FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Se salvează Dinamo la baraj? Concluzia unui fost mare jucător: „E o șansă în plus, dar cu o singură condiție”

Dinamo continuă să aibă emoții în ceea ce privește retrogradarea / Sursă foto: Imago Images
Dinamo continuă să aibă emoții în ceea ce privește retrogradarea / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 23 martie 2022 17:05 / Actualizat miercuri, 23 martie 2022 17:10

DINAMO. Într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor pe 21 martie, Costel Orac (63 de ani), fotbalistul de glorie al „câinilor” din anii '80, a vorbit și despre șansele roș-albilor de a evita retrogradarea la baraj.

Orac spune că Dinamo ar porni favorită în cazul în care va ajunge să dispute o „dublă” pentru supraviețuire, cel mai plauzibil scenariu în acest moment. Totuși, fostul mare jucător avertizează că lucrurile s-ar putea înrăutăți dacă agitația din jurul echipei va persista, așa cum s-a întâmplat în Ștefan cel Mare în ultimele luni.

Costel Orac: „Barajul e o șansă în plus, dar cu o singură condiție”

„E greu de prevăzut ce se va întâmpla. Dacă lucrurile nu se vor degrada în continuare, eu cred că au o șansă în plus. Toată lumea va fi conștientă că soluția finală e barajul, așa că se vor pregăti pentru aceste două meciuri. 

Chiar dacă diferența de valoare între prima ligă și liga a doua nu mai e la fel cum era înainte, echipele din Liga 1 pornesc favorite. Barajul ar fi o șansă în plus, dar asta cu o singură condiție: ca ceea ce se petrece acum la Dinamo să intre pe un făgaș normal. Mă refer la tot ce înseamnă liniște în cadrul echipei, pregătire și așa mai departe”, a declarat Costel Orac, pentru GSP.ro.

Dinamo, cu gândul la meciurile de baraj

Scăpată de grijile retrogradării directe, Dinamo, locul 8 în play-out, cu doar 10 puncte, se poate focaliza de acum înainte pe salvarea prin barajul de menținere/promovare, programat în dublă manșă, pe 22-29 mai. 

Ultimele două clasate, Gaz Metan, penalizată cu 22 de puncte, și Academica Clinceni, ajunsă în imposibilitatea de a mai obține licența, nu mai reprezintă niciun pericol. Dacă rămân pe locul 8 în play-out, alb-roșiii vor întâlni în baraj echipa de pe 3 din play-off-ul Ligii 2, fie U Cluj, fie Hermannstadt. 

VIDEO Alexandru Răuță, declarații după Dinami - Sepsi 0-0

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Flavius Stoican, replică după criticile lui Dusan Uhrin: „Există o eleganță a sufletului! Nu te duci într-o casă, iar apoi vorbești negativ”

EXCLUSIV Legenda lui Dinamo îl face praf pe Steliano Filip: „Cine l-a adus? Nu înțelege unde se află, nu trebuia să ajungă aici!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
fcsbesteaua
fcsbesteaua  •  23 Martie 2022, 22:43

Echipa tinuta vesnic in brate de comisii! Astia n-au voie sa retrogradeze!

creeperno115
creeperno115  •  23 Martie 2022, 22:34

Lotul e de locul 8. Daca vrem playoff, mai trebuie facute transferuri

danielpurcherea
danielpurcherea  •  23 Martie 2022, 22:24

În sfârșit, GSP preia o declarație înțeleaptă. Cu Uhrin, Dinamo va crește de la meci la meci. Peste o lună, de la echipă ce merita să retrogradeze, Dinamo va fi, valoric, candidată la play-off. Cine are ochi, a observat primele semne din a doua repriză cu Sepsi. Aloe devine șeful apărării, Rodriguez la mijloc, iar Irobiso în atac. Cu excepția celui de-al doilea stoper, unde sunt ceva probleme (eu l-aș vedea pe Carp), Uhrin are soluții. Dinamo a ajuns atât de rău din pricina haosului provocat, îmi pare rău să spun asta, de Mureșan. O să vedeți, Uhrin va face ordine.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează