FOTBAL  »  Superliga  »  TRAGERE LA SORȚI

NEWS ALERT Tragere cu ghinion pentru Dinamo: dezavantaj major în dubla decisivă cu FC Argeș! Programul celor două meciuri de baraj

FC Argeș și Dinamo se vor înfrunta pentru un loc în Liga 1 / foto: Cristi Preda (GSP)
FC Argeș și Dinamo se vor înfrunta pentru un loc în Liga 1 / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat luni, 22 mai 2023 11:44 / Actualizat luni, 22 mai 2023 16:49

Dinamo va disputa manșa tur a barajului cu FC Argeș pe teren propriu. Returul va fi la Pitești, un dezavantaj, la prima vedere, pentru formația lui Ovidiu Burcă. Situația e aceeași și-n cazul celuilalt meci de baraj: UTA va fi gazdă în returul cu FC Buzău, prima manșă fiind programată în „Crâng”.

  • Meciurile care vor stabili ultimele două echipe ce vor evolua în Liga 1 sezonul viitor sunt: UTA - Gloria Buzău și FC Argeș - Dinamo. CS Mioveni și Chindia au retrogradat din Superliga, în vreme ce Poli Iași și Oțelul promovează direct.

„Câinii roșii” au ratat promovarea directă după eșecul usturător suferit la Iași, 1-4, și vor fi nevoiți să dispute un baraj în dublă manșă cu FC Argeș. Celălalt baraj pentru menținere / promovare e UTA - FC Buzău. Astăzi, în urma tragerii la sorți, s-a stabilit că cele două echipe din Liga 2 vor fi gazde în manșa tur. 

Dinamo - FC Argeș, manșa tur a barajului pentru un loc în Liga 1, se va disputa luni, 29 mai, de la ora 20:00, au anunțat „câinii” pe pagina oficială de Facebook. Datele pot fi modificate în funcţie de solicitările deţinătorilor de drepturi TV, a precizat FRF.

Manșa tur din FC Buzău - UTA va fi sâmbătă seara, în „Crâng”, de la 20.30: „Eu nu vorbesc de avantaje, dar mi-am dorit să jucăm returul acasă, în faţa suporterilor noştri. Asta nu înseamnă că nu ne dorim să obţinem menţinerea încă din prima manşă. Am mare încredere, probleme de lot nu am avut şi nu avem, am aproape tot lotul la dispoziţie”, a comentat Mircea Rednic, antrenorul arădenilor, conform site-ului oficial al „Bâtrânei Doamne”. 

Doar cu Hagi se poate! 10 jucători care-i datorează totul „Regelui” » Erau prăbușiți, dar au devenit campionii României: de la „legiunea Dinamo” până la fotbalistul alungat de Iftime
FARUL CAMPIOANĂ
Doar cu Hagi se poate! 10 jucători care-i datorează totul „Regelui” » Erau prăbușiți, dar au devenit campionii României: de la „legiunea Dinamo” până la fotbalistul alungat de Iftime

Ovidiu Burcă: „Sper să refac echipa până la meciurile de baraj”

Dinamoviştii au terminat în genunchi play-off-ul, dar, cu toate acestea, „câinii” speră să arate mai bine cu FC Argeş decât în meciul de la Iași:

„Cred că a fost cel mai slab meci pe care l-am făcut în acest an. Nu a funcționat absolut nimic! În plus, s-au și accidentat jucători, iar asta mă preocupă cel mai tare. Sper să-i refacem la baraj. Când faci asemenea cadouri, cum am făcut la primele goluri, și ți se mai accidentează și jucătorii, atunci e foarte greu.

Acum ne așteaptă barajul. Sper să refac echipa până la acele meciuri. Dar vom vedea ce va fi”, a comentat Ovidiu Burcă duminică. 

„Câinii” au plecat cu 4 accidentați de la Iași - Patriche, Bani (care va fi și suspendat pentru meciul tur), Neluț Roșu și Bena. Lor li se alătură Bordușanu, care va fi operat din nou și va lipsi mai mult timp.

VIDEO Epilogul luptei pentru salvarea de la retrogradare: a fost sărbătoare la Pitești

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO Mesajul suporterilor după ce Dinamo a clacat la Iași și a ratat promovarea directă » Galeria i-a chemat pe jucători la gard

Lovitură după lovitură pentru Dinamo la Iași » Burcă a pierdut 4 jucători

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
RazvanPir
RazvanPir  •  25 Mai 2023, 19:28

Hai Argesu' !

creeperno807
creeperno807  •  22 Mai 2023, 22:39

Mai bine incepi cu victorie acasa ca dupa in deplasare presiunea o sa fie pe echipa gazda, ii prinzi pe contraatac si ii termini psihic

istet10
istet10  •  22 Mai 2023, 18:30
Postat de befree pe 22 Mai 2023, 18:12

Logica de gesepisti... Nu exista niciun dezavantaj.

Corect, dinamovistii sunt la fel de slabi indiferent de teren.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează