FOTBAL  »  Superliga  »  CORESPONDENȚĂ GSP DIN SPANIA

DINAMO // EXCLUSIV Filip Mrzljak, mesaj pentru șefi: „Vreau să-i fac să vină să-mi propună prelungirea”

Articol de - Publicat joi, 23 ianuarie 2020 16:20

DINAMO //  Lui Filip Mrzljak, 26 de ani, îi expiră contractul cu roș-albii în vară și speră ca oficialii să fie impresionați de el, astfel încât să extindă înțelegerea mijlocașului cu Dinamo.

Filip Mrzljak este unul dintre fotbaliștii cu experiență de la Dinamo. Dar și unul dintre jucătorii cărora la vară le expiră contractul cu "câinii" și trebuie să tragă tare dacă vor să semneze prelungirea. 

La el situația e simplă: unul dintre cel mai bine plătiți fotbaliști ai lotului, 12.000 de euro pe lună, croatul are contractul cu Dinamo făcut în așa fel încât șefii trebuie să decidă în vara lui 2020 dacă extind sau nu acordul cu el. 

Dusan Uhrin îl place mult, are încredere în el, însă totul va depinde și de finanțele grupării. Astfel că Filip va trebui să impresioneze în play-out sau în play-off, și-n Cupa României. Până acum, n-a primit nicio ofertă de prelungire. 

Relaxându-se la Puerto Banus, zona de fițe a Marbellei, croatul s-a plimbat pe plajă cu colegul de cameră - "Eu am de toate, n-am timp de pierdut prin magazine, așa că l-am scos la aer curat pe amicul Slavko Perovic, alias „Bombardierul"" -, a admirat peisajul și peștii care se jucau prin port. 

Și-a păstrat câteva minute pentru a oferi un interviu Gazetei Sporturilor, vorbind într-o română remarcabilă despre miracole, despre impactul pe care-l are Derby de România asupra sa și despre el însuși. Iată cele mai importante 7 idei: 

1. "Cât timp am stat noi la Marbella, nu prea a fost soare, o fi zis să nu ne obișnuim cu binele. Toată lumea zice că sezonul e încheiat pentru Dinamo, că va fi play-out, însă trebuie să refuzăm blazarea. E obligatoriu să schimbăm jocul, să facem un progres și să pregătim măcar următorul an. Ca să ne fie atunci mai ușor, dacă acum dăm greș" 

2. "Și la anul? Normal, planurile sunt mari la început, toată lumea vrea titlul, play-off-ul la Dinamo, trebuie s-o luăm pas cu pas. Eu aștept și derby-ul cu FCSB, foarte mult. Am simțit emoțiile unei asemenea confruntări, în toamnă. E ceva fantastic. Așa ceva n-am simțit niciodată pe pielea mea. Când cântă suporterii tot meciul, îți dau energie, e o confruntare pentru care merită să te faci fotbalist" 

3. "Este un meci special, acesta cu FCSB. Normal, vrem să învingem, să mai salvăm ceva din acest sezon. Eu sunt disperat după victorii. În sensul că și dacă am fost eu cel mai slab în meci, iar echipa mea a câștigat, eu sunt cel mai fericit. Contează doar să învingi. E puțin ciudat, fiindcă eu vreau mereu să fiu cel mai bun, să-i ajut pe colegi".

4. "E greu să-mi spun opinia despre Nistor. Fiecare are gândurile lui, problemele lui, poate sunt probleme financiare, poate familia vrea ca tu să pleci dintr-o parte într-alta. Eu n-am fost nici căpitan la Dinamo, nici n-am avut vreo ofertă de când sunt aici. Când o să am o situație similară, atunci aș putea să-mi dau cu părerea".

5. "Eu am contract cu Dinamo cu opțiune din partea clubului în vară, adică depind de oficiali. Sper să joc bine, în așa fel încât să vină ei la mine să spună: "Hai, Filip, uite stiloul, hai să semnăm prelungirea!". Adică să fie atât de fericiți încât să semnăm prelungirea".

6. "Nu sunt mulțumit pe deplin de cum vorbesc limba română, trebuie să fac progrese mai mari. Eu sunt simplu, nu vreau marea cu sarea, iar mentalitatea românilor e apropiată de cea a croaților. Mie îmi place mult în România, m-am acomodat foarte bine și sper să nu pierd încrederea oamenilor". 

7. "Am mâncat și sarmale, și mici, ca tot omul, dar eu îmi prepar acasă o mâncare foarte simplă și sănătoasă. Dacă ați vedea ce mănânc... Nu are niciun gust! Legume, cartofi, piept de pui sau pește. Ceva foarte simplu, dar sănătos. Pentru mine este important să arăt bine, sănătos, să-mi placă și mie de mine când îmi dau tricoul jos"

"Nu-mi pare rău că am semnat vara trecută cu Dinamo, venind din postura de căpitan la Astra. Eu sunt focusat doar aici. Nu mă interesează ce istorie am avut eu cu alte echipe înainte" 

"E frumos în Spania, toată lumea își face poze, dar eu cred că în Croația mea natală sunt peisaje mai frumoase, iar Adriatica e și mai frumoasă"  

"Eu m-am obișnuit pe unde am fost în România, au tot fost probleme cu banii. Dar asta e viața, important e să fii plătit, până la urmă. Și poate va ieși soarele, dacă noi vom avea numai rezultate bune, atunci și salariile se vor plăti la timp"  - Filip Mrzljak, mijlocaș Dinamo 

14 meciuria strâns Mrzljak în tricoul roș-albilor. A marcat un gol

Filip Mrzljak, singurul cotat la un milion 

Cota lui Dinamo a luat-o în jos în ultimii ani, iar în prezent, cu echipa înfiptă bine în play-out, "câinii" sunt evaluați la 12,2 milioane de euro. Gruparea din Ștefan cel Mare are un singur fotbalist cotat la un milion de euro, este vorba de Filip Mrzljak! 

În rest, nici unul dintre jucători nu atinge pragul de un milion. Și cota croatului este în scădere

Pe locurile următoare sunt Puljici și Montini, ambii cu câte 850.000 de euro, Fabbrini, cu 800.000 de euro, și Vali Lazăr, cu 750.000 de euro. Rivalii de la FCSB, de exemplu, au 12 jucători cotați la peste un milion de euro, doi, Coman și Man, evaluați la câte 5,5 milioane de euro. În total, FCSB are o cotație de fix 3 ori mai mare decât Dinamo!

VIDEO // Dusan Uhrin speră să aibă bugetul FCSB-ului + Ce spune de o trădare

Vezi și: 

EXCLUSIV Kristian Kostrna, fotbalist așteptat la Dinamo, e caracterizat de Sergiu Hanca: „Are vână și nu bubuie mingea, știe cu ea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
creeperno999
creeperno999  •  23 Ianuarie 2020, 22:50

Ce treaba are fcsb cu declaratiile lui mrzljak,mai ziaristilor gigisti

cornelconasu
cornelconasu  •  23 Ianuarie 2020, 20:29

Și bineînțeles la sfârșit, *** și vine cu ...o comparație !!! Cu cine ? Păi putea să fie un articol fără *** ?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

realdeal
realdeal  •  23 Ianuarie 2020, 18:03
Postat de cpt.ahab pe 23 Ianuarie 2020, 17:56

Ai dreptate. Mrzljak are o cotă complet nemeritată. Nu face mai nimic pe teren.

cotat? chiar nu conteaza la cat este cotat,atat timp cat ia salariu urias la o echipa muribunda si nu joaca nimic. daca ar fi cotat la 200 de mii de euro si ar juca exceptional si ar avea salariu mic,ar fii nashpa. dar asa,poate sa fie cotat si la 20 de milioane de euro,daca nu joaca nimic si costa enorm echipa,este exceptional.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează