LIGA 1  ·  CRAIOVA

Decizie tare la CS Universitatea Craiova » Ce vor face jucătorii în timp ce Liga 1 e oprită

Articol de - Publicat miercuri, 01 aprilie 2020 22:02

CS Universitatea Craiova. Reprezentanții cluburilor din Liga 1 studiază posibilitatea de a începe pregătirile de la jumătatea lunii mai, cu intenția ca sezonul de Liga 1 să se reia de pe 5 iunie, așa cum a anunțat astăzi GSP.RO. 

Ar fi în jur de două săptămâni și jumătate de antrenamente, mai ales că finalul de campionat - dacă se va mai disputa - va fi pe repede înainte. Dacă se reiau antrenamentele pe 15 mai - în cel mai optimist caz, bineînțeles -, ar însemna ca fotbaliștii să se regătească după o pauză de două luni. Niciodată nu s-a întâmplat în ultimii ani așa ceva, ar fi o premieră, întrucât nicio formație din România nu a mai avut o pauză atât de lungă la nivelul primului eșalon.

Cum a fost în iarnă

Preparatorul fizic al celor de la U Craiova, Cornel Blejan, este de părere că nu se poate așa ceva, în sensul că jucătorii nu vor avea timp suficient să se pună la punct cu antrenamentele pentru meciurile oficiale. Invitat în cadrul emisiunii„ Fotbal Plus" a lui Toni Sorică și Răzvan Iova la Oltenia TV, Blejan a explicat punctul său de vedere și-a făcut un anunț important, afirmând că după două luni de pauză, sportivul ar avea nevoie de 6 săptămâni de pregătire. Comparativ, în iarnă, jucătorii din Liga 1 au avut aproximativ două săptămâni de vacanță, după care între 10 și 14 zile de pregătire centralizată în diverse stagii, după o altă săptămână de antrenamente fiecare la baza lui.

Cer 5-6 săptămâni de pregătire 

„Jucătorii trebuie să ne trimită în fiecare zi ce lucrează. Ei sunt profesionişti şi îmi trimit filmuleţele, nu pentru a-i verifica, ci pentru a-i corecta. Forţa şi stimularea cardio-vasculară sunt principalele obiective. Noi avem un program macro, pe primele 4 săptămâni, cu 4 cicluri săptămânale. Dacă intrăm în a 5-a săptămână de izolare vom face antrenamente live. Ne vom conecta toţi la o reţea, vom fi aproape de ce înseamnă antrenament dirijat. Vom face cinci antrenamente pe săptămână, trei cu mine, două individual. Am făcut o înţelegere cu jucătorii şi le-am spus că eu mă voi urca primul pe cântar şi dacă voi avea vreun kilogram în plus voi plăti primul amenda! 

Dacă ar fi două luni de pauză, avem nevoie de cel puţin 5 săptămâni de pregătire pentru sezon, șase ar fi ideal. Este un risc enorm de a te accidenta dacă nu faci această pregătire. Dacă cineva spune altceva, sunt dispus să investesc bani pentru a afla acele metode" a comentat Cornel Blejan.

VIDEO. Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri din Liga 1: Guvernul Orban a decis ce se întâmplă începând cu 16 iulie. Ultimă oră
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
22:15 Fotbal, Premier League
Chelsea - Norwich
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Atalanta - Brescia
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1