FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

Decalog rușinos pentru Gino Iorgulescu și LPF: promisiuni transformate în minciuni!

Articol de , , - Publicat luni, 16 noiembrie 2020 16:00 / Actualizat luni, 16 noiembrie 2020 17:26

În toamna lui 2017, Gino Iorgulescu câștiga un nou mandat în fruntea Ligii. Peste 90% din angajamentele luate în programul prezentat atunci n-au fost acoperite de fapte.

„Meseria de a crede în oameni”. Acesta a fost titlul de deschidere din programul pe care Gino Iorgulescu l-a propus în octombrie 2017, atunci când a candidat cu succes pentru a recâștiga funcția de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. A fost votat de majoritatea cluburilor și a obținut un nou mandat pentru 5 ani. GSP a analizat acel program, în care actualul șef al Ligii făcea o serie de promisiuni pentru perioada 2017-2022! Au trecut 3 ani, iar concluzia e una care îl plasează pe fostul fotbalist al Sportului și al echipei naționale într-o postură stânjenitoare. Aproape nimic din ce a promis, cu iz electoral, nu s-a regăsit în ceea ce Liga a realizat în toată această perioadă.

Singurul lucru pe care LPF s-a angajat să-l facă și l-a bifat a fost un contract de drepturi TV care să nu fie sub nivelul celui care era la acea vreme în vigoare. Iar înțelegerea cu EAD Interactive, semnată în vara lui 2019, a asigurat chiar o sumă și mai mare: 28 de milioane de euro pe an!

În rest, promisiuni multe, dar care odată cu trecerea anilor s-au transformat în minciuni. Iar cele mai importante 10 astfel de obiective pe care Gino și le-a asumat și nu le-a îndeplinit sunt astăzi prezentate pe larg de Gazeta Sporturilor:

FINANCIAR

Audit de brand pentru Liga 1

Ce promitea: 
"Ne propunem ca pe lângă Betano să aducem și alte branduri și companii puternice alături de fotbalul profesionist. Pentru a crește numărul de sponsori care se asociază cu LPF vom pregăti un audit de brand pentru Liga 1, analizând toate beneficiile pe care competiția le oferă sponsorilor: imagine pozitivă, audiențe foarte bune, număr de spectatori, interes fani"

Ce s-a întâmplat:
În 2017, sponsor era casa de pariuri Betano, iar în prezent s-a schimbat doar numele partenerului competiției, tot o agenție de pariuri: Casa Pariurilor.

Punct unic de vânzare pentru bilete și articole promoționale

Ce promitea:
"Pentru a fi mai aproape de fani vom crea un punct unic de vânzare pentru bilete la jocurile de Liga 1 și pentru produsele promoționale ale cluburilor, în vederea rentabilizării acestor sectoare de business"

Ce s-a întâmplat:
Nu a existat nicio astfel de inițiativă din partea LPF.

FANI

Carduri de fidelizare

Ce promitea:
"Vom crea carduri de fidelizare pentru suporteri, cu ajutorul cărora aceștia vor putea beneficia de reduceri la produsele și serviciile partenerilor. Pentru o experiență desăvârșită la stadion, ne vom ocupa de standardizarea zonei de mâncare și băutură pentru fiecare arenă în parte. De asemenea, în acest plan mai larg, avem în vedere acțiuni prin care suporterii își pot întâlni idolii la stadion"

Ce s-a întâmplat:
Nimic din toate aceste promisiuni n-a fost pus în aplicare.

Creșterea veniturilor din bilete cu 15%

Ce promitea:
"Obiectivul nostru este ca până în 2022 să creștem veniturile obținute de cluburi din Liga 1 din vânzarea de bilete cu cel puțin 15%".

Ce s-a întâmplat:
În anul 2019, conform cifrelor oficiale ale cluburilor, câștigurile din vânzarea biletelor au însemnat în L1 un procent aproape nesemnificativ raportat la totalul încasărilor campionatului. Doar 6% din veniturile celor 14 cluburi a rezultat din comercializarea tichetelor de acces la jocuri. O medie de sub 280.000 de euro pe an pentru fiecare club în parte!

COMPETIȚII

Campionat de tineret

Ce promitea:
 "Avem ca principal obiectiv organizarea unui campionat de tineret. Pentru a putea organiza această competiție, împreună cu cele 14 cluburi vom încerca să atragem sponsori și un partener media care să susțină dezvoltarea acestui campionat"

Ce s-a întâmplat:
Nu a existat și nu există un campionat de tineret.

Meciuri ale selecționatei U23

Ce promitea:
"Suntem în discuții avansate cu mai multe ligi pentru organizarea unor meciuri ale selecționatelor U23 ale acestora. Aceste meciuri pot fi o rețetă de succes pentru crearea unui nou produs media care să aducă pe lângă beneficiile sportive și câștiguri financiare pentru cluburi"

Ce s-a întâmplat:
Nu a existat nicio astfel de inițiativă și nu s-a disputat niciun meci al unei selecționate U23 din România.

COMISII

Comisii-suport pentru Liga 1

Ce promitea:
"În cel mai scurt timp vom crea trei comisii permanente: Comisia pentru Fotbal, Comisia pentru Afaceri în Fotbal și Comisia pentru Relația Instituțională: 
- Comisia pentru Fotbal va trata subiectul măsurilor luate pentru a crește atractivitatea jocului și dezvoltarea tinerilor fotbaliși.
- Comisia pentru Afaceri în Fotbal va evalua peisajul actual al afacerilor și va identifica soluțiile pentru a spori veniturile cluburilor din Liga 1
- Comisia pentru Relația Instituțională va trata subiectul strategiei pentru fotbalul profesionist în raporturile cu FRF și cu alte organisme naționale și internaționale"

Ce s-a întâmplat:
Nu s-a creat nicio astfel de comisie!

ARBITRAJ

Delegarea arbitrilor, în prezența unui reprezentant LPF

Ce promitea:
"Vom susține ca la delegarea arbitrilor pentru meciurile din Liga 1 să participe și un reprezentant al LPF. Totodată, un reprezentant al LPF trebuie să facă parte și din Comisia de Disciplină care judecă abaterile arbitrilor"

Ce s-a întâmplat:
LPF află de delegările arbitrilor de pe site-ul oficial al Comisiei Centrale a Arbitrilor, acestea fiind realizate exclusiv de grecul Kyros Vassaras, președintele CCA.

Arbitri din străinătate

Ce promitea:
"În măsura în care greșelile de arbitraj vor tinde să afecteze ierarhia în clasamentul Ligii 1, nu vom ezita ca pentru fazele de play-off și play-out să propunem aducerea de arbitri străini"

Ce s-a întâmplat:
Erorile de arbitraj au fost grave și foarte grave, au viciat în mod direct clasamentul, însă LPF nu a solicitat în mod oficial către FRF și CCA aducerea de brigăzi din străinătate. În schimb, în februaie 2018, a existat o cerere extrem de ciudată care s-a votat în Adunarea Generală a Ligii: dacă două cluburi care urmează să se întâlnească sunt de acord cu arbitri străini, atunci să fie adusă o brigadă de afară. Chiar și aceasta a rămas fără niciun rezultat pozitiv din partea CCA și FRF.

Arbitrajul video

Ce promitea:
"Vom analiza cu toate cluburile posibilitatea concretă a implementării sistemului de arbitraj video, care este deja folosit cu succes în alte campionate europene"

Ce s-a întâmplat:
La 3 ani de la acel moment, în prima divizie încă nu există VAR!

64 de ani și jumătateare Iorgulescu: s-a născut pe 15 mai 1956

13-1a fost scorul cu care Gino a câștigat președinția LPF în octombrie 2017, în fața lui Sorin Drăgoi, cel care fusese președintele Consiliului de Administrație la Poli Timișoara

Ce oameni au condus LPF

PerioadăPreședinte
1992-1996Mircea Angelescu
1996-2013Dumitru Dragomir
2013-prezentGino Iorgulescu

Uneori e de ajuns, în viață, doar să-ți dorești să fii și totul se împlinește ca și cum scenariul ar fi fost scris chiar de tine însuți. Pentru președintele LPF, Gino Iorgulescu, viața a plecat de la o astfel de dorință
Pasaj de deschidere în programul de candidatură al lui Gino în 2017

În 2013 promitea conferință în fiecare săptămână 🙂

După ce a câștigat primul mandat, în urmă cu fix 7 ani, Gino Iorgulescu, în speech-ul care a urmt votului în care l-a detronat pe Dumitru Dragomir, a făcut o promisiune pe care nu și-a respectat-o nici măcar 1%. "Voi organiza la LPF conferință de presă săptămânal", a declarat atunci Gino, însă aparițiile lui în spațiul public, mai ales în cadrul unei conferințe la sediul LPF, probabil că pot fi numărate pe degetele unei singure mâini.

Viața și cariera lui Gino Iorgulescu

  • între 1963 și 1975 a evoluat la Dunărea Giurgiu 
  • a jucat la Sportul între 1975 și 1989 
  • are 326 de meciuri și 50 de goluri în Liga 1 
  • în 1989-1990 a jucat în Belgia, la Beerschot Anvers 
  • a jucat 49 de meciuri în echipa națională, cu care a participat la Euro 1984 
  • a obținut carnetul de antrenor în 1992, când a absolvit celebra Școală de la Coverciano 
  • președinte de club la Sportul (1994-1995) și apoi la Progresul/FC Național (1995-2005) 
  • absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport (1980) 
  • absolvent al Cursului postuniversitar de Management și Tehnici Comerciale Bancare Universitare (1982)

Imagini antologice cu Gino Iorgulescu, aruncând cu bani la lăutari: „Fără număr pentru Mario, vedeta fotbalului care va fi în viitor”

Citește și:

EXCLUSIV Cosmin Contra a decis să spună lucrurilor pe nume: „Vreau să plec! Am dat bani de la mine! La Dinamo, nu avem nici de o pizza”

Un președinte din Liga 1, ajutat de Becali să scape de coroanvirus: „M-am vindecat cu medicamentele aduse de el din Rusia”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
ali.bec
ali.bec  •  16 Noiembrie 2020, 23:27

Iorgulescu, prietenul lui Ioanitoaia. Doi fripturisti.

107991897552266
Piramidon Quijote  •  16 Noiembrie 2020, 20:45

Singura realizare a acestui tâlhar e scoaterea pe șustache a criminalului de fi-su din țară . Ce țară de *** ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bazinga
bazinga  •  16 Noiembrie 2020, 19:38

Oare l-a crezut cineva vreo capacitate pe omul acesta ? Sincer, ma indoiesc ! Ii este lene si sa deschida si gura la cat de in, dol, ent este !

Vezi toate comentariile (21)
Comentează