FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu își dezvăluie metodele » Ce le face jucătorilor care îi fac probleme + Dezvăluirea unui titular: „La asta se gândea în timpul petrecerii”

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de , - Publicat sambata, 21 mai 2022 07:45 / Actualizat sambata, 21 mai 2022 11:15

Dan Petrescu, antrenorul campioanei CFR Cluj, a dezvăluit cum se comportă cu jucătorii care fac probleme.

După ce a câștigat al 5-lea titlu consecutiv în Liga 1, „Bursucul” a vorbit pentru GSP.ro despre metodele sale de antrenament și despre cum impune disciplina în lotul formației sale.

Dan Petrescu a făcut anunțul! Cum abordează derby-ul cu FCSB: „Sunt obosit și foarte bolnav, nu cred că voi fi pe bancă” + Ce jucători lipsesc
FCSB - CFR CLUJ
Dan Petrescu a făcut anunțul! Cum abordează derby-ul cu FCSB: „Sunt obosit și foarte bolnav, nu cred că voi fi pe bancă” + Ce jucători lipsesc

VIDEO Dan Petrescu: „Nu-mi plac jucătorii care dau din gură”

- Petrila chiar v-a supărat că n-a venit la antrenament după nunta lui Costache și l-ați trecut rezervă? 
- Doamne-ferește!, eu cu Petrila n-am avut niciodată nimic, am fost într-o relație excelentă. Atunci a întârziat 5-10 minute la antrenament, dar s-a făcut un scandal. Eu la 5-10 minute îi iert, toată lumea știe. 

Bine, să nu se întâmple de 10 ori. Eu dau mereu cartonașe galbene. Dacă e al doilea, e roșu și atunci e greu să mai joace. 

- Le dați cartonașe? 
- Făceam asta și al Urziceni. Acolo am dat și un roșu, unui armean, nu știu ce a făcut. Lui Debeljuh i-am dat galben. 

Dacă jucătorul mă înjură, dar intră în teren și dă două goluri, mă fac că nu l-am auzit. Dar să fie bun, să facă ceva. Nu mi-au plăcut niciodată jucătorii care dau prea mult din gură. 

Eu muncesc de dimineață până seara, respect jucătorii, ei mă respectă pe mine. 

Cel mai bun exemplu e Ciprian Deac. El vorbește puțin, dar muncește non-stop la 36 de ani. Și cred că e cel mai bun jucător din istoria CFR, el și Camora, prin ce au făcut la clubul ăsta.

VIDEO Andrei Burcă: „Vă spun sincer, Dan Petrescu plănuia meciul cu FCSB la petrecerea de titlu”

Și fundașul Andrei Burcă a vorbit despre cum sunt antrenamentele cu Dan Petrescu și a dezvăluit ce au discutat la petrecerea de după câștigarea campionatului.

- Când vă ceartă Dan Petrescu, că e un tip coleric, cine îl mai înfruntă, să mai contrabalanseze lucrurile?
- Nu o face nimeni pentru că îl respectăm prea mult. Eu cred că un jucător trebuie să asculte chiar și criticile antrenorului, fiindcă el răspunde de rezultate. 

Dacă sunt proaste, nu pleacă 20 de jucători de la echipă, ci antrenorul. Așa că noi trebuie să îi dăm credit. Că îți convine sau nu, trebuie să înghiți, să accepți ce spune și să faci performanță! 

Fiindcă e evident că orice tehnician vrea să câștige și încearcă să mobilizeze și să bage în teren tot ce are mai bun.

- Tu ai avut vreun moment, în acele zile grele, în care ți-ai zis, din cauza tensiunii, „Gata, îmi vine să las tot și să plec de aici!”?
- În niciun caz, fiindcă asta ar însemna să fiu un om slab. Trebuie să iau lucrurile cum sunt, să le accept chiar dacă sunt critici. 

Și au fost destule de-a lungul acestui campionat, și la adresa echipei, și a mea personal. Se vorbea că nu mai avem acea siguranță defensivă, deși am bifat cea mai lungă serie de meciuri fără gol primit sau de partide fără înfrângere. 

Au fost recorduri pe care lumea le-a uitat după acele înfrângeri. Chiar ne-a deranjat, dar ne-a și mobilizat asta! 

- Știi cum e, ești atât de bun pe cât sunt ultimele rezultate.
- Da, dar e puțin frustrant. Dar și Mister ne spune că în fotbal numai azi și mâine contează, după aceea nu te mai știe nimeni. Asta e realitatea. Mentalitatea corectă e să te gândești numai la ziua de azi, să muncești, ca să poți avea satisfacții. 

- Dan Petrescu vrea să câștige și meciul cu FCSB
- Da, știu. Păi, la petrecere, a venit la mine, spre dimineață, să mă întrebe dacă vreau să joc cu FCSB. I-am zis că da. Puteți să vă gândiți ce e în mintea dânsului dacă, în momentele alea de euforie, întreba jucătorii care cum joacă și pregătea meciul! Ca să înțelegeți cum e. 

- L-ai văzut vreodată relaxat?
- Nu, nu cred. Poate acum, puțin la petrecere, l-am văzut cu zâmbetul pe buze. Dar nu știu dacă era chiar relaxat, că făcea calcule pentru următorul meci. Nici nu știu ce să cred. Deși s-a exteriorizat, s-a distrat, a cântat.

Citește și: 

Dan Petrescu numește 6 fotbaliști care pleacă de la CFR Cluj și ce întăriri așteaptă: „Vreau 7-8 jucători”

Dan Petrescu a cerut buget de 40 de milioane, dar acționarul de la CFR i-a tăiat imediat avântul: „Lăsați partea de finanțe specialiștilor!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (3)
1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  22 Mai 2022, 09:01
Postat de legio.sud pe 22 Mai 2022, 07:57

I-ai uitat pe Dancu și I.Rus ?! Nu este frumos !

Bravo Jiji, bravo meme, bravo argăseală, bravo tudor, mustață, bravo legio, bravo ciucă..... Sunteți o gașcă vrednică....

legio.sud
legio.sud  •  22 Mai 2022, 07:57
Postat de 1_0_1_0_reloaded pe 21 Mai 2022, 12:25

Bravo Burcă! Bravo Dan! Bravo CFR !!!!!

I-ai uitat pe Dancu și I.Rus ?! Nu este frumos !

1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  21 Mai 2022, 12:25

Bravo Burcă! Bravo Dan! Bravo CFR !!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează