FOTBAL  »  LIGA 1  »  DINAMO

DINAMO // EXCLUSIV „Lăsați câinii pe stemă!” » 5 dinamoviști reacționează la rebranduire: ce spun Mircea Rednic, Marius Niculae sau Cornel Dinu

Fanii dinamoviști au folosit de multe ori câinii de pe siglă în scenografiile lor, foto: Cristi Preda
Fanii dinamoviști au folosit de multe ori câinii de pe siglă în scenografiile lor, foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 27 aprilie 2019 09:00

STEMĂ DINAMO. Cinci voci puternice ale istoriei dinamoviștilor afirmă că sigla nu trebuie modificată. S-a găsit o alternativă: introducerea D-ului într-o emblemă stilizată.

Dinamo ia în calcul varianta unei rebranduiri în 2020, care să cuprindă și posibilitatea de a schimba actuala siglă a clubului, nemodificată din 2004.

Roș-albii s-au gândit la a introduce D-ul pe emblemă sau, după modelul Dynamo Kiev sau Dinamo Moscova, să lase doar litera pe stemă.

Ceea ce ar duce la îndepărtarea celor doi "câini roșii", care sunt pe siglă începând din 1998. Varianta este dezavuată de cinci glorii ale clubului, din diverse epoci.

987444 sigla dinamo

Cornel Dinu

 „Cei ce iau în calcul așa ceva, să se gândească în primul rând că nu au buletin de Dinamo. Cu excepția lui Bogdan Bălănescu, nu cred că restul au 5 ani la club. Până să se gândească la niște idei de modificare și de distrugere a tradiției, în concordanță cu neatenția neamului nostru de a distruge azi ce s-a construit într-un an, ar fi mai bine să stea cu picioarele în apă și să-și dea două perechi de palme. Că poate pornește creierul și se preocupă de ce joacă și unde a ajuns Dinamo. Să lase emblema în pace, pentru că asta înseamnă o glorie pe care eu cred că nu o vor atinge”

Ion Pârcălab

„Am citit, știu despre ce e vorba, nu văd ce rost are... "D"-ul acela e de când lumea, ar fi trebuit să rămână întotdeauna! E din tradiția clubului. Calea de mijloc e de aur, ca toată lumea să fie mulțumită, trebuie să rămână și câinii pe siglă. Multă lume nu va fi de acord cu schimbarea siglei. Să pună cumva și "D"-ul pe stemă, dar cei doi câini nu au cum să dispară de acolo”

Alexandru Sătmareanu

"Cei doi câini simbolizează Dinamo. Nu au cum să fugă de pe stemă. Trebuie găsită o formulă ca și litera care simbolizează Dinamo să apară, mai ales că ea a fost acolo la începuturi"

Mircea Rednic

„Nu sunt la curent cu schimbarea stemei. Da, ar merge un "D" pe siglă, dar să nu dispară cățeii, îi punem în interior. Măcar unul, doi, să rămână. Pentru mine contează să avem stadion, să avem buget, să ne batem la titlu la anul. Astea sunt primordiale. Când spui Dinamo, spui și suporteri, care sunt cei mai buni din țară. Nu cred că ei vor dori ca acei doi câini să nu mai fi pe stemă”

Marius Niculae

„Eu nu aș fi de acord ca acei doi câini să nu mai apară pe stemă. Iar ca mine gândesc extrem de mulți dinamoviști. Dacă se va face un referendum, se va observa că toți gândesc astfel. Se poate ajunge la un mix, ca să apară și litera "D". Dar câinii trebuie să rămână, sunt simbolul lui Dinamo pentru totdeauna, sunt însăși Dinamo București”

Directorul general al lui Dinamo, Bogdan Bălănescu, a vorbit și el despre situația de la club: „Nu vom schimba sigla și în niciun caz nu ar avea cum să dispară cei doi câini, simbolul clubului provenind de la frații Nunweiller”.

20 din cele 34de trofee ale clubului au fost cucerite în perioada 1948-1990 când pe sigla grupării apărea litera D

Vezi și:

EXCLUSIV Noul #1 de la Dinamo, Bogdan Bălănescu, taie în carne vie! 3 oameni dați afară deja și urmează un nume important în club

Playtech: Coşmarul prin care trece Corina Dănilă, după ce banca i-a luat casa. Ce a ajuns să facă pentru a se întreţine


Comentarii (54)
fairplayromania
fairplayromania  •  27 Aprilie 2019, 15:13

Se spune din bătrîni că cîinii sunt credincioşi omului si că au grijă de animalele din ogradă ,de pasări , de oi şi de curtea omului. Mai era Decebal, dar cred că ăla avea un lup, că pe vremea aia nu erau oi domestice, oile erau sălbatice si le mînca lupu.

cneius
cneius  •  27 Aprilie 2019, 14:18

Nu sint dinamovist si toata discutia mi se pare hilara.Poate cineva care tine cu Dinamo sa-mi explice importanta celor 2 ciini de pe stema ? Mai ales ca sint doar din 1998 ?

bogdany8
bogdany8  •  27 Aprilie 2019, 14:01

Lasa-ti actuala sigla .

Vezi toate comentariile (54)
Comentează