LIGA 1  ·  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Dezvăluiri despre programul Astrei Giurgiu, în perioada coronavirusului: „Trebuie să-și mențină un tonus muscular. Să facă mișcare”

Articol de — Joi, 19 Martie, 14:29

Vasile Maftei (39 de ani), antrenorul secund de la Astra Giurgiu, a vorbit la GSP Live despre problema actuală cu care se confruntă toate echipele România: pandemia de coronavirus. 

România e stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus, motiv pentru care Liga 1 a fost întreruptă și jucătorii nu se mai pot antrena. Gigi Becali vrea ca jucătorii de la FCSB să vină la antrenamente, chiar dacă autoritățile din România transmit ca oamenii să stea cât mai mult în casă (DETALII AICI). 

„Încerc să găsesc o variantă să merg la o alergare ceva, merg în parc, unde lumea nu prea face sport în aceste momente. Cei care fac sport știu ce înseamnă să ai o rutină în fiecare zi și fără această mișcare nu prea îți arde de nimic, acasă. Găsești o soluție să faci sport. Important este să nu intrăm în contact direct cu alte persoane. Jucătorilor li s-a spus să rămână cât mai mult posibil în casă, să nu iasă în locuri aglomerate. Pe cât posibil, trebuie să-și mențină un tonus muscular. Să facă mișcare, să încerce fiecare să nu piardă foarte mult din pregătire. 

Oricum toți jucătorii vor pierde mult în această perioadă. Important este ca atunci când revenim, să pierdem cât mai puțin din pregătire. Ieri le-am dat programul pentru următoarea perioadă, împreună cu staff-ul am hotărât să le dăm vacanță până pe 16 aprilie, pentru jucătorii care rămân în România. Pentru cei care vor pleca din România, vacanța va fi până pe 2 aprilie, pentru că ei trebuie să stea 14 zile în carantină când se întorc”. 

Maftei: „6 săptămâni ar fi ideale pentru a intra în ritm”

Una dintre variantele pentru reluarea campionatului, la care s-au pus de acord FRF, LPF și cluburile, este ca antrenamentele să fie reluate pe 16 aprilie, iar campionatul pe 16 mai (DETALII AICI). 

„Cred că este o variantă corectă în momentul de față, dar asta este soluția dacă lucrurile nu vor ajunge mai grave. Dacă nu, nu cred că se va mai relua campionatul nici atunci. Noi suntem optimiști că acest virus nu va mai evolua. Eu cred că este o variantă bună în condițiile date. Vom vedea, noi suntem pregătiți. Așteptăm, ne luăm informații din toate părțile. După o pauză de o lună, 6 săptămâni ar fi ideale pentru a intra în ritm”. -Vasile Maftei, antrenor secund Astra Giurgiu 

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:Unul dintre criminalii în serie care au îngrozit România a fost eliberat după 22 de ani. Mesaj pentru o persoană care l-a supărat: “Nu ca o ameninţare, e ca o urare, înțelegi?”

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Fotbal, Bundesliga

Leipzig - Hertha Berlin

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

St. Pauli - Heidenheim

Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Bochum - Holstein Kiel

Digi 4
21:30 Fotbal, Bundesliga

Fortuna Dusseldorf - Schalke 04

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga

Hoffenheim - Koln

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:30 Fotbal, Bundesliga

Union Berlin - Mainz

Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
21:30 Fotbal, Bundesliga

Augsburg - Padeborn

Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
Program TV complet

Liga 1