FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DDB, ofertă pentru Dinamo: „Le-am dat două opțiuni” » Spaniolii, răspuns prompt! „Voiau să dăm pionul pe regină”

Șefii lui Dinamo nu au bani pentru a plăti datoriile și au apelat la fani. Suporterii-acționari au venit cu două propuneri, ambele declinate ulterior de Cortacero&Co.
Șefii lui Dinamo nu au bani pentru a plăti datoriile și au apelat la fani. Suporterii-acționari au venit cu două propuneri, ambele declinate ulterior de Cortacero&Co.

Articol de GSP - Publicat joi, 26 noiembrie 2020 18:54 / Actualizat joi, 26 noiembrie 2020 19:39

Șefii lui Dinamo nu au bani pentru a plăti datoriile și au apelat la fani pentru ajutor. Suporterii-acționari spun că au venit cu două propuneri pentru spanioli, ambele declinate ulterior de Cortacero&Co. Anunță însă că au și un plan B. 

  • CONTEXT: Dinamo e obligată să scape de datoria de 800.000 de lei (164.000 de euro) până la finalul lunii noiembrie, altfel riscă să fie depunctată cu 6 puncte;
  • Conducătorii spanioli ai „câinilor” au intrat în panică și au dorit un împrumut de la fani;
  • Așa cum GSP.ro a anunțat în exclusivitate, suporterii au cerut acțiuni în schimbul împrumutului;
  • De facto, fanii vor să obțină cât mai multe acțiuni în cadrul clubului, pentru a avea o putere mai mare în luarea deciziilor. Dacă spaniolii nu le-ar fi returnat împrumutul, atunci PCH devenea cu adevărat „patronul” clubului.
  • Într-un comunicat remis în această seară, suporterii anunță că oferta în condițiile lor a fost respinsă de spanioli și că se gândesc la un plan B. 

DINAMO. Oferta PCH, declinată de spanioli: „Nu am fost luați în considerare”

UPDATE în legătură cu OFERTA ÎNAINTATĂ DE DDB CĂTRE CLUB.

Am fost contactați de către conducerea spaniolă a clubului pentru a ajuta cu bani. N-am stat pe gânduri. Nu ne-am gândit nici măcar la faptul că am fost dați jos de pe tricouri și mințiți în legătură cu motivele pentru care sigla DDB a fost înlăturată. Nu ne-am gândit nici la faptul că proiectul nostru cu tricourile inscripționate cu numele suporterilor a fost blocat în mod intenționat de către actualul patron. Aveam atâtea motive să răspundem scurt și deja clasic: „Proxima semana” (săptămâna viitoare). Dar nouă ne pasă de Dinamo. Așa că am acționat imediat. 

Am propus o ofertă cu două opțiuni, pentru ca șefii lui Dinamo să aibă de unde alege. În ambele variante Dinamo ar primi banii și s-ar salva de la depunctare. Știind care este iminența acestor plăți, i-am consultat de urgență pe membrii DDB, care au răspuns de o manieră impresionantă. Deși platforma DDB a fost luată cu asalt și votul a fost îngreunat, suporterii au stat până noaptea târziu și au votat. La ora 10:00 erau 5420 de voturi, iar rezultatul 97,4% „DA”.

Din păcate, dorința noastră de a ajuta a nu a fost luată în considerare. Oferta înaintată prin ProgramDDB a fost declinată de către conducerea clubului. Ni s-a răspuns cu o soluție în care erau ignorate toate propunerile noastre. Noi cerusem ca împrumutul să fie garantat printr-un gaj asupra acțiunilor deținute de partea spaniolă. Dacă Pablo Cortacero este atât de sigur că în mai puțin de o lună va dispune de 5.000.000€ pentru majorarea de capital, e clar că nu ar trebui să fie nicio problemă să garanteze împrumutul cu acțiunile pe care le deține. 

Din moment ce a refuzat oferta noastră, înseamnă că nici el nu crede în povestea cu milioanele de euro. Ba mai mult, ni s-a fluturat o hârtie cu valoare zero, prin care cineva garantează că „săptămâna viitoare” vor intra 1.500.000€. Domnul șahist crede că ne face să schimbăm pionul pe regină... Între timp am lucrat și la un plan B și suntem gata să oferim o altă soluție pentru ca Dinamo să-și achite datoriile urgente și să scape de penalizare. Vom reveni cu detalii despre acest plan, în cazul în care se va apela la el”, a scris pe Facebook Peluza Cătălin-Hîldan.

Ofertele propuse de PCH și refuzate de spanioli:

  1. „Acordarea imediata de catre Asociatia „PELUZA CATALIN HILDAN DINAMO” a unui imprumut in valoare de 150,000 euro echivalent in RON catre DINAMO 1948 S.A. concomitent cu cumpararea a 25% din actiunile DINAMO 1948 S.A. de la firma LOTUS PERFECT PRODUCTS SRL pentru suma de 1 RON. Pentru garantarea restituirii imprumutului solicitam instituirea unei ipoteci asupra tuturor actiunilor detinute de LOTUS PERFECT PRODUCTS SRL la DINAMO 1948 S.A. in favoarea Asociatiei „PELUZA CATALIN HILDAN DINAMO”, ipoteca ce urmeaza a fi inscrisa in Registrul Actionarilor alaturi de interdictia de instrainare si grevare”
  2. „Acordarea imediata de catre Asociatia „PELUZA CATALIN HILDAN DINAMO” a unui imprumut in valoare de 200,000 euro echivalent in RON (150,000 euro imediat si diferenta pana la data de 15.12.2020) catre DINAMO 1948 S.A. concomitent cu cumpararea a 30% din actiunile DINAMO 1948 S.A. de la firma LOTUS PERFECT PRODUCTS SRL pentru suma de 1 RON. Pentru garantarea restituirii imprumutului solicitam instituirea unei ipoteci asupra tuturor actiunilor detinute de LOTUS PERFECT PRODUCTS SRL la DINAMO 1948 S.A. in favoarea Asociatiei „PELUZA CATALIN HILDAN DINAMO”, ipoteca ce urmeaza a fi inscrisa in Registrul Actionarilor alaturi de interdictia de instrainare si grevare”

VIDEO Gică Popescu se teme de Dinamo: „Vom avea un meci dificil în Cupă”

Citește mai multe știri despre Dinamo:

PCH, anunț fără precedent: „Cortacero, nu vei scăpa, o să te găsim! În '89 nu ne-a oprit nimeni. Cerem sprijinul Ambasadorului Spaniei la Bucureşti”

Premieră la Dinamo! „Câinii roșii” au prima asigurată dacă bat Viitorul în Cupă » Cine vine cu banii

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
cornelcc
cornelcc  •  27 Noiembrie 2020, 01:11
Postat de cipy7 pe 27 Noiembrie 2020, 00:42

Pentru ca ei vor doar numele/brandul Dinamo, fara datorii si fara alti actionari.

“Prietene”, brandul real Dinamo Bucuresti e la Badea, nu la frizeria acolitilor lui ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cipy7
cipy7  •  27 Noiembrie 2020, 00:51
Postat de markksson pe 27 Noiembrie 2020, 00:41

E posibil sa ai dreptate, desi nu cred. Una la mana, ar fi in continuare expusi unor procese - cred ca orice instanta ar demonta foarte usor planul asta si s-ar concentra pe INTENTIE (deci nu ar ramane fara datorii). A doua la mana, cu ce jucatori ar ataca spaniolii promovarea in Liga 1? Crezi ca ar ramane macar unul din jucatorii mai rasariti, nemaivorbind de cei gen Borja Valle? In fine, de unde ar veni banii, pentru macar 4 ani? Asta doar daca sunt super norocosi, sunt sanse sa aiba nevoie de 6-7 ani sa ajunga in prima liga.

Ideea mea porneste de la faptul ca au bani dar nu vor sa-i bage intr-o ''groapa fara fund'' cum e Dinamo acum si unde nu sunt singurii actionari. In liga a 4-a nu cred ca vor sa pastreze nici-un jucator din lotul actual, ii lasa se judece cu societatea in faliment. Pastreaza doar numele/brandul in rest o iau de la 0. Cu buget mic in liga a 4-a si care poate creste pe parcurs daca si cand promoveaza. In perioada cat esti in ligile inferioare incerci sa cresti si niste tineri taletati.... Eu unul asa as face dar asta pleaca de la premisa ca au bani dar deocamdata interesul lor nu e sa investeasca ci sa falimenteze clubul.

cipy7
cipy7  •  27 Noiembrie 2020, 00:42
Postat de ceaiuri pe 27 Noiembrie 2020, 00:10

si de ce nu iau o echipa din liga a 4a si nu mai au batai de cap...litigii smd?

Pentru ca ei vor doar numele/brandul Dinamo, fara datorii si fara alti actionari.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează
Close