FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cei mai slabi la toate capitolele! Cifre dezastruoase la Dinamo și fanii cer demisia lui Ovidiu Burcă

Articol de - Publicat sambata, 21 octombrie 2023 20:37 / Actualizat duminica, 22 octombrie 2023 09:45

După 0-4 cu Hermannstadt, Ovidiu Burcă, 43 de ani, este încolțit de suporterii lui Dinamo, tot mai vehemenți în mediul online. Cifrele echipei sunt dezastruoase la revenirea în Liga 1.

Dinamo este iar în colaps! Emoțiile promovării s-au dus de multă vreme, tot la fel și creditul pe care Ovidiu Burcă, 43 de ani, artizanul revenirii "câinilor" în Liga 1, îl avea în fața suporterilor.

Andrei Nicolescu, mesaj categoric după înfrângerea usturătoare a lui Dinamo: „Neputința cronica este inacceptabilă. Vor fi schimbări!”
HERMANNSTADT - DINAMO 4-0
Andrei Nicolescu, mesaj categoric după înfrângerea usturătoare a lui Dinamo: „Neputința cronica este inacceptabilă. Vor fi schimbări!”

Suporterii lui Dinamo, și mai răi în mediul online: „Demisia, demisia!”

Aceeași fani care alalteieri îl ovaționau, acum sunt tot mai vehemenți în a-i cere demisia. Tehnicianul aflat la prima experiență în primul eșalon mai are foarte puțini susținători printre suporteri. 

Rețelele de socializare gem de mesaje drastice și de apostrofări la adresa lui, dar Ovidiu Burcă are susținerea acționarilor majoritari ai clubului. Eugen Voicu și Andrei Nicolescu nu s-au dezis de antrenor și-i acordă mână liberă în continuare. Credit, nu și finanțe pentru a aduce fotbaliști!

Neputința cronică este inacceptabilă. Vor fi schimbări. Ovidiu Burcă rămâne punct fix.

- Andrei Nicolescu, acționar majoritar Dinamo

Umilința de la Sibiu, scor 0-4, în fața echipei care a adunat nouă meciuri consecutive fără înfrângere în Liga 1, dintre care două victorii și șapte remize, marchează noi borne rușinoase pentru „câinii roșii". Care se îndreaptă încet, dar sigur, spre al patrulea sezon pe prima scenă cu emoții la retrogradare.

Cifrele umilinței lui Dinamo. „Câinii”, cei mai slabi la multe capitole

  • Dinamo are cea mai slabă apărare din campionat, 24 de goluri încasate în 13 runde, depășind FC Voluntari și FCU Craiova.
  • Dinamo are cel mai slab atac din campionat, 8 goluri în 13 etape, după ce UTA a marcat de două ori aseară cu Rapid (2-2).
  • Dinamo are un deficit de "minus 16", între golurile marcate și cele primite, de departe cel mai mare din L1. Botoșani, ultima din clasament, are "minus 10".
  • Dinamo a primit 8 goluri pe contraatac, e lider la acest capitol, în ciuda faptului că în mercato au fost operate cele mai multe achiziții, pentru zona defensivă, iar Ovidiu Burcă joacă de mai multă vreme cu o linie de 5 apărători!
  • Dinamo a marcat un singur gol în ultimele șase etape! Cel al lui Abdallah de la remiza cu CFR Cluj (1-1), în rest în cele cinci eșecuri nu a punctat deloc. Și a încasat 11 goluri!
  • Dinamo nu a reușit să întoarcă niciun rezultat, 8 eșecuri în L1, fără a avea capacitatea de a obține vreun punct după ce adversara a deschis scorul. "Câinii" au obținut cele 9 puncte doar după ce ei au punctat primii pe tabelă.

6 jucătorinoi a înregistrat Dinamo în mercato estival pentru faza de apărare: portarii Golubovic și Began, apărătorii Lucas, Homawoo și Cristi Costin, plus Rici Grigore revenit după împrumut

Din nou, primim gol și nu avem capacitatea să întoarcem un rezultat. Ăsta e un aspect negativ care ne bântuie. Vreau să stau să mă liniștesc, pentru că a fost un meci foarte prost. Lucrurile trebuie făcute în liniște. Suntem prea la cald, suntem prea supărați să discutăm acum.

- Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

VIDEO Primă repriză de coșmar pentru Dinamo! Hermannstadt a înscris de două ori în primele 20 de minute

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Un elvețian trecut prin Superliga a transmis românilor cum pot răpune echipa lui Murat Yakin: „Contraatac și atenție în ultimele minute!” + Mesaj pentru U Cluj

Ovidiu Burcă nu și-a menajat jucătorii după umilința cu Hermannstadt: „Erori prostești! Ce le-am spus? Vreau să mă adun întâi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (45)
silviu
silviu  •  22 Octombrie 2023, 18:50
Postat de popescu222 pe 22 Octombrie 2023, 15:25

Asta suna precum justificarea din anii '90 cand era votat Iliescu, "dom'le, ai altul mai bun?". Fireste ca erau o mie mai buni. De unde stii ca n-ar veni nimeni la Dinamo acum? Eu zic ca ar trebui adus un antrenor strain serios, cu stafful lui. Prea mult accent emotional pe atasamenul fatza de Dinamo, care e zero daca nu ai si priceperea meseriei de antrenor.

Nu e același lucru! Eu nu am spus că nu avem altul mai bun , am spus că, în situația în care se află Dinamo, nu vine nimeni! Crezi că cei care conduc Dinamo nu au cautat? Dacă ar fi gasit, nu spuneau că Burca e punct fix, sau ceva de genul ăsta! Eu am postat inaintea inceperii campionatului că, Dinamo are nevoie de un antrenor si cel puțin 15 jucatori noi, de valoare! Posibil să ai dreptate cu antrenorul străin dar eu cred că până la ieșirea din insolvență, nu va fi nimic nou la Dinamo!

22cea
22cea  •  22 Octombrie 2023, 17:45
Postat de boierasul pe 22 Octombrie 2023, 16:34

Joacă tiki taka pentru că nu îi duce capul (sunt proști) . Nu cred că un antrenor poate cere jocul de pase în propriul careu când adversarul face presing cu patru jucători în 16 m. Unii jucători sunt limitați și nu au viziunea jocului. Ca dovadă ai jocul de pase în lateral,pe principiul dacă mingea e la mine trebuie să scap repede de ea. Nu cred că ai observat,dar majoritatea fundașilor dinamoviști, joacă cu privirea doar la minge.

Daca n-ai uitat , si-n B tot mizeria asta o jucam si nici macar la nivelul ala nu prea dadea rezultate (vezi golul de Stan si Bran luat cu CSA )

boierasul
boierasul  •  22 Octombrie 2023, 16:34
Postat de 22cea pe 22 Octombrie 2023, 02:33

Pai cine-i invata pe jucatori sa joace tiki-taka in fata portii , eu cred ca Burca !

Joacă tiki taka pentru că nu îi duce capul (sunt proști) . Nu cred că un antrenor poate cere jocul de pase în propriul careu când adversarul face presing cu patru jucători în 16 m. Unii jucători sunt limitați și nu au viziunea jocului. Ca dovadă ai jocul de pase în lateral,pe principiul dacă mingea e la mine trebuie să scap repede de ea. Nu cred că ai observat,dar majoritatea fundașilor dinamoviști, joacă cu privirea doar la minge.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează