FOTBAL  »  Superliga  »  DIALOG

Dialog fabulos între Mircea Lucescu și Gică Hagi în direct la TV: "Mă duceam la el acasă și îmi dădea ghete înainte de Steaua - Dinamo"

Articol de GSP - Publicat sambata, 29 decembrie 2018 10:56

Mircea Lucescu, selecționerul Turciei, și  Gică Hagi, antrenorul celor de la Viitorul, au avut un dialog în direct la TV în care și-au amintit de momentele în care au lucrat împreună.

Gică Hagi a explicat în direct la TV Digi Sport ce rol a avut Mircea Lucescu în cariera lui și cum încearcă să facă și el același lucru cu jucătorii tineri.

Gică Hagi: "Eu sunt unul dintre acei copii care au crescut în brațele lui nea Mircea. El a făcut un lucru extraordinar când a luat șefii de generație și i-a dus la echipa națională. Cu ajutorul lui mi-am construit o carieră. Am învățat să încurajez jucătorii talentați, jucătorii tineri" 

Mircea Lucescu:"Bravo, Gică! Eu apreciez tot ce faci! Ești un performer, ai altă gândire, altă mentalitate. Sper să ai și puțin noroc" 

Gică Hagi: "Fotbalul ne-a dat tot. Acum trebuie să îi sprijinim pe acești tineri care alcătuiesc o generație excepțională. Dacă sunt sprijiniți și au mentori și antrenor, pot face o carieră impresionantă" 

Mircea Lucescu:"Tu ai demonstrat că talent există în toate colțurile țării. Noi organizăm generațiile. Avem nevoie de oameni ca tine. Nu e ușor ce face Gică. Nu e ușor să te faci antrenor de la nivelul la care ai fost ca jucător. Acum ești în spatele jucătorilor. Ești un ghid care stă în spatele jucătorilor" 

Gică Hagi: "Muțumesc" 

Mircea Lucescu:"Continuă pe drumul tău" 

Gică Hagi: "Nea Mircea este un exemplu pentru toți. Eu pot spune că cel mai mare avantaj al meu a fost faptul că am avut profesori și mentori. De aceea am avut o carieră foarte bună. Am crescut într-un mediu foarte bun. Din păcate, tinerii de acum cresc într-un mediu negativ" 

Mircea Lucescu:"De accea ai obținut performanțele pe care le-ai obținut" 

626080 hagi

"Îmi dădea ghete înainte de Steaua - Dinamo"

Gică Hagi a povestit cum l-a certat Mircea Lucescu la Campionatul European din 1984 și cum se ducea la Lucescu acasă înainte de meciurile dintre Steaua și Dinamo pentru a primi ghete de la antrenor.

Gică Hagi: "Să vă spun o poveste cu nea Mircea. La Europeanul din Franța, la meciul cu Germania, am făcut o primă repriză foarte slabă" 

Mircea Lucescu:"Da, te-ai întors cu spatele la omul care a marcat golul"

Gică Hagi: "La pauză m-a certat nea Mircea de nu nici nu vă puteți imagina. M-a făcut cu ou și oțet. M-a certat rău" 

Mircea Lucescu:"Dar după aceea ce meci ai făcut contra Portugaliei" 

Gică Hagi: "Iar în aeroport m-a luat și mi-a zis «De mâine, ești tu și restul jucătorilor. Tu ești primul. Voi face echipa națională în jurul tău». Eu aveam 19 ani" 

Mircea Lucescu:"Și mai e ceva. Înainte de Mondialul din 1994, a venit un jurnalist din Los Angeles că să facă un reportaj cu Hagi. După un antrenament la Brescia, i-am zis lui Hagi să mai stea puțin și să mai facă anumite exerciții. Era foarte supărat. I-am spus «Tu vei fi unul dintre cei mai buni jucători de la Mondial». Din păcate, România a pierdut meciul cu Suedia." 

Gică Hagi: "Da, eram acolo, printre cei mai buni. Dar trebuia să joc toate meciurile ca să câștig" 

Mircea Lucescu: "Păcat de acel meci..."

Gică Hagi: "Și mai e ceva. Când juca Steaua cu Dinamo mă duceam la nea Mircea acasă să îmi dea ghete" 

Mircea Lucescu: "Da. Eu aduceam ghete din Italia. Și mereu îmi dădeai goluri cu ghetele alea" 

Gică Hagi: "Lumea bârfea și mă criticau toți că aveam o relație specială cu nea Mircea. Dar eu dădeam goluri și zicea lumea «Hagi, cel mai fidel». Vreau să mai spun un singur lucru: Mulțumesc, Nea Mircea. Mulțumesc în numele meu și al celor tineri" 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
alan24
alan24  •  29 Decembrie 2018, 18:20

Cele mai mari nume din fotbalul romanesc, ever, sunt Hagi si Lucescu ! Daca am mai avea antrenori ca lucescu si fotbalisti ca hagi, Romania a r fi si in ziua de astazi o forta mondiala. sunt total surprins ca aici, isi permit sa rada de ei, sa ii batjocoreasca niste baieti care a u crescut cu banel si cristi tanase si mbapei !

alexbarosanu
alexbarosanu  •  29 Decembrie 2018, 18:05

Articol de umplutura fara importanta gazetareasca. Comentariile la articol sunt Le unor papa lapte prea ofticati pe viata,plini de frustrari si atotstiutori. Defapt noste nulitati. Au tinta sa scrie negativ despre unii si par importanti.vai de capu vostru. Traiti degeaba.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  29 Decembrie 2018, 16:14

Doi mari oameni de fotbal, care au avut și contre, de-a lungul timpului, orgolioși fiind. Dar, ca oameni mari ce sunt, știu și să treacă peste ele și să se împace. Dacă am avea mai mulți ca ei, am fi mult mai sus. Să fie sănătoși și să aibă succese cât mai multe!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează