FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV VIDEO Asigurări pentru fanii „câinilor”: „Contractul se prelungește automat dacă reușim să ne salvăm”

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2024 15:52 / Actualizat marti, 05 martie 2024 16:27

Andrei Nicolescu, administratorul special al „câinilor” a fost invitatul de astăzi la GSP Live și a răspuns mai multor întrebări adresate de jurnaliștii GSP, Alexandru Barbu și Ioana Mihalcea.

Acesta a lămurit situația contractuală a antrenorului Željko Kopić și a unora dintre jucători, a explicat filosofia din spatele alegerii croatului ca persoana desemnată să salveze Dinamo de la retrogradare, dar și modalitatea în care a decurs perioada de mercato invernal.

Gigi Becali nu se teme de Rapid: „Mi s-a părut monotonă. O bat pulbere”
UNIVERSITATEA CRAIOVA - RAPID 1-1
Gigi Becali nu se teme de Rapid: „Mi s-a părut monotonă. O bat pulbere”

VIDEO. A greșit Andrei Nicolescu spunând că 2-3 jucători vor fi în avionul spre Antalya?

„Știam discuțiile deja existente. Noi aveam 40 oferte trimise încă din 15 decembrie și discuții detaliate cu încă 2-3 jucători. Credința mea a fost că se va materializa ceea ce discutasem, mai ales că aveam un feedback foarte bun”, a spus administratorul special de la Dinamo la GSP Live.

„Fără să nominalizez, chiar și acum am un mesaj conform căruia oferta noastră a fost mult mai bună, că era exact ce își dorea, dar a făcut o altă alegere într-un timp foarte scurt. Era normal să spun că lucrurile merg în direcția asta și că pe 2-3 ianuarie, jucătorii ni se vor alătura”, a completat Nicolescu.

Fiind chestionat de jurnaliștii GSP dacă este vorba de Ronaldo Deaconu, jucător ce a negociat cu Dinamo, însă a preferat să meargă la campioana en-titre Farul, „boss”-ul alb-roșiilor a preferat să nu răspundă.

Avocatul a dat asigurări suporterilor că Željko Kopić va continua și după finele sezonului, iar cu unii dintre jucători deja se negociază pentru a continua și din vară, așa cum anunțase GSP încă de ieri.

Željko Kopić va rămâne la Dinamo și din sezonul viitor, asta ca să elimin speculațiile care au apărut în presă. Contractul se prelungește automat dacă reușim să ne menținem în Liga 1. Dacă nu reușim, va exista o negociere pentru a vedea cum putem să continuăm. Din punctul nostru de vedere, el va rămâne”, i-a asigurat administratorul special pe fanii „câinilor”.

Zeljko Kopic (46 de ani), antrenorul lui Dinamo
Farul - Dinamo, banderola cu sigla „câinilor” pe brațul antrenorului Kopic
Zeljko Kopic, banderolă specială cu sigla lui Dinamo la meciul cu Farul
Zeljko Kopic, banderolă specială cu sigla lui Dinamo la meciul cu Farul
Zeljko Kopic, banderolă specială cu sigla lui Dinamo la meciul cu Farul
+6 FOTO

„În afară de trei jucători, toți ceilalți au prelungire automată și pentru sezonul viitor. Pentru aceștia, avem discuții deja în care încercăm să găsim o formulă pentru sezonul viitor”
- Andrei Nicolescu, la GSP Live

Nicolescu a analizat și situația numeroșilor străini din efectivul dinamovist, spunând că „Avem suficienți de mulți jucători români, ține foarte mult de mentalitatea lor și de cum pun în practică ceea ce le cere antrenorul, aici nu e decizia mea, nu pot aprecia eu asta”

Aceste declarații vin în contextul noii reguli impuse de FRF de anul viitor, cea conform căreia cluburile din primele două eșaloane vor fi nevoite să aibă PE TEREN minimum 5 jucători crescuți „la nivel național” sau care sunt eligibili pentru naționalele României, pe toată durata meciului.

59.3%este procentul de străini din lotul lui Kopic

Kopic, Salvatore della Patria?

În ultimele 5 etape, Dinamo a obținut trei victorii. În celelalte două, aceștia au remizat în Copou și au pierdut la scor în Gruia, 0-4. În cele 12 etape de când a preluat echipa, croatul ce a avut oferte de la Ferencvaros și din zona Golfului înainte de a veni la Dinamo, și-a trecut în palmares 16 puncte, cu șase mai multe decât a reușit Ovidiu Burcă în 17 etape.

„În momentul în care am luat decizia de a îl aduce pe Kopic, ne-am dorit rigoare și capacitatea de a documenta tot ce se întâmplă în cadrul echipei. În perioada lui Gabi Glăvan și Ovidiu Burcă, simțeam lipsa unei documentări prin care puteam vedea dacă suntem sau nu pe drumul cel bun.

Calitatea lui de antrenor, experiența lui anterioară, faptul că vine dintr-o anumită școală, a avut două experiențe cu echipe în situații similare, este unul dintre cei trei-patru antrenori croați care a condus ambele mari echipe ale Croației, aceste aspecte au făcut ca numirea lui Kopic să fie o alegere foarte ușoară”, a justificat Nicolescu în cadrul emisiunii realizate în studio-ul Gazetei.

Urmărește integral emisiunea aici:

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Situația noului director sportiv de la Dinamo, comentată de Andrei Nicolescu: „Vrem un dinamovist”
DINAMO
Situația noului director sportiv de la Dinamo, comentată de Andrei Nicolescu: „Vrem un dinamovist”
În stil corporatist! Ce i-au cerut șefii de la Dinamo lui Gabi Tamaș la interviul pentru angajare
DINAMO
În stil corporatist! Ce i-au cerut șefii de la Dinamo lui Gabi Tamaș la interviul pentru angajare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează