FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Exclusiv Dinamo a câștigat prima bătălie » Sentința care dă speranțe pentru aprobarea noului plan de reorganizare

Articol de - Publicat joi, 06 iulie 2023 14:42 / Actualizat joi, 06 iulie 2023 16:54

Dinamo a câștigat o primă bătălie în instanță cu Diego Fabbrini (32 de ani). Judecătorul sindic de la Tribunalul București a respins ca neîntemeiată contestația formulată de fotbalistul italian, prin care încearcă să blocheze aprobarea noului plan de reorganizare. Decizia nu este definitivă, poate fi contestată cu apel în termen de 7 zile de la comunicare.

Dosarul privind modificarea planului de reorganizare al „câinilor” va fi din nou pe masa Tribunalului București joia viitoare, 13 iulie. Dinamoviștii își fac mari speranțe că va fi aprobat!

„Avem încredere că pe 13 iulie va fi ultimul termen. Sperăm că va fi integrată la cauze urgente, având în vedere dispozițiile imperative ale legii. Ce stabilește judecătorul trebuie să se pronunțe în termen de 15 zile de la depunerea cererii de catre administratorul judiciar privind modificarea planului. Înțelegem lupta sindicală, dar nu trebuie să afecteze principiile ce guvernează aplicarea justitiei, respectiv celeritatea în acest caz” 
- Andrei Nicolescu, acționar Red&White, pentru GSP.ro, la 23 iunie 2023

Informație vitală oferită de acționarii „câinilor”: „Red & White va fuziona cu Dinamo” + totul despre investiții și bugetul de milioane de euro
dinamo
Informație vitală oferită de acționarii „câinilor”: „Red & White va fuziona cu Dinamo” + totul despre investiții și bugetul de milioane de euro

Diego Fabrini a jucat la Dinamo în perioada 2019-2021 și este înscris la masa credală, ca și creditor chirografar, pentru suma de 86.535 de euro, reprezentând drepturi salariale restante.

Ce contestă avocatul lui Diego Fabbrini

Avocatul fotbalistului italian și-a construit apărarea încercând să demonstreze că deși jucătorii au semnat contracte de activitate sportivă, realizate de FRF, fotbaliștii sunt veritabili titulari de drepturi salariale și nu trebuie excluși de la masa credală.

Apărătorul lui Fabbrini consideră că fotbaliștii sunt încadrați la "chirografari" sub pretextul calificării lor drept liber profesioniști.

„Calificarea unui contract încheiat între un sportiv de performanță și o organizație sportivă, drept contract de activitate sportivă (convenție civilă) sau contract individual de muncă trebuie să se facă luându-se în calcul criteriile stabilite de Codul muncii, Codul fiscal, Codul de procedură fiscală, dreptul comunitar și jurisprudența în materie și nu poate fi lăsată la aprecierea organizațiilor și federațiilor sportive, cu încălcarea drepturilor salariale ale sportivilor de preformanță.

Prin lipsa de claritate, precizie și previziune a dispozițiilor legale, în legătură cu care s-a formulat obiecția de neconstituționalitate, se crează o instabilitate a raporturilor juridice, specifice raporturilor de muncă, se generează, cu știință, situații tolerate de evaziune fiscală și încălcări ale drepturilor salariale ale lucrătorilor din spațiul comunitar.

Semne că Dinamo poate pune în aplicare „planul B” la transferuri, în cazul în care interdicția FIFA se menține
DINAMO
Semne că Dinamo poate pune în aplicare „planul B” la transferuri, în cazul în care interdicția FIFA se menține

În acest mod, se ajunge la situații de genul celei întâlnite în dosarul de insolvență al SC Dinamo 1948 SA, în care jucătorii, sportivi de performanță, veritabili titulari de drepturi salariale, sunt eliminați de la masa credală, sub pretextul calificării lor drept liber profesioniști, simultan cu prejudicierea bugetului de stat cu sumele aferente contribuțiilor datorate de către club.

Cluburile sportive de fotbal, societăți comerciale, încheie cu jucătorii profesioniști contracte de activitate sportivă, chiar dacă, în esență acestea reprezenta veritabile raporturi de muncă, în accepțiunea Înaltei Curți de Casație și Justiție și tratatelor europene la care România este parte".

Avocata lui Diego Fabbrini, Carmen Radu, a fost prezentă și la GSP Live pentru a vorbi despre disputa din instanță pe care italianul o poartă cu șefii "câinilor".

Se încearcă dispariția jucătorilor de la masa credală chiar și acum, după apariția Red&White. Știți cum era pe vremuri metoda alba-neagra? Acum e metoda alba-roșia! S-au dublat datoriile după intrarea în insolvență. S-a ajuns la datorii de 10 milioane de euro. De ce a trebuit să intri în insolvență, de ce a trebuit să-ți dublezi datoriile ca mai apoi să nu ai cum să le plătești? 
- Avocata Carmen Radu

Claudiu Florică internat în spital, după ce a fost lovit pe trotuar de o autoutilitară în această dimineață » GSP a aflat cum s-a produs accidentul
DINAMO
Claudiu Florică internat în spital, după ce a fost lovit pe trotuar de o autoutilitară în această dimineață » GSP a aflat cum s-a produs accidentul

Dinamo vrea să șteargă datorii de 5 milioane de euro

Prin modificarea planului, noii acționari vor să șteargă toate datorile chirografarilor, în total 5 milioane de euro.

În aceste condiții, marii perdanți sunt fotbaliștii care au avut contracte de activitate de sportivă și sunt înscriși la masa credală, la "chirografari", cu peste 1,5 milioane de euro.

Citește și alte articole de actualitate:

3 puncte forte și 3 puncte slabe remarcate de GSP după cantonamentul lui Dinamo » Ideile lui Burcă după stagiul de pregătire

Dinamo vrea să-și răscumpere „casa” de la Ionuț Negoiță » De la ce sumă se pleacă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
concret
concret  •  07 Iulie 2023, 08:07
Postat de Chess pe 06 Iulie 2023, 17:35

Asta este Динамо, cei mai mari tepari ai fotbalului !! Un club de sorginte sovietic, simpatizat de securisti militieni si surse informative !!

ei na... hai nu mai spune... 100 de ani de nimic

yellowstone_vs
yellowstone_vs  •  06 Iulie 2023, 23:37
Postat de billwader pe 06 Iulie 2023, 18:49

tibi iq 33,eu doar imi aduc aminte cat esti de prost daca tu chiar crezi ca scapati de faliment si desfiintare. tic-tac.

tu esti si prost si fcsbist !!! tare rau te-a pedepsit d-zeu !!! si fara famile si fara gagica !! esti vai steaua ta !!!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează