FOTBAL  »  Superliga  »  DEZBATEREA ZILEI

Dezbaterea zilei, 24 mai » Ar trebui CFR Cluj să continue cu Edi Iordănescu și în sezonul viitor?

Edi Iordănescu, antrenor CFR Cluj // foto: Imago
Edi Iordănescu, antrenor CFR Cluj // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 24 mai 2021 15:58 / Actualizat luni, 24 mai 2021 16:57

CFR Cluj e virtual campioană, dar încă nu știe de cine va fi antrenată în sezonul viitor. Dezbaterea zilei azi, pe GSP, este: ar trebui CFR Cluj să insiste pentru a-l păstra pe Edi Iordănescu sau ar trebui să caute alt tehnician?

"Speța nu e așa simplă cum pare, nu e o simplă negociere la mijloc. Iordănescu a strâmbat deja din nas pe parcursul sezonului, anunțându-i la un moment dat chiar pe jucători că e gata să plece, în timp ce conducerea, mai exact patronul Varga, a întreținut varianta conform căreia l-ar dori pe Mutu. Sau măcar varianta că Iordănescu nu e indispensabil”, a explicat Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei.

În studioul Gazetei, alături de Cătălin Țepelin, au participat la Dezbaterea Zilei jurnaliștii Remus Răureanu și Dan Udrea.

VIDEO DEZBATEREA ZILEI, 24 mai » Ar trebui ca CFR Cluj să continue cu Edward Iordănescu și în sezonul viitor?

Remus Răureanu: „CFR trebuie să tragă de Edi, să îl păstreze cumva”

  • „CFR are toate motivele să insiste să îl păstreze pe Edi. A avut o contribuție importantă la câștigarea campionatului și este un antrenor cu experiență mare în campionatul nostru, greu de înlocuit. Competiția internă nu îți oferă o altă soluție evidentă, foarte clară, să zici: «Nu e problemă că pleacă Iordănescu, avem alți 3 antrenori mai buni în România».
  • Echipa arată acum ca un șantier. Cine ar veni în locul lui Edi nu ar mai moșteni un grup, așa cum el a moștenit de la Dan Petrescu un grup deja format. Nu a schimbat sistemul, ci doar modul de lucru un pic. Cine ar veni acum în locul lui ar trebui să reconstruiască echipa. El măcar o cunoaște. 
  • Nu e un antrenor foarte scump, și asta contează, are sub 20.000 euro / lună salariu. Este un antrenor deja verificat în campionat. Ar mai fi nume interesante în Liga 1, precum Poenaru, dar nu e verificat la nivelul de top.
  • Iordănescu a demonstrat deja, a câștigat 3 trofee la CFR, și nici nu este un tip pe care să îl suspectezi că ar participa la combinații cu agenți, comisioane ascunse. În România ăsta este un avantaj, vezi cazul Rednic. 
  • CFR trebuie să tragă de Edi, să îl păstreze cumva”.

Ar fi bine să rămână Edi, ar fi chiar nepotrivit să îl schimbi după ce a luat campionatul și a dus echipa sus. Edi e un antrenor foarte bun, a dovedit asta. A luat pentru prima dată campionatul și deja are altă cotă, altă încredere în el. Din ce știu eu, jucătorii CFR-ului au încredere în el, îl respectă și apreciază. 

Eu nu l-aș schimba. A dovedit că se poate câștiga campionatul cu el, sunt puțini antrenori la care poți apela și cu care să câștigi campionatul. El s-a pliat foarte bine pe stilul CFR-ului, a dovedit că este campion de echipă campioană, de CFR Cluj. Trebuie să rămână. 
- Iuliu Mureșan, fost președinte CFR Cluj 

Dan Udrea: „CFR trebuie să treacă la nivelul următor, să aibă un antrenor de anvergură dacă vrea performanță europeană”

  • „Dacă CFR vrea să treacă la nivelul următor, și este obligată să facă asta, eu cred că trebuie să aibă un antrenor de anvergura lui Dan Petrescu. Antrenor de Europa
  • Edi Iordănescu e validat de campionat, dar în Europa el nu a demonstrat nimic, aboslut nimic. A avut o ocazie cu CFR Cluj, cu Malmo, și a clacat. 
  • Echipa a arătat și acum rău sub conducerea lui. Echipa nu a jucat fotbalul ăla bine organizat pe care îl juca sub Dan Petrescu. Nu a reușit să își lase o amprentă.
  • Ce jucători de la CFR sunt astăzi peste nivelul pe care îl aveau în momentul în care a venit Edi Iordănescu? Doar Păun. Echipa era jos, ar fi trebuit să îi fie ușor să ridice nivelul fotbaliștilor. Manea arăta foarte bine sub Dan Petrescu, Vinicius era un stoper fără evoluții oscilante, cum a avut acum sub Edi Iordănescu. Camora la fel, e în cădere. Itu era un fotbalist fără de care nu începea echipa, după ce a venit Edi Iordănescu, Itu nu mai știa ce e cu el. Rondon, Omrani erau fotbaliști cu aport mare sub Dan Petrescu.
  • Din ce informații am, Edi Iordănescu nu a reușit să mențină atmosfera foarte bună și profesionistă în cadrul echipei. De exemplu, Iordănescu nu se duce personal să explice unui jucător de ce nu e titular, își trimite secundul. Așa a procedat cu Rondon și cu Bălgrădean, le-a transmis că nu vor juca într-un meci, dar că se va baza pe ei la următorul. Și apoi i-a lăsat tot rezervă! Iordănescu nu a știut să țină vestiarul așa de bine precum Dan Petrescu
  • În momentul de față, piața îți oferă oportunități de a lua un antrenor de anvergură, validat la nivel european. Șumudică, de exemplu. CFR ar avea forța financiară să îl aducă. Iar Șumudică a demonstrat în Europa. Nu înseamnă că dacă aduci un antrenor care a demonstrat în Europa, el cu siguranță te va duce acolo, dar cresc șansele”.

Edi a venit într-un moment greu la echipă, și-a îndeplinit obiectivul, în mod normal, ar trebui să rămână. Dacă Edi nu vrea să rămână, cei din club trebuie să se orienteze către alt antrenor. 

Le trebuie un antrenor care să se plieze pe stilul echipei, cel construit de Dan Petrescu. 

În momentul ăsta sunt antrenori buni liberi de contract, care cred că ar veni la CFR. E un club foarte bine organizat, obișnuit cu câștigarea trofeelor, cred că pentru orice antrenor ar fi tentant. Mă gândesc la Șumudică, Răzvan Lucescu, de ce nu Olăroiu. 
- Lucian Goian, fost jucător CFR Cluj 

CONCLUZII | Cătălin Țepelin: „Edi Iordănescu trebuie păstrat”

  • „Eu sunt de partea lui Remus, cred că stabilitatea e extrem de importantă într-un club, prin urmare un antrenor alături de care ai recuperat un trofeu ce părea pierdut trebuie păstrat
  • A luat titlul fără investiții majore făcute pe parcurs și nici nu pare genul lui Dan Petrescu, să ceară mereu lot supranumeric și, în același timp, mega buget de salarii. 
  • E drept că acum pretențiile lui pot crește, dar și provocările vor fi altele. Practic, i se cer două performanțe în două conjuncturi diferite. Prima dată a fost nevoit să ia titlul cu un lot preluat din mers, experimentat dar și ușor obosit, acum i se va cere să reconstruiască tot din mers, că fotbalul nu se oprește în loc ca să-și facă CFR echipa în tihnă. 
  • Cred că Iordănescu merită încrederea asta din partea clubului, la fel cum și clubul merită ca Edi să facă efortul ăsta, nu să ocolească provocarea reconstrucției, bineînțeles dacă i se va oferi

Dezbaterea nu se termină în studioul GSP, ea continuă aici, cu comentariile voastre. Nu uitați cuvintele cheie într-o dezbatere: „argumente” / „dialog” / „respect pentru opinia celuilalt”. Așadar, încordați-vă argumentele și intrați în dezbaterea zilei pe GSP.ro!

Ar trebui ca CFR Cluj să continue cu Edi Iordănescu și în sezonul viitor?

Da, poate duce echipa la nivelul următor
Nu, CFR are nevoie de un alt antrenor

Alte ediții din Dezbaterea Zilei: 

Dezbaterea zilei, 21 mai » Contează cu adevărat cine e antrenor în acte la FCSB?

Dezbaterea zilei, 19 mai » De ce câștigă CFR Cluj trofeu după trofeu?

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
1226675807453847
Traian Schiopu  •  25 Mai 2021, 20:46

Așa este. Tristul adevăr sau, altfel spus, un secret public ! La fel s-a mai întâmplat când a câștigat campionatul cu Andone antrenor (un singur an/campionat)! A fost mătrășit imediat ca nu el..... a fost elementul determinant !

creeperno999
creeperno999  •  24 Mai 2021, 22:40

A luat titlu, de ce sa nu ramana?

valentindragobete
valentindragobete  •  24 Mai 2021, 21:33

Singurii care trebe sa rămână in peroada următoare si sa primească, evident, salar sunt dancu si covaciu cu echipa lui, restul n-au decat sa schimbe pe cine vor !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează