FOTBAL  »  Superliga  »  DEZAFILIERE

De râsul instanţei » Perle pe bandă rulantă date de un fost membru al Comitetului Executiv: "Întâi trebuie să joci într-o competiţie şi apoi eşti afiliat"

Marian Pălărie Foto: Gazeta Sporturilor
Marian Pălărie Foto: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 14 decembrie 2016 18:17

Audiat ca martor în procesul de dezafiliere a Universităţii Craiova, Marian Pălărie, membru în Comitetul Executiv pe atunci, a dat un recital de incompetenţă în materie de regulamente.

Procesul în care Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF şi LPF sunt inculpaţi, acuzaţi de excluderea Universităţii Craiova din fotbalul românesc, în vara lui 2011, capătă şi accente haioase de-a lungul audierilor martorilor, membri din Comitetul Executiv.

Venit, votat plecat

Chiar şi versatul Vasile Avram a avut momete de nesiguranţă în faţa întrebărilor instanţei. Omul zilei a fost însă Marian Pălărie, reprezentant al fotbalului feminin în Comitetul Executiv FRF între 2010 şi 2013.

La un moment dat părea că nici nu mai ştie cum îl cheamă, dar măcar a fost sincer: "Eu veneam la şedinţe, asistam, votam şi apoi plecam imediat. Nu am cerut niciodată să văd stenogramele şedinţelor din 8 şi din 20 iulie, unde s-a discutat despre dezafilierea Craiovei".

"Nu aţi fost curios? Chiar dacă sunteţi inculpat într-un alt dosar, alături de ceilalţi membri ai Comitetului Executiv, tot pentru dezafilierea Craiovei", a întrebat uşor amuzat un judecător. Răspunsul a venit dezarmant, simplu, sec: "Nu".

De râsul instanţei

"Craiova putea juca la judeţ, că acolo nu organizează FRF. Dar trebuia să se reafilieze?!" Când s-a votat excluderea Craiovei, pe 20 iulie 2011, a fost la şedinţă, dar s-a abţinut. A fost prins în nicovala îndoielii: "Mi s-a părut prea mult. Eram fan al Universităţii Craiova, dar pe de altă parte, încălcase Statutul FRF".

Ca mulţi dintre membrii Comitetului Executiv, nu ştia nici el, la momentul votului, că Universitatea Craiova era în insolvenţă şi că drepturile federative ale jucătorilor erau deja sub sechestru, pentru datorii.

Cu o experienţă de trei ani în Comitetul Executiv, Pălărie nu ştie nici acum că fotbalul judeţean este organizat tot de FRF. Repetă obsesiv "după părerea mea", semn că ştie ce vrea să zică, dar nu ştie mai nimic despre ceea ce zice.  A stârnit zâmbetele instanţei când a spus că "după părerea mea, după excludere, Craiova putea să joace în liga judeţeană, că acolo nu sunt competiţii organizate de FRF. AJF -urile sunt entităţi separate, îşi organizează singure activitatea! Craiova putea face cerere de reafiliere".

Apoi, cu candoare, l-a întrebat pe judecător: "Putea să ceară reafilierea dacă era exclusă provizoriu şi nu definitiv?". Judecătorul zâmbeşte iar: "Mă întrebaţi pe mine?!".  

Apoi, Pălărie a mai scos o perlă: "Întâi trebuie să joci într-o competiţie şi apoi eşti afiliat". Mititelu râde. Mircea Sandu şi Mitică Dragomir se abţin. Pălărie continuă sarabanda erorilor neştiind "după părerea mea", dacă e de ajuns să ai licenţă sau trebuie să faci cerere că vrei să joci într-o anumită ligă. După o oră de declaraţii, Marian Pălărie părea sfârşit. A citit declaraţia, după care a făcut ca la şedinţele Comitetului Executiv. A plecat repede. Să scape.

Următorul termen în dosarul dezafilierii Universitrății Craiova a fost stabilit pentru data de 11 ianuarie 2017.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
733865870112461
Oltenia Fotbal Feminin  •  15 Decembrie 2016, 11:58

Ziaristul de la Gsp, inainte de a scrie articolul ar fi trebuit sa se informeze sau sa ia si punctul de vedere al persoanei despre care doreste sa scrie in articol, cum proceeaza unii ziaristi. Daca ar fi citit prevederile art 29 din ROAF - 2011- Competenta de Organizare ar fi aflat ca FRF organizeaza numai L iga 2 si Liga 3, LPF organizeaza Liga 1 iar AJF-urile ligile inferioare fiecare pe raza judetului prin delegarea de competenta conform art 34 din Legea Sportului nr 69/2000. Cu privire la afiliere sa spus ca inainte de afiliere este obligatoriu ca acel club care doreste sa se afilieaze sa fie admis in competitie, conform art 12 Statut FRF si art 1 ROAF . Se pare ca si ;la GSP se promoveaza cancanul .

733865870112461
Oltenia Fotbal Feminin  •  15 Decembrie 2016, 11:36

Ziaristul Gsp , inainte de a scrie articolul trebuia sa se informeze . Daca ar fi citit art 29 ROAF- Competenta de organizare si art 34 din Legea Sportului nr 69/2000 , ar fi aflat ca FRF organizeaza competiile pentru Liga 2 si Liga 3, LPF organizeaza Liga 1, iar AJF- urile ligile urmatoare, fiecare pe raza de competenta delegata de FRF prin art 34 din Legea care doreste sa se afilieeze sa fie admis in competitie, nu sa participe, dar se pare ca cancanul este la moda .

178288629309614
Eduard Girnita  •  14 Decembrie 2016, 21:25

Indivizi de acest gen au avut,au si vor avea factori de decizie in sport,politica,administratie,etc. Si ne mai miram ca am ajuns unde am ajuns!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează