FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Când vrea Dinamo să depună planul de reorganizare: „N-am mai întâlnit așa ceva, nici nu știu ce să cred”

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, a explicat pașii pe care formația din Ștefan cel Mare îi va urma în perioada următoare.
Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, a explicat pașii pe care formația din Ștefan cel Mare îi va urma în perioada următoare.

Articol de GSP - Publicat marti, 13 iulie 2021 19:57 / Actualizat marti, 13 iulie 2021 21:21

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, a explicat pașii pe care formația din Ștefan cel Mare îi va urma în perioada următoare. 

Dinamo a anunțat azi că Ante Puljic, Adam Nemec și Diego Fabbrini au plecat de la club. Florin Manea, impresarul mijlocașului italian, susține că formația din Ștefan cel Mare va fi obligată să îi achite salariul pentru întreaga durată a contractului. Răzvan Zăvăleanu are altă părere. 

Răzvan Zăvăleanu: „Jucătorii lui Dinamo vor lua banii conform planului de reorganizare”

„În principiu, cauzele deschise la FIFA se suspendă. Fiecare poate face ce își dorește. Șansele să și ajungă la ceva sunt foarte mici.

Nu are nicio relevanță momentul depunerii, ci momentul în care se pronunță instanța. Nu este nicio diferență. Am văzut ce spunea domnul Manea, dar nu e nicio diferență. Nu vor putea obține ce își propunea domnul Manea, dar rămâne de văzut. Discutăm despre niște instanțe.

Există o speță de la CFR pe așa ceva. Când clubul a ieșit din insolvență, unul dintre jucătorii care au avut câștig de cauză la FIFA a încercat să o pună în aplicare. A urmat un proces la TAS, cu o decizie fără echivoc. 

Toți jucătorii vor lua banii conform planului de reorganizare . Există un text clar, care spune că nu se poate adăuga nimic creanțelor de dinaintea deschiderii procedurii. Ca să folosim un termen profan, se îngheață datoriile la data începerii procedurii de insolvență. Nimic nu mai poate fi adăugat”, a declarat Răzvan Zăvăleanu, la „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

Când vrea Dinamo să depună planul de reorganizare: „N-am mai întâlnit așa ceva, nici nu știu ce să cred”
Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo

Ce urmează la Dinamo

Răzvan Zăvăleanu a explicat pașii anevoioși pe care Dinamo trebuie să îi urmeaze în perioada următoare, pentru a evita falimentul. 

„Va trebui să avem un tabel de creditori. După ce acesta va deveni definitiv, pentru că se pot face constestații, avem 30 de zile pentru depunerea planului de reorganizare. Ne propunem să îl avem până pe data de 31 martie 2022. 

Acum suntem în perioada de observație. După această perioadă se poate propune un plan de reorganizare sau se poate intra în faliment. Jucătorii care au un contract activ trebuie plătiți în conformitate. 

Cu jucătorii care au salarii foarte mari putem negocia. Dar nu sunt obligați să accepte micșorări. Dacă noi credem că nu putem suporta salariile, putem denunța contractele, cum a fost cazul celor 3, Fabbrini, Nemec și Puljic. Rămânem cu datoriile existente către ei”, a explicat Răzvan Zăvăleanu. 

Cohorta spaniolă a crescut incredibil de mult cheltuielile. Nejustificat! Nu doar cu jucătorii, ci și cu personalul. Salariile au fost stabilite în batjocură. Nu am mai întâlnit nicăeri o asemenea situație. Nici nu știu ce să cred. Mi se pare că au fost făcute intenționat, pentru a crea dificultăți.
- Răzvan Zăvăleanu

FIFA respectă legea insolvenței: ce bani va primi Fabbrini

FIFA a avut de a face cu o situație similară celei prin care trece Fabbrini. În 2019, forul internațional a oferit un răspuns fără echivoc în disputa dintre croatul Gordan Bunoza și clubul CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

FIFA a transmis că fotbalistul poate primi doar banii pe care clubul îi datora înainte de intrarea în insolvență. În acel moment, secretarul general al forului a insistat pe detaliu conform căruia Comisia de Disciplină a FIFA nu poate trece peste aspectele din legea insolvenței.

VIDEO Iuliu Mureșan, detalii despre viitorul lui Dinamo: „Mi-ar plăcea să vină Badea și Borce

Citește și alte știri despre Dinamo: 

OFICIAL 3 vedete au plecat de la Dinamo: „Le-am denunțat contractele” + „Discutăm rezilierea și cu Vlad Achim”

Gigi Becali, despre situația de la Dinamo: „Echipa e pe moarte!” » Ce spune despre revenirea lui Cristi Borcea la marea rivală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
viata.de.caine
viata.de.caine  •  14 Iulie 2021, 06:11

Cine le plateaste salariul administratorului și lui Jabba the Hut? bucurica și tararache?

creeperno115
creeperno115  •  13 Iulie 2021, 22:43

Pentru clickuri

lapusneanul
lapusneanul  •  13 Iulie 2021, 22:11

intrebare,..de ce ati mai facut articolul cu fabrinni, si e pus si inaintea astuia?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează