FOTBAL  »  Superliga  »  DEZBATEREA ZILEI

VIDEO Dezbaterea zilei, 1 septembrie » Poate Nicolae Dică să o scoată pe FCSB din criză? „A avut noroc și s-a păcălit!” vs „Care este disperarea? E la 4 puncte de play-off”

În ediția de astăzi a emisiunii „Dezbaterea Zilei”, jurnaliștii GSP și invitații lor dezbat dacă Nicolae Dică poate să o scoată pe FCSB din această groapă de formă și de potențial.
În ediția de astăzi a emisiunii „Dezbaterea Zilei”, jurnaliștii GSP și invitații lor dezbat dacă Nicolae Dică poate să o scoată pe FCSB din această groapă de formă și de potențial.

Articol de GSP - Publicat joi, 01 septembrie 2022 17:07 / Actualizat joi, 01 septembrie 2022 17:17

În ediția de astăzi a emisiunii „Dezbaterea Zilei”, jurnaliștii GSP și invitații lor dezbat dacă Nicolae Dică poate să o scoată pe FCSB din această groapă de formă și de potențial.

FCSB a pierdut deplasarea de pe terenul Farului, scor 1-3, și a rămas cu 7 puncte acumulate în primele 7 etape ale Superligii. Nicolae Dică este deja sub presiunea finanțatorului Gigi Becali. Va putea el redresa situația?

„După momentele de euforie ce au urmat calificării în grupele Conference League, FCSB s-a adâncit într-o criză pe plan intern - este în coada clasamentului, la distanță uriașă de podium și, cel mai important, nimic nu pare să meargă în jocul echipei lui Dică.

Urmează un program infernal, cu derbyuri în Liga 1, dar și cu meciuri extrem de grele în Europa, deci sunt șanse ca FCSB să-și prelungească depresia. Și despre asta vom vorbi azi, aici, la Dezbaterea Zilei - poate Nicolae Dică să scoată echipa din această groapă de formă și de potențial? Sau e mai probabil scenariul în care FCSB își continuă traseul sinusoidal și poate chiar să rateze playoff-ul?”, a fost dezbaterea lansată de Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor.

VIDEO Dezbaterea zilei, 1 septembrie » Poate Nicolae Dică să o scoată pe FCSB din criză?

OPINIE CONTRA » Remus Răureanu: „FCSB a avut noroc în Europa, Dică s-a păcălit!”

  • „Eu n-am încredere că Dică ar putea să scoată echipa din criză. Mi s-a părut că miercuri seară a vorbit ca un învins, ca un antrenor care a cam cedat, iar în loc să vină cu soluții pentru ieșirea din această criză, Dică a spus: «dacă voi mai fi eu antrenor, dacă o să mai rămân eu aici». Nu pare să fie deloc un mesaj încurajator pentru echipă. Dacă aș fi jucător, aș înțelege că nici măcar antrenorul nu crede în mine și în colegii mei”.
  • „Comparăm cu Rădoi, spre exemplu, care vine cu soluții și cu explicații concrete, chiar și atunci când planul lui nu iese. Rădoi vine și spune ceva: «Am pregătit așa meciul, n-a funcționat». Ar fi trebuit să facem asta. Dică n-a spus nimic concret. A spus: «Am greșit și eu pentru că am încercat să avem posesie imensă, cu jucători care nu sunt capabili. Am greșit că l-am folosit pe X pe postul y», nimic concret”.
  • „Poate că i s-a părut și lui lotul mai bun decât este și ceea ce e real, că putem vedea și noi fără să fim specialiști în fotbal, dacă te uiți la Dawa, acolo numai vorbea despre organizare sau despre lipsa ei. E un jucător fără talent pentru fotbal, în oricare sistem, în oricare organizare a jocului, el se va comporta la fel, pentru că el are niște lacune clare. Pe urmă, nu mi-a plăcut că Dică a zis: «Le-am spus jucătorilor că vreau posesie, vreau să jucăm așa, vreau să jucăm așa». Și noi doi putem intra în vestiar să spunem vrem posesie 79%, dar nu e suficient”.
  • „Trebuie să ai o metodă de pregătire, trebuie să reușești să organizezi echipa pentru a păstra mingea, că doar mesajul «vreau să câștigăm, vreau să pasăm, vreau să marcăm» nu e greu de pronunțat în vestiar”.
  • „Am impresia că s-a păcălit Dică și cu acele succese din Europa pe care le invoca miercuri seară. Spunea că în Europa e altă echipă, joacă altfel. Acolo, adversarii au fost slabi. FCSB a avut și noroc. FCSB a câștigat mereu și cu noroc, întotdeauna la limită. Victorii ciupite, smulse. N-a fost un joc solid, închegat, încântător, pe care să te bazezi”.
  • „FCSB nu e o echipă care să joace bine 3 meciuri la rând, să câștige unul singur, fiindcă atunci vei spune că, într-un termen mai lung, va câștiga 2 dintre ele, pe urmă 3 dintre ele. Nu se poate să aibă ghinion mereu, dar jocul nu te încurajează cu nimic. E ceva la întâmplare. O echipă fragilă, care cedează oricând, vezi cu Hermannstadt, un club care e spre faliment, cu Farul, care a schimbat aproape tot lotul în vara aceasta”.
  • „Indiferent de adversar, FCSB e fragilă, e gata să cadă încontinuu, indiferent de sistemul în care joacă adversarul și de potențialul echipei adverse. Asta pare cu adevărat îngrijorător, că indiferent cu cine joci, e rău și ai probleme. Dacă s-ar juca mâine în Cupa României și FCSB ar fi împerecheată cu formație din Liga 2, cred că ar avea probleme foarte mari”. Ar lua din nou 1-2-3 goluri, ar fi o echipă expusă, pentru că a fost construit lotul astfel”
  • „Spuneam despre Dawa, dar nici Tamm nu e grozav. Becali a făcut o selecție în care l-a expus pe Miron, care era un fundaș bun pentru campionatul românesc. Becali a venit cu doi jucători pe care nu-i știa nimeni și care jucaseră doar la nivel mic. Dawa fusese un jucător bunicel la Botoșani, dar doar bunicel, care amesteca acest joc bun cu niște gafe memorabile.
  • Unele scene sunt de desene animate. Becali a ales să-l aducă pe Dawa și acum l-a lăsat în ofsaid și pe Dică, pentru că indiferent de sistem, indiferent de organizare, de metoda de pregătire, pe Dawa nu-l va schimba într-un fundaș sigur, iar pe Cordea n-o să-l transforme într-un marcator fantastic. E drept că e și vina antrenorului, că mai toți jucătorii evoluează sub nivelul la care ne-am așteptat noi. Octavian Popescu, care părea un supertalent și pe care și specialiștii îl catalogau așa, nu mai contează aproape deloc”.
  • „A venit Dulca, vedem că e foarte-foarte slab, iar la Chindia nu era așa. Puțini jucători confirmă. Sigur că are nevoie și de un timp, dar când toți titularii evoluează sub potențialul pe care îl știam noi, înseamnă că și antrenorul are o răspundere. Nu se poate ca toți să fie în formă proastă, doar din vina lor. Mi se pare o chestiune de timp până când se vor convinge: Dică, de slăbiciunea lotului, iar Becali de lipsa soluțiilor din partea antrenorului. Și atunci o să se rupă încă o dată colaborarea aceasta, cum s-a mai rupt între ei doi”.

Antrenorii care au fost n-au avut puterea să se impună în fața jucătorilor. Și când spun putere, spun că n-au avut personalitatea să se impună ca individ în fața jucătorilor, pentru că e foarte ușor să spui că nu patronul pregătește echipa, că patronul nu face strategia, ci doar că-și impune 1-2 jucători. OK, toată lumea știe asta, dar strategia, pregătirea echipei și strategia de dezvoltare a jucătorilor o face antrenorul și diferența între Farul și FCSB a făcut-o personalitatea antrenorilor. 

Un antrenor care se impune prin tot ce e el și mă refer la Hagi și un antrenor pe care îl știm cu toții și cred că nu poate. Oricine ar veni în momentul ăsta la nivelul lor, la CV-ul lor, nu se pot impune în fața acestor jucători la FCSB. Când vor avea un antrenor de genul ăsta, un greu, între ghilimele, nu au să aibă niciun fel de problemă.  Și patronii o să fie fericiți. Jucătorii o să fie fericiți pentru că vor câștiga, vor lua bani și toată lumea o să fie fericită.
- Ciprian Panait, fost antrenor la Rapid, la Vaslui și în țările arabe

OPINIE PRO » Dan Udrea: „Obiectivele se vor schimba la FCSB! Până acum, concentrarea a fost pe Europa”

  • „Până la urmă, Dică a fost ultimul antrenor care a dus echipa în grupele Europa League. Și a reușit din nou! Nu e puțin deloc. În momentul în care e adus la echipă, obiectivul lui e să ducă echipa în grupele Conference League. Și o duce! Nu știu dacă alt antrenor ar fi dus-o. Rădoi a fost adus fix la fel ca Dică. A ratat obiectivul! Nu știu dacă adversarul a fost mult mai bun. Beer Sheva, la Severin, a părut o echipă de duzină”
  • „Eu cred că trebuie să judecăm ce s-a realizat. Faptul că ai accesat acei bani din grupe este o mare bilă albă pentru Dică. Eu cred că va putea să redreseze echipa. Până la urmă, trebuie să raportăm FCSB și la principalele rivale la titlu. Ne raportăm la Farul? Facem acum un pariu, cine termină în față, FCSB sau Farul? Eu zic că FCSB! Dacă facem comparație cu Craiova și cu CFR, distanțele sunt de 3-4-5 puncte. Care este disperarea? Nu există să nu ajungă în play-off! În momentul ăsta sunt 4 puncte între FCSB și ultimul loc de play-off, având și un meci mai puțin. Evident, dacă nu se califică în play-off, Dică pleacă el”
  • „Mie mi se pare că într-un timp foarte scurt, în care nici nu a avut timp să antreneze echipa, doar refacere și ceva tactic, a reușit. Nu judeci un antrenor în funcție de context? Acum se pot schimba puțin prioritățile. Concentrarea a fost pe Europa, s-au menajat jucători pentru a ajunge în grupe. Acum poți gândi invers
  • „Dică are 5 victorii, 3 remize și două înfrângeri. După un eșec se pune problema ca un antrenor să nu mai poate redresa? Pe principiul ăsta, Klopp ar trebui dat afară! Ecartul față de City e cam la fel ca cel al lui FCSB”
  • „Aseară nu mi s-a părut un mesaj dezarmant din partea lui Dică. Mie mi se pare că 100% nu decide nici acum el la echipă. Eu cred că dacă ar decide doar el, Dawa nu ar fi titular. I-ar folosi pe Bouhenna, pe Haruț, habar nu am cum gândește el. Asta e impresia mea. Să vedem relația asta dintre Dică și Becali. Văd că primul care a făcut un pas înapoi a fost chiar Becali. Probabil a vorbit foarte la cald, primul impuls a fost că face el echipa...”
  • „Au mai fost cazuri în care FCSB a început prost sezonul, apoi a recuperat și a ajuns să se bată la titlu în ultimele runde. Mă gândesc când a fost Rădoi antrenor. Atunci chiar era în pericol să rateze play-off-ul. A venit Reghecampf, apoi au ajuns să joace cu titlul pe masă contra Astrei. Nu mi se pare deloc alarmant pentru FCSB. Lotul mi se pare valoros, mai puțin în axul defensiv. Dawa e o problemă. Aici contează dacă Becali va renunța la orgoliul lui. Dacă nu era adus de el, Dawa nu mai era în acest moment la FSCB. Dawa mi se pare o bombă pentru FCSB când are mingea la picior!”.

Eu am spus mai de mult. E haos mare la echipa Steaua. Nu cred că Dică este vinovat 100%. Nu a avut timp, au venit prea mulți jucători. De asta e haos. Nu știe echipa să joace, fiecare încearcă să facă ceva, iar fundașii centrali ori nu știu jocul ori nu au moral de competiție mare. Fugeau unul de celălalt, nu am mai văzut așa ceva. Erau niște spații între ei... În afara lui Radunovic, toți cei din linia de fund sunt jucători maximum de Divizia B. Cum să faci ce a făcut Dawa în careu?! Nu l-aș acuza așa repede pe Dică. L-aș lăsa încă 10-15 meciuri, să vedem ce face.
- Dumitru Dragomir, fost președinte al LPF

Concluziile lui Cătălin Țepelin: „Dică poate mai mult decât antrenori gen Petrea, Vintilă sau Todoran”

  • „Cred că FCSB își va reveni relativ repede, va reuși până la urmă să lege câteva rezultate bune și va ieși din zona asta jenantă”
  • „Sunt oarecum explicabile fluctuațiile din perioada recentă, echipa nu este sudată, tot vin și pleacă jucători. Unii au fost aduși la plesneală, încă sunt evaluați, potriviți, acomodați șamd. Asta ia timp, dar până la urmă cred că lui Dică o să-i iasă. Dică poate mai mult decât antrenori gen Petrea, Vintilă sau Todoran
  • E mai pregătit, mai preocupat, are un alt statut în vestiar și va scoate echipa din criză - bine, asta dacă patronul nu va prelua el din nou funcția de antrenor principal, cum din păcate a tot făcut-o, evident, fără rezultate”.

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Gigi Becali, euforic în dimineața de după eșecul cu Farul: „Vali Argăseală a venit și mi-a dat vestea. E o zi frumoasă pentru mine!”

„Mă distrez!” » Reacția lui David Popovici după aurul de la 200m liber + când mai concurează la Mondialele de juniori de la Lima

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (35)
anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  06 Septembrie 2022, 14:38

Și capitolul doi...,,dacă Dică nu reușește la Becali GSP o să și ceara scuze pentru campania antibecali - ,,vai se implica Becali la echipa !!!,,...????

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  06 Septembrie 2022, 14:36

Dezbaterea de fiecare zi pentru GSP este...,, se poate scrie și fără să te folosești zilnic de Becali ,, ???

mafa
mafa  •  04 Septembrie 2022, 15:44

Observ ,nu cu mirare, ca nu mi-ati ***...***....sper da se nasca o competitie cu adevarat profesionisti si impartiali... nu ce aveti acolo .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează