FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. Florin Prunea se opune vehement mutării Ligii 1 în Antalya: „O nenorocire!”

Florin Prunea este managerul lui Dinamo din iunie 2019
Florin Prunea este managerul lui Dinamo din iunie 2019

Articol de GSP - Publicat joi, 23 aprilie 2020 13:15

Florin Prunea (51 de ani), managerul general al lui Dinamo, nu este de acord cu ideea FRF ca finalul acestui sezon de Liga 1 să se dispute în Turcia.

„Cred că este imposibil din punct de vedere al disputării jocurilor. În iulie, în Antalya e o nenorocire, sunt 45 de grade la umbră. Nu cred că se poate juca.

Nu poți să-ți dai seama ce înseamnă din punct de vedere financiar, depinde la ce hotel vrei să stai. Nu pot să-mi dau seama, trebuie făcut un calcul. Repet, e imposibil, părerea mea. Pentru că riscurile sunt foarte mari”, a declarat Prunea, potrivit TV Digi Sport.

Adrian Porumboiu: „Liga 1 în Antalya? Ăștia de la LPF au gândire de raion!”

O poziție similară a avut și Adrian Porumboiu (69 de ani), fostul patron al celor de la FC Vaslui: „E o prostie asta cu meciurile în Turcia, asta denotă nivelul celor de la LPF. Au gândire mică, au gândire de raion. Mă așteptam să fie cu un comunicat legat de organizare”.

Liga 1 în Antalya » Care sunt amănuntele pe care le-au stabilit:

  • Echipele vor călători peste două sau peste trei săptămâni, cu zboruri charter. Vor reporni în Antalya pregătirea, ca și cum ar fi presezon, apoi vor avea loc acolo toate meciurile care au mai rămas de jucat. Din playoff mai sunt de disputat opt etape. Din playout, douăsprezece. Partidele ar începe în iunie și ar dura până spre sfârșitul lunii următoare.
  • Fotbaliștii vor fi izolați în hoteluri, în camere single. Costul: 40 de euro pe noapte fiecare cameră. Toată acțiunea va dura șaizeci de zile, ceea ce înseamnă că doar cazarea o să coste un milion de euro! Plus transportul, plus închirierea stadioanelor pentru meciurile oficiale. Ar ajunge spre două milioane de euro toată afacerea.
  • Stadioanele constituie o grijă importantă. Hoteluri sunt foarte multe în Antalya și sunt aproape goale în perioada aceasta, terenuri de antrenament sunt sute, aproape fiecare hotel deține o bază de pregătire proprie. Doar că stadioanele pentru meciuri trebuie să îndeplinească niște criterii după care erau evaluate arenele și în România, la acordarea licențelor. Meciuri disputate pe terenuri de antrenament fără tribune ori n-ar putea să fie produse pentru TV, ori ar fi televizate în condiții foarte proaste.
  • Organizatorul întregii acțiuni: Cristian Voicu. Fin al familiei Reghecampf, aflat în anturajul FCSB în perioada în care Laurențiu îi conducea pe roș-albaștri, el e apropiat și de Federația, în baza amiciției cu Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct. Gazeta a dezvăluit în 2018 că Voicu organizase un turneu al naționalei, tot în Antalya. Nu existase vreo licitație, FRF nici nu era obligată s-o organizeze, iar societatea lui Voicu nu avea licență de operator turistic. Federația a reacționat după publicarea articolului: „Am plătit către MC Sports Travel doar un avans de 54.500 de euro. FRF a primit din partea firmei facturi de 82.020 de euro, care au fost refuzate la plată, deoarece firma nu organizase două partide amicale cu caracter internațional și, potrivit contractului, trebuia să plătească penalități de 30 la sută din valoarea totală a acestui contract". Voicu n-a respectat înțelegerea cu FRF, dar instituția apelează acum din nou la el!

VIDEO Scenariul incendiar care ar face ca FCSB să se califice în Liga Campionilor, iar CFR Cluj să cadă în Europa League

Citește mai multe știri de actualitate:

Un oficial FRF a decis să facă pasul în față: „Eu am făcut propunerea cu Liga 1 în Antalya” + Răspuns acid pentru Porumboiu

Variantă-șoc pentru Liga a 2-a? „Ar fi deplasat să înjumătățim punctele! Nu există niciun argument logic”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
creeperno999
creeperno999  •  23 Aprilie 2020, 23:08

Ca tine

gido
gido  •  23 Aprilie 2020, 13:53

de ce il mai intrebati, ca peste o luna nu mai e la dinamo...prin iunie , iulie prunea e prin romania la comisiile frf ,sa-si recupereze salariile restante ... sau poate o sa-si faca mila suporterii dinamovisti si strang ei banii sa-l plateasca...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează