FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Bonetti a nimerit într-un cazan încins la Dinamo: „Cea mai ieftină soluție! Cine se gândește la liniște se înșală”

Dario Bonetti e noul antrenor al „câinilor” / Sursă foto: Instagram Dinamo +15   FOTO
Dario Bonetti e noul antrenor al „câinilor” / Sursă foto: Instagram Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 14 iulie 2021 17:00 / Actualizat miercuri, 14 iulie 2021 18:38

Dorinel Munteanu (53 de ani), tehnicianul care l-a înlocuit pe Dario Bonetti la Dinamo în precedentul mandat al italianului în Ștefan cel Mare, a analizat pentru Gazeta Sporturilor numirea peninsularului la cârma roș-albilor

  • Bonetti a pregătit-o ultima dată pe ASA Tg. Mureș în 2016 (3 meciuri).
  • În România, italianul și-a făcut un nume la Dinamo, pe care a condus-o în două rânduri, iulie-octombrie 2009 și aprilie-noiembrie 2012.
  • În urmă cu 9 ani, Bonetti pleca din „Groapă” după 15 etape scurse din campionat (6 victorii, 4 egaluri, 5 eșecuri).

„Munti”, cel care recent a revenit pe banca celor de la Oțelul Galați, a analizat contextul întoarcerii lui Bonetti la Dinamo, șansele „câinilor” în noul campionat, ținând să-l laude pe Iuliu Mureșan, noul număr unu din executivul dinamovist. 

Dorinel Munteanu: „Bonetti, cea mai bună și cea mai ieftină soluție”

„Bonetti e o solutie de avarie pentru Dinamo, poate cea mai bună și cea mai ieftina soluție. A fost ales de cei de acolo, iar eu sper să ducă această insolvență la capăt din postura de antrenor. 

Salvarea de la retrogradare e obiectivul, absolut! Cine se gândește la un loc de play-off sau la liniște se înșală, din punctul meu de vedere. Cu o echipă în insolvență, în reconstrucție, este greu să te bați la primele locuri. Chiar și lui CFR Cluj, când a fost implicată în insolvență, i-a fost greu”, a declarat Dorinel Munteanu, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Dinamo are jucători împrumutați peste tot în țară. Dacă cei de acolo sună adunarea, pot să își facă un lot bun, cred eu. 

Iuliu Mureșan a trecut prin această situație, sper că o poată redresa și pe Dinamo. E specialist în a revitaliza echipele, cunoaște fenomenul
Dorinel Munteanu

+11 FOTO

Dario Bonetti a semnat cu Dinamo și a condus azi primul antrenament

Italianul Dario Bonetti este de azi noul antrenor al lui Dinamo. Va debuta pe banca echipei pe 19 iulie, în prima etapă din Liga 1, când Dinamo joacă pe teren propriu cu FC Voluntari, de la 20:30.

Dario Bonetti a semnat contractul cu formația alb-roșie, revenind în antrenorat după o pauză de cinci ani.

„Dario a semnat un contract pe un an, cu opțiune de prelungire pe încă un an. Va fi azi la antrenament și îl va conduce”, a spus Iuliu Mureșan, administratorul special al clubului, pentru GSP.ro.

Bonetti găsește la Dinamo un lot decimat și o bază de pregătire răvășită

 Tehnicianul italian, aflat la al treilea mandat la Dinamo, după experiențele din 2009 și 2012, va avea o misiune infernală. Lotul este decimat, iar echipa a rămas fără medic și fără bucătar. Au plecat deja jucători importanți, Ante Puljici, Adam Nemec, Diego Fabbrini și Vlad Achim, nemulțumiți din cauza restanțelor financiare, iar Răuță și Anton sunt deciși, la rândul lor, să-și rezilieze contractele. 

O altă problemă majoră de care se va lovi Bonetti o reprezintă condițiile de pregătire de la Săftica. Lucrările de renovare au fost sistate din lipsa banilor. Bucătăria a rămas neterminată, n-au mai fost fonduri pentru gresie și faianță, la fel și vestiarul. Jucătorii se dezechipează în camere.

VIDEO Lucian Goian vorbește despre situația de la Dinamo și ce înseamnă venirea lui Iuliu Mureșan

Citește și alte știri despre Dinamo:

Când vrea Dinamo să depună planul de reorganizare: „N-am mai întâlnit așa ceva, nici nu știu ce să cred”

UPDATE Fabbrini vrea s-o îngroape pe Dinamo: „L-au luat de prost, acum cere tot!” » Ce a decis FIFA într-un caz similar

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
eisern_union
eisern_union  •  14 Iulie 2021, 19:51
Postat de talpaiadului pe 14 Iulie 2021, 19:49

Dorinel sa analizeze situatia de la Otelul, sa ne spuna si noua daca se poate ceva cu echipa aia. E penibil sa dai din gura la adresa problemelor lui Dinamo, cand la tine e moarta scroafa-n papusoi.

Dario Fornetti!

talpaiadului
talpaiadului  •  14 Iulie 2021, 19:49

Dorinel sa analizeze situatia de la Otelul, sa ne spuna si noua daca se poate ceva cu echipa aia. E penibil sa dai din gura la adresa problemelor lui Dinamo, cand la tine e moarta scroafa-n papusoi.

eisern_union
eisern_union  •  14 Iulie 2021, 19:41
Postat de valyomanyd pe 14 Iulie 2021, 19:36

De prost ce esti nu ai cum sa srii ca in onsolventa esti obligat sa platesti toti angajatii la timp !

Așa, hai că ești amuzant. Păi Tequila și Bonetti vine pe 1000 de EUR, îl platești de plăcere în insolvență! Grande Dario Retrogradetti!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează