FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Dezvăluiri despre programul Astrei Giurgiu, în perioada coronavirusului: „Trebuie să-și mențină un tonus muscular. Să facă mișcare”

Articol de - Publicat joi, 19 martie 2020 14:29

Vasile Maftei (39 de ani), antrenorul secund de la Astra Giurgiu, a vorbit la GSP Live despre problema actuală cu care se confruntă toate echipele România: pandemia de coronavirus. 

România e stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus, motiv pentru care Liga 1 a fost întreruptă și jucătorii nu se mai pot antrena. Gigi Becali vrea ca jucătorii de la FCSB să vină la antrenamente, chiar dacă autoritățile din România transmit ca oamenii să stea cât mai mult în casă (DETALII AICI). 

„Încerc să găsesc o variantă să merg la o alergare ceva, merg în parc, unde lumea nu prea face sport în aceste momente. Cei care fac sport știu ce înseamnă să ai o rutină în fiecare zi și fără această mișcare nu prea îți arde de nimic, acasă. Găsești o soluție să faci sport. Important este să nu intrăm în contact direct cu alte persoane. Jucătorilor li s-a spus să rămână cât mai mult posibil în casă, să nu iasă în locuri aglomerate. Pe cât posibil, trebuie să-și mențină un tonus muscular. Să facă mișcare, să încerce fiecare să nu piardă foarte mult din pregătire. 

Oricum toți jucătorii vor pierde mult în această perioadă. Important este ca atunci când revenim, să pierdem cât mai puțin din pregătire. Ieri le-am dat programul pentru următoarea perioadă, împreună cu staff-ul am hotărât să le dăm vacanță până pe 16 aprilie, pentru jucătorii care rămân în România. Pentru cei care vor pleca din România, vacanța va fi până pe 2 aprilie, pentru că ei trebuie să stea 14 zile în carantină când se întorc”. 

Maftei: „6 săptămâni ar fi ideale pentru a intra în ritm”

Una dintre variantele pentru reluarea campionatului, la care s-au pus de acord FRF, LPF și cluburile, este ca antrenamentele să fie reluate pe 16 aprilie, iar campionatul pe 16 mai (DETALII AICI). 

„Cred că este o variantă corectă în momentul de față, dar asta este soluția dacă lucrurile nu vor ajunge mai grave. Dacă nu, nu cred că se va mai relua campionatul nici atunci. Noi suntem optimiști că acest virus nu va mai evolua. Eu cred că este o variantă bună în condițiile date. Vom vedea, noi suntem pregătiți. Așteptăm, ne luăm informații din toate părțile. După o pauză de o lună, 6 săptămâni ar fi ideale pentru a intra în ritm”. -Vasile Maftei, antrenor secund Astra Giurgiu 

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:

EXCLUSIV VIDEO Vasile Maftei, drastic la GSP Live: „Pancu are ce și-a dorit!” + „Mai există un singur rapidist în club”

EXCLUSIV VIDEO Antrenorul secund al Astrei dezvăluie cât de greu e să lucrezi cu Alibec și Budescu: „Mai comentează... sunt jucători capricioși!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close