FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Revine la Dinamo? Suporterii îl cer la echipă, jucătorul este liber și s-a autopropus: „Preferam un răspuns mai elegant”

Collins Fai, în dreapta // sursă foto: arhivă GSP
Collins Fai, în dreapta // sursă foto: arhivă GSP

Articol de - Publicat vineri, 20 octombrie 2023 18:03 / Actualizat vineri, 20 octombrie 2023 19:15

Collins Fai, 31 de ani, este liber de contract din iulie, iar agentul său l-a propus la Dinamo în vară, primind un refuz în schimb. Fanii consideră că fundașul lateral are loc oricând în „haită”, cei de la echipă calculează că au deja soluții pe ambele benzi.

Collins Fai a ajuns liber de contract din toiul verii, după un sezon petrecut la Al Tai, încă nu și-a găsit un angajament, iar suporterii „câinilor” îl propun deja de mai multă vreme, prin intermediul mesajelor online, oficialilor clubului. 

Campion al Africii cu naționala Camerunului, participat la Campionatul Mondial din Qatar, micuțul fundaș lateral și-a oferit serviciile grupării roș-albilor, doar că a fost tratat cu refuz!

Deplasare impresionantă pregătită de PCH la Sibiu » Câți dinamoviști sunt așteptați la meci: „O nouă etapă din episodul renașterii”
HERMANNSTADT - DINAMO
Deplasare impresionantă pregătită de PCH la Sibiu » Câți dinamoviști sunt așteptați la meci: „O nouă etapă din episodul renașterii”

Suporterii îl cer pe Collins Fai la echipă, Dinamo are alte calcule până la mercato

Suporterii dinamoviști continuă să-l ceară pe jucător în Ștefan cel Mare, pe considerentul că ar fi o soluție mai bună decât ceea ce prezintă „haita” în prezent, însă conducătorii clubului nu împărtășesc aceeași părere.

„Avem trei soluții pe banda dreapta, Cristi Costin, Moura și David Irimia. Ce faci, iei și a patra soluție?! Iar pe banda stângă, acolo unde Fai ar mai putea juca, este Amzăr.

Ce faci, îl pui acolo, și-l scoți pe titularul naționalei Under 21?! Fai este un jucător foarte valoros, știm calitatea lui, vedem la iarnă ce decizii vom lua”, au reacționat oficialii dinamoviști, atunci când au fost chestionați de Gazeta Sporturilor despre varianta ca jucătorul african să vină, fie și în probe, la Săftica.

Revine la Dinamo? Suporterii îl cer la echipă, jucătorul este liber și s-a autopropus: „Preferam un răspuns mai elegant”
Collins Fai a jucat la Dinamo în perioada iulie 2013 - ianuarie 2016

56 de selecțiiare Collins Fai la prima reprezentativă a Camerunului

Collins Fai a contribuit și la programul DDB în 2020, la ananghie

Cariera fotbalistică a lui Collins Fai a început practic tot după niște trialuri, organizare de Gigi Mulțescu în vara 2013 pe stadionul din centrul Capitalei, pe vremea când Dinamo trecea tot prin probleme mari financiare. 

Camerunezul a sosit alături de alți jucători, a fost singurul care a răzbit, iar clubul "câinilor" a obținut și 150.000 de euro atunci când, și prin intermediul lui Mircea Rednic, l-a transferat pe Fai la Standard Liege.

Collins a ajuns în 2016 în Belgia, iar peste alți șase ani Standard l-a cedat la Al Tai, în Arabia Saudită, pentru 300.000 de euro. Jucătorul a rămas atașat de culorile alb-roșii ale "câinilor", iar în 2020 reprezentanții programului DDB au anunțat că africanul a contribuit cu 1.000 de euro la salvarea clubului!

66 de meciuria adunat Fai la Dinamo, cu 9 assist-uri

Agentul lui Fai a fost dezamăgit: „Un «nu» și un emoticon, atât”

Deunăzi, agentul lui Fai, Cristian Hossu, care a intermediat și sosirea la Dinamo în urmă cu un deceniu, a declarat că gruparea din prima divizie a refuzat orice discuție vizavi de clientul său. 

„Collins m-a contactat și m-a întrebat dacă pot să întreb la Dinamo, că ar vrea să revină, i-a rămas echipa în suflet. Eu am vorbit, mai departe, la Dinamo. Nu vreau să dau nume, spun atât, am contactat doi oameni din conducere și am rămas dezamăgit

Și aici nu fac referire la faptul că nu sunt interesați de Fai, poate nu au nevoie, au alte socoteli, e treaba lor, dar m-a derajat felul în care am primit răspunsul. Un «nu» ferm și un emoticon. Preferam un răspuns mai elegant.

Collins mi-a spus că este membru DDB, însă nici asta nu contează în ecuația discuției noastre, reprezintă un detaliu. Poate sunt subiectiv când spun că, poate, Dinamo ar fi avut nevoie de un jucător care anul trecut a fost la mondial. 

Fiecare are socoteala lui și eleganța lui. Mi-a și fost rușine să-i spun jucătorului că nu este dorit la Dinamo", a transmis Cristian Hossu pentru Prosport.

25 de meciuria jucat Fai pentru Al Tai, în prima ligă saudită, sezonul trecut, având și 5 pase decisive

Tot despre Dinamo: 

Dinamoviștii zâmbesc înaintea etapei cu Hermannstadt! Cum au fost primiți „câinii” pe străzile Sibiului

Burcă a comentat întoarcerea lui Lupescu la CS Dinamo: „Sper că lucrurile rămân aceleași”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (19)
fabulos
fabulos  •  29 Octombrie 2023, 23:03
Postat de brianstorm pe 29 Octombrie 2023, 19:58

eu fac bani pe spatele tau si tu inghiti ca prostul. im loving it.

:))))) :))) :))) Nu-mi pasa de bani. Te ajut cu placere. Cat ai nevoie?

brianstorm
brianstorm  •  29 Octombrie 2023, 19:58
Postat de fabulos pe 29 Octombrie 2023, 13:50

Tu intai trebuie sa inveti sa legi doua fraze. Prin ceea ce scrii faci misto doar de tine. Grav este ca nu te prinzi.

eu fac bani pe spatele tau si tu inghiti ca prostul. im loving it.

fabulos
fabulos  •  29 Octombrie 2023, 13:50
Postat de brianstorm pe 28 Octombrie 2023, 19:18

vai pro99stule,-teai prins ca fac misto cu lunile de tine is nu mai imi dai reply.

Tu intai trebuie sa inveti sa legi doua fraze. Prin ceea ce scrii faci misto doar de tine. Grav este ca nu te prinzi.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează