FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DDB, prima reacție de la declanșarea scandalului dintre Red&White și Vlad Iacob: „Vor să elimine un punct mort”

Galeria lui Dinamo este renumită pentru coregrafiile spectaculoase FOTO: GSP
Galeria lui Dinamo este renumită pentru coregrafiile spectaculoase FOTO: GSP

Articol de - Publicat duminica, 16 iulie 2023 18:46 / Actualizat duminica, 16 iulie 2023 19:34

Președintele DDB, Eduard Galan (50 de ani), susține că APCH/DDB nu are niciun rol în debarcarea iminentă a lui Vlad Iacob din funcția de administrator special al Dinamo.

„Faptul că președintele APCH a semnat pentru această AGA m-a surprins într-un mod neplăcut. Am reprezentat pro bono acest club pentru un an de zile, cu rezultate foarte bune în plan sportiv, deși resursele au fost limitate”, a declarat Vlad Iacob, la Digi Sport.

Burcă a răbufnit după războiul intern de la Dinamo: „M-a deranjat că acționarii care au salvat clubul sunt pictați în ceva negativ”
DINAMO - CSU CRAIOVA
Burcă a răbufnit după războiul intern de la Dinamo: „M-a deranjat că acționarii care au salvat clubul sunt pictați în ceva negativ”

DDB, prima reacție la scandalul dintre Red&White și Vlad Iacob

„Noi am semnat convocarea Adunării Generale a Acționarilor din 17 august, pentru că suntem acționari responsabili. Pe ordinea de zi nu este doar punctul referitor la schimbarea administratorului special, mai sunt și alte subiecte pe care vrem să le votăm în cunoștință de cauză", a explicat Eduard Galan, într-un interviu pentru GSP.ro.

- Bună ziua, domnule Galan. Vlad Iacob s-a arătat surprins că APCH/DDB a semnat convocatorul AGA din 17 august pentru schimbarea lui din funcția de administrator special. Asta înseamnă că APCH și DDB susțin demersul acționarului majoritar Red&White?
- Nu, noi suntem la mijloc. Încercăm să rămânem echilibrați. Nu vrem să fim atrași absolut în niciun război. Vrem să se înțeleagă că DDB nu-l schimbă pe Vlad Iacob, DDB a semnat doar convocatorul pentru organizarea AGA, care va mai avea pe ordinea de zi și alte subiecte. Vrem să vedem ce puncte se mai discută acolo și ce subiecte se mai votează. O să votăm în cunoștință de cauză pentru fiecare punct.

- Și cum veți vota în cazul lui Vlad Iacob?
- Nici nu contează cum votăm noi. Red&White este acționar majoritar, iar faptul că vrea să-l schimbe pe Vlad Iacob din funcția de administrator special este dreptul lor, nu ne privește. Ei își pot pune un manager pentru că au 80% din acțiuni. Problema că îl schimbă din funcția de administrator special, pentru că vor să elimine un punct mort. Vlad nu mai ținea cont de acționari și lua decizii proprii. Nu se poate, nu e firma ta.

Eduard Galan, președintele DDB: „Jobul lui Vlad este executiv, nu de investitor"

- Dacă n-ați fi semnat AGA nu se mai ținea?
- Se ținea oricum. Dar de ce să nu semnăm convocatorul AGA, noi suntem acționari responsabili. La club toate lucrurile sunt OK. Furtunile astea de suprafață create artificial mi-e greu să le înțeleg.

DDB, prima reacție de la declanșarea scandalului dintre Red&White și Vlad Iacob: „Vor să elimine un punct mort”
Eduard Ziriakus Galan este președintele DDB din august 2022

- Dacă voi nu le înțelegeți, dar suporterii de rând?
- Cu Vlad am consumat sute de ore, convorbiri telefonice sau întâlniri față în față. Am încercat să ajutăm cât am putut. Mai ales în momentul în care eram singuri, noi și ei, Vlad Iacob și Răzvan Zăvăleanu. Să găsim căi pentru rezolvarea unor probleme grave, să mediem anumite conflicte. Am muncit împreună, el știe foarte bine.

- Până la urmă de ce nu se mai înțeleg?
- Funcția lui Vlad este executivă, de reprezentare a acționarilor Red&White și APCH. Jobul lui este executiv, nu de investitor. Eu asta nu înțeleg.

Eduard Galan, președintele DDB: „Dacă Red&White nu reușește să ducă mai departe proiectul suntem pregătiți să-l preluăm"

- Și Vlad nu a reprezentat cum trebuie interesele voastre, ale acționarilor?
- Ba da, ăsta era scopul. Să nu se uite că Vlad Iacob a venit administrator special la Dinamo și cu votul nostru. Am considerat că este bun pentru această funcție. 

- Problemele au apărut pe parcurs, după venirea celor de la Red&White.
- Nu înțeleg războaiele astea, să plece ăla, să vină ăla. Tabere, se asmuțesc suporterii... Care-i scopul, că nu înțeleg?

- Vlad Iacob spune că e vorba despre lupta pentru putere în club.
- El e reprezentatntul acționarilor, adică și al nostru. Trebuie să facă totul la echipă ca să meargă lucrurile brici. A, că n-avem bani acum să-l luăm pe Mbappe sau mai știu eu pe cine, da n-avem. Dar acum patru luni aveam?

- Vlad susține că toate deciziile le-a luat spre binele lui Dinamo.
- Am înțeles că vrea binele lui Dinamo. Cel puțin noi, APCH/DDB am demonstrat că vrem binele lui Dinamo. Cu Red&White vom vedea. Urmărim cu atenție să se întâmple tot ce și-au asumat.

Eduard Galan, președintele DDB: „Nu știm ce înțelegeri și-au încălcat unul față de celălalt"

- Sunteți mulțumiți de acționarii de la Red&White?
- Urmărim ca tot ce s-a promis să se îndeplinească. Niciodată Red&White n-a zis că vine cu camionul de bani. Dacă nu reușesc să ducă mai departe proiectul noi suntem pregătiți să-l preluăm. Suntem implicați, dar nu intervenim în deciziile conducerii. Nu avem de ce.

- Nu s-a reușit o întrevedere între Vlad, Red&White și APCH/DDB?
- Nu, dar nici nu s-a cerut. Pare că ruptura e iremediabilă. Eu am avut contacte inclusiv ieri și cu Vlad. Repet, APCH și DDB nu înclină balanța către nimeni. Noi știm planul de business, nu știm însă ce discuții au avut între ei, că doar ei i-au adus. Nu știm ce înțelegeri și-au încălcat unul față de celălalt.

- Familia Iacob susține că sub conducerea lui Eugen Voicu și pe Andrei Nicolescu Dinamo este în continuare într-o zonă riscantă. Așa e?
- Jobul lui Vlad este să se înțeleagă cu acționarii. Ei spun că acționarii nu au viziune, dar ei sunt acționari, nu știu fotbal-business. Pentru asta, își vor angaja un director executiv, dacă Vlad n-a vrut să rămână acolo. Chiar dacă a lucrat pro bono, și noi cei din DDB lucrăm tot pro bono. Toată lumea s-a sacrificat pentru Dinamo. Inclusiv membrul acela simplu, care a dat bani și stă pe grupurile de whatsapp și își dă cu părerea.

Citește și alte articole de actualitate:

Dinamo a înregistrat doar trei dintre transferuri » Care e situația celorlalți jucători

Opinie vehementă la conferința lui Dinamo: „Obligatoriu să jucăm în Ghencea cu FCSB!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
magic4ever
magic4ever  •  17 Iulie 2023, 13:48

Iacob nu trebuie schimbat pentru ca a facut treaba buna pana acum la Dinamoq

istet10
istet10  •  16 Iulie 2023, 23:27
Postat de boierasul pe 16 Iulie 2023, 22:28

Răzi ca prostul)

Te-ai trezit ba prostalaule?

boierasul
boierasul  •  16 Iulie 2023, 22:28
Postat de istet10 pe 16 Iulie 2023, 21:40

" Cel puțin noi, APCH/DDB am demonstrat că vrem binele lui Dinamo. Cu Red&White vom vedea. " - Ha, ha, ha! Suspiciuni si indoieli in Paradis!

Răzi ca prostul)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează