FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Culisele demiterii lui Mircea Rednic » Doi sponsori cu greutate și-au dat acordul

Articol de - Publicat miercuri, 22 decembrie 2021 09:51 / Actualizat miercuri, 22 decembrie 2021 12:01

După ultimul meci din Liga 1 al anului, 0-2 cu Farul, conducerea lui Dinamo a luat o decizie drastică: Mircea Rednic a fost înlocuit cu Flavius Stoican.

Marți, Dinamo anunța încetarea contractului lui Mircea Rednic, spre nemulțumirea fanilor, care i-au declarat război lui Iuliu Mureșan, însă oficialul „câinilor” a avut parte de un sprijin important în luarea acestei decizii.

Mircea Rednic, șocat după ce a fost demis de la Dinamo: „Nu credeam vreodată că mi se poate întâmpla așa ceva”
DINAMO
Mircea Rednic, șocat după ce a fost demis de la Dinamo: „Nu credeam vreodată că mi se poate întâmpla așa ceva”

Doi sponsori cu greutate au susținut demiterea lui Rednic

Din informațiile obținute de Gazeta Sporturilor, Iuliu Mureșan, administratorul special al „câinilor”, a avut de partea lui două nume grele: Marian Iuhasz și Gheorghe Nițu.  Cei doi oameni de afaceri au sprijinit clubul cu bani în mai multe rânduri și au fost cei care i-au spus lui Mureșan că își dau acordul pentru îndepărtarea „Puriului”.

Iuhasz, membru în Comitetul Creditorilor

Iuhasz și Nițu s-au implicat financiar și în recentele transferuri. Cei doi au plătit primele de instalare la transferurile lui Plamen Iliev și Cătălin Carp, dar și salariile lui Petar Gluhakovic.

În noiembrie, Marin Iuhasz, care deține în nume propriu un procent de 0,31% din valoarea masei credale și 0,40% din valoarea creanțelor votante, a fost ales membru în Comitetul creditorilor.

Marin Iuhasz, membru Elite DDB, este înscris la masa credală, la categoria chirografari, cu două împrumuturi în valoare de 140.000 de lei. Ambele justificate de administratorul judiciar ca fiind „pentru acoperirea nevoilor urgente de finanțare ale lui Dinamo 1948”. 

La 17 decembrie 2020, omul de afaceri Marian Iuhasz a donat 100.000 lei pentru ca Dinamo să poată plăti restanțele salariale față de angajații din zona administrativă a clubului. Al doilea împrumut, în valoare de 40.000 de lei, a fost făcut prin societatea lui, Delta Glass SRL, la 3 februarie 2021. 

Pe de altă parte, potrivit Raportului cauzelor insolvenței, Dinamo a încasat de la Marian Iuhasz 110.000 de lei, plus 273.067,96 de lei din partea firmei sale, pe parcursul celor doi ani anteriori deschiderii procedurii insolvenței. 

Componența Comitetului Creditorilor

  1. Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo – președinte (Creanță acceptată 8.600.000 lei)
  2. Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) în reprezentarea Administrației Fiscale pentru Contribuabili Mijlocii București – membru (5.683.265 lei)
  3. Parc Hotels SA – membru (171.361,63 lei)
  4. Centrul Medical Unirea SRL – membru (114.558 lei)
  5. Iuhasz Marian Ignațiu – membru (100.000 lei)

VIDEO Ciprian Marica: „Este tristă situația lui Dinamo”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Începe un nou scandal la Dinamo! PCH, mesaj amenințător, după demiterea lui Rednic: „Vei plăti!”

Haos la Dinamo după demiterea lui Rednic » Nicolae Badea ar fi decis să-și retragă sprijinul financiar de la echipă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
1292984874139372
Alfred Adams  •  22 Decembrie 2021, 17:59

Toti parlitii au ajuns actionari, hotarasc ei soarta unui club cu traditie, a antrenorilor care si au rupt picioarele pt echipa asta si pt care au facut istorie!!! Luati va mana de pe echipa, lipitorilor!!

redbuldog
redbuldog  •  22 Decembrie 2021, 15:59
Postat de redbuldog pe 22 Decembrie 2021, 15:49

Cuplul B-B,a decis schimbarea lui Rednic!Acum normal ca,fac pe inocenti ,,eu n-am stiut,nu ma anuntat nimeni.." bla,bla..ca sa nu cante din nou Puriul,,ce bine-mi pare ca-i luat teapa.." hehehe, pai nimic nu-i intamplator in lumea asta!

Si evident panta performantei,gandita de Rednic,era strict descendenta si fara o baza realistica de redresare,90% din jucatori pt.care si-a dat girul,nu erau luati in considerare la echipe din liga II-a,mai mult vrea sa ,,dinamiteze" si ultima ,,temelie" din fundatia unei echipe muribunde,adica sa renunte la cei 2-3 jucatori,mai acatari ,,mosteniti" de la Bonetti si Colceag..!

paolo15
paolo15  •  22 Decembrie 2021, 15:52
Postat de mosvasile pe 22 Decembrie 2021, 13:11

Si Becali tot cu imprumut finanteaza fcsb-ul!Pentru ca asta e o metoda de a fenta fiscul!Daca i-ar fi dat cu titlu de donatie ar fi trebuit sa plateasca aceleasi taxe ca la un contract de vanzare cumparare!

Subiectul este fc coaforu’, nu mai divaga.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează
Close