
     
  6. Peste 140 de vedete din sportul românesc fac parte din campania #vafibine, lansată de Gazeta Sporturilor, în contextul panicii generate de coronavirus.
     
  7. Sala de presă a Arenei Naționale a fost transformată în sediu pentru operatorii ce răspund la TELVERDE, linia specială realizată pentru întrebări legate de coronavirus.
     
  8. Fotbalul din Serie A ar putea reveni la începutul lunii mai.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
144258713378047
Popa Virgiliu  •  19 Martie 2020, 09:20

Vorbiți serios, d-le Petrescu ?!

2825293290865314
Adrian Gabriel  •  19 Martie 2020, 09:17

Campioni sunt cei ce se lupta pentru sanatatea noastra! Atat si nimic mai mult.In loc sa profitati de conjuctura mai bine ati ajuta cu ceva un sistem de care avem toti nevoie,sistemul sanitar.In Italia cand s-a pus in discutie sa se atribuie titlul de campioana lui Juventus,ei au refuzat si se implica toti in ajutoararea sistemului sanitar..

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  19 Martie 2020, 08:21

vad ca o dau toti cu iunie-iulie! unde ati mai vazut voi virus gripal vara, ma?

Vezi toate comentariile (27)
Comentează
Close