FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // Gabi Răduță îi răspunde lui Ionuț Negoiță: „Am produs jucători pe-o mochetă de beton!”

Articol de - Publicat marti, 17 septembrie 2019 09:00

Șeful Academiei de copii și juniori a lui Dinamo, Gabi Răduță, spune că nu îi e frică de concediere și îl înfruntă pe Negoiță, care l-a criticat recent pentru rezultatele juniorilor.

- Domnule Răduță, Gazeta a scris despre faptul că posibilul viitor patron, Claudiu Florică, vrea să vă dea afară pentru că nu e mulțumit de rezultatele Academiei. Vă e frică?
- Nu cred că poate exista cineva nemulțumit de rezultatele noastre.

- De ce?
- Am jucat 18 finale în șase ani pe mai multe categorii de vârstă. Am câștigat șase campionate naționale, două Cupe și tot atâtea Supercupe.

- Ionuț Negoiță a declarat în Gazetă că nu are ce face cu Cupe de plastic și că ar fi dorit să fie produși fotbaliști de Liga 1.
- Avem 25 de jucători promovați în prima ligă! Câteva nume sunt Ricardo Grigore, Dima sau Neicuțescu. Cel mai bun fundaș central de la echipa națională e Nedelcearu. Și lista continuă, eu vorbesc numai pe fapte.

- Vă rog!
- Costache e la CFR, Târcoveanu la Viitorul, iar Ion Gheorghe la Voluntari. Toți au fost jucătorii Academiei noastre. Ehmann, Măgureanu, Răducan, Lazăr, Oltay și Longher au terminat junioratul și sunt împrumutați în liga a doua pentru a se forma și a putea face pasul la Liga 1. Și la echipa mare stăm bine!

"Nu mi-e frică, am oportunități!"

- În ce sens?
- Aici îi avem pe Ciobotariu, Grigore, Moldoveanu, Mihaiu și Neicuțescu. Vi se pare că Academia nu a produs nume interesante, având în vedere că ne antrenăm pe o mochetă de beton? Hagi are preparatori fizici spanioli pentru fiecare grupă de juniori, iar noi n-avem nici măcar un teren decent!

- Negoiță susține că a investit prea mult având în vedere rezultatele școlii pe care o conduceți.
- În ultimii șapte ani nu au existat decât Dinamo și Viitorul la nivel juvenil! Dacă am fi avut susținere, numărul celor consacrați ar fi fost și mai mare! Când băieții fac pasul la echipa mare, nu mai am nicio influență asupra lor. Dacă nu sunt ajutați să crească, ce vină am eu? Și ca să vă răspund și la întrebarea de început, nu mi-e frică de concediere și nici nu mă interesează, sincer să fiu! Am destule oportunități, Nu mi-e frică, dar mă deranjează deoarece am investit sentimente într-o muncă de șapte ani. 

  • Răduță conduce Academia lui Dinamo din 2013, când a fost adus în Ștefan cel Mare de Mulțescu

Noi și Viitorul suntem singurele echipe care nu au probleme cu jucătorii eligibili U21. Ba chiar suntem solicitați să împrumutăm peste tot pentru că toți au nevoie de astfel de fotbaliști. 
Noi, cei de la Academie, am dus-o pe Dinamo în Liga Campionilor, în Youth League. Primele mingi cu steluțe noi le-am adus în club. Unii de pe aici le-au pus în brad, au crezut că sunt globulețe!" - Gabi Răduță

Citește și:

DINAMO - BOTOȘANI 1-1 // Dusan Uhrin anunță o veste proastă și cere întăriri: „Stă o lună, avem nevoie de atacanți”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
adriann_
adriann_  •  17 Septembrie 2019, 13:35
Postat de cpt.ahab pe 17 Septembrie 2019, 09:33

Ce tupeu! Răduță și Iorga trebuie să fie primii dați afară!

Tupeu napraznic, pai Nedelcearu e nascut APRILIE 1996 are 23 de ani si 5 luni. In 2013 cand a fost adus Raduta la Dinamo Nedelcearu avea aproape 18 ani si impostorul asta se lauda ca l-ar fi format el??? Eu l-as da afara numai pentru declaratia asta daca as fi in locul lui Florica. Ceva gen: "Ne minti in fata? Iti iei frumusel bocceluta si te duci unde ai oportunitati".

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  17 Septembrie 2019, 10:45

1. ok, dar din pacate nu prea au abc-ul fotbalului. Nu sunt capabili sa dea pase simple la coechipieri. Nu sunt in stare sa dribleze. Pana acum Costache consider ca este cel mai bun jucator scos de DINAMO, care din pacate nu mai este la noi....si apoi Neicutescu. Acestia doi par a fi fotbalisti ! 2. Normal ca noi si Viitorul, din moment ce restul nu au scoli de fotbal. 3.Asa este, Negoita nu a facut totul posibil, sa creeze conditii decente. Totusi, ABC-ul fotbalului trebuie sa fie. Ca joci pe zgura, gazon sau beton.....pasa la coechipier trebuie sa fie posibila. Uitati-va la echipa lui DINAMO, la jucatorii tineri, si hai sa vedem cum dau ei pase cand au mingea la picior. Ba in spate, ba pe pozitie viitoare, ba direct. Nu au o constanta si nu inteleg fotbalul (din pacate). Cand trebuie pe pozitie viitoare, o dau in spate....cant trebuie in spate o dau pe pozitie viitoare....si tot asa. Apoi, mijlocasii si atacantii. Ba fratele meu, poarta aia are 7 m latime. Ba sa nu poti da pe poarta un sut decent, este dezamagitor. Macar pe langa la 1 m. Oare nu exerseaza lucrurile astea ? Singuri sa bata la punct fix (ca la pescuit). Apoi sa traga la poarta cu adversar in spate (la propriu si la figurat). La cum joaca, pare o simpla NIMEREALA !!!

steaua.libera
steaua.libera  •  17 Septembrie 2019, 09:45

Față de câți a scos fcsb, e parfum :))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close