FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. EXCLUSIV A plecat de la Dinamo și s-a dezlănțuit la adresa lui Bogdan Bălănescu: „Pune interesele personale pe primul loc. Are metode neortodoxe”

Mamoutou N'Diaye, primul fotbalist din dreapta imaginii
Mamoutou N'Diaye, primul fotbalist din dreapta imaginii

Articol de - Publicat joi, 20 august 2020 13:14 / Actualizat joi, 20 august 2020 14:22

Mamoutou N'Diaye (30 de ani) a plecat de la Dinamo și a ținut să transmită un mesaj printr-o scrisoare în care acuză tratamentul la care a fost supus. Principalul vizat este Bogdan Bălănescu. 

Mamoutou N'Diaye a jucat ultima dată pentru Dinamo pe 31 mai 2019, în ultima etapă a play-out-ului ediției 2018/2019. Din acel moment, mijlocașul din Mali a fost o prezență enigmatică în Ștefan cel Mare. Fotbalistul cu 18 prezențe în Liga 1 a încercat să explice totul, printr-o scrisoare trimisă Gazetei Sporturilor.

Mesajul transmis de N'Diaye prin intermediul GSP

„Acum, că sezonul s-a încheiat, sunt capabil să răspund unor întrebări despre relația mea cu Dinamo. În primul rând, vreau să le mulțumesc suporterilor dinamoviști. Ei au tot respectul meu și ei sunt oamenii care iubesc cu adevărat acest club, iubesc fotbalul și nu s-au oprit nicio clipă din a sprijini echipa, indiferent cât de bună sau de rea a fost situația. Asta am observat în perioada petrecută la club. Au făcut multe lucruri pentru echipă, nu doar emoțional, ci și financiar. 

DINAMO. EXCLUSIV A plecat de la Dinamo și s-a dezlănțuit la adresa lui Bogdan Bălănescu: „Pune interesele personale pe primul loc. Are metode neortodoxe”
Bogdan Bălănescu

Personal, cred că Bălănescu, care a fost până acum reponsabil de ce se întâmpla la club, nu era omul potrivit pentru această funcție. Spun asta pentru că nu am văzut devotamentul unui lider, nu am văzut să aibă cele mai bune intenții, să fie pe aceeași poziție cu clubul. O persoană care pune interesele personale deasupra clubului, folosind metode neortodoxe pentru a obține ce dorește, nu e o persoană care ar trebui să ocupe o funcție de conducere. Asta e opinia mea. E adevărat că am avut multe neînțelegeri cu managamentul, situații în care am fost tratat cu o lipsă totală de respect. E o pagină din trecut pe care vreau să o uit. Mă bucur că vor fi schimbări la club. 

Pentru mulți, situația mea a fost un mister. După ce Rednic a plecat de la echipă, clubul a vrut să plec și eu. L-am respectat și încă îl respect pe Rednic, avea planuri interesante cu echipa. Nu am vrut să plec, le-am cerut să îmi plătească cele 5 luni de contract. Atunci nu aș fi avut nicio problemă. Am fost în Belgia, apoi am revenit să îmi iau bagajele. În acel moment, Dusan Uhrin era antrenor principal și mi-a cerut să rămân și să ajut echipa, să merg în cantonament. Eram într-o formă bună, dar m-am accidentat. Dusan e un antrenor excelent, am avut o relație bună. 

Antrenorul nou, după Uhrin, (n.r. Mihalcea) nu a vorbit deloc cu mine. Eram la antrenament cu echipa, lucram suplimentar la o clinică privată, plătind eu totul. Scopul meu era să mă refac și să intru pe teren. Echipa traversa o perioadă dificilă și voiam să ajut colegii. Nu știu dacă aș fi putut face diferența, dar aș fi dat totul pe teren. Nu am primit nicio șansă. După expirarea contractului, când echipa trecea prin momente și mai dificile, conducerea mi-a cerut să semnez un contract până la finalul sezonului. Nu am fost de acord, pentru că așteptasem deja prea mult. Nu am resentimente, sunt un profesionist și le doresc mult succes în viitor”, a transmis Mamoutou N'Diaye.

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Cortacero și Melero merg după Cosmin Contra! Unde vor avea loc negocierile dintre cele două părți

ANALIZĂ GSP. Mai mult de jumătate din Liga 1 vrea în play-off! Punctele tari, punctele slabe și care sunt favoritele

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
tipsy
tipsy  •  22 August 2020, 23:47
Postat de sorinache pe 20 August 2020, 15:12

Mare jucător. În ultimii 10 ani, vârful său a fost la Waregem, 23 de meciuri. În rest, 8-12 meciuri jucate pe sezon. Chiar toți au avut ceva cu el?

Pai la halul in care a ajuns Dinamo, chiar avea CV bun. Sa joci 8-12 meciuri pe an la echipe bunicele din prima liga belgiana, dar sa nu prinzi niciun minut in echipa asta de semiamatori a lui dinamo? Sa fim seriosi, nu pe criterii fotbalistice a fost dat la o parte.

creeperno
creeperno  •  20 August 2020, 22:46

Ia-l si pe serban cu tine

catalin.fcdb
catalin.fcdb  •  20 August 2020, 18:04
Postat de Mihai Nistor pe 20 August 2020, 14:38

Mai bun decat toti mijlocasii lui Dinamo cu mult. Cat de prost sau rau intentionat sa fii sa nu folosesti un jucator bun dar sa joci cu filip,rauta sau serban? Ceva miroase urat. Si josnic.

Si cred ca si stiu ce, razbunarea asta a lui Balanescu in disputa cu Rednic sa resfrant asupra lotului, chiar toti jucatorii adusi de Rednic nu erau buni, dar in schimb au fost preferati aia ai lu Neagoe sau ceilalti din trecut, oricare doar al lui Rednic nu.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează