FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Miron Cozma: „Dinu a vrut să-mi bată «nevasta și copiii»” » „Procurorul” i-a răspuns cu jigniri: „Un descreierat, bine că nu l-am găsit în vestiar!”

Articol de - Publicat miercuri, 26 mai 2021 15:48 / Actualizat miercuri, 26 mai 2021 16:32

După Dănuț Lupu, și Cornel Dinu a reacționat după declarațiile date de Miron Cozma, care a susținut la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” că a bătut toată echipa lui Dinamo, pe când era șef în Valea Jiului. 

  • CONTEXT: Ca șef al Jiului Petroșani, în 1996, Miron Cozma a fost protagonistul unui moment reprobabil, care a făcut vâlvă la acea vreme: l-a lovit cu capul în figură pe Dănuț Lupu la un meci Jiul - Dinamo, supărat că fostul internațional a intrat „mișelește” asupra vedetei locale Vasile Matincă.
  • Cozma a rememorat momentul la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”: „Cu Lupu n-am avut nimic, dacă-l lovea pe Matincă în timpul meciului, nu aș fi făcut nimic. Dar, la pauză, să vii pe la spate și să-l lovești pe ăla, pe care am dat 100.000 de dolari, banii minerilor... Am bătut toată echipa Dinamo în vestiar, pe toți. Și-am vrut s-o fac și la București, dar l-a scăpat Nicu Gheară pe Lupu”.
  • Dănuț Lupu a fost primul care a replicat astăzi: Te dai «smardoi», dar mai ții minte cum a fost când ne-am întâlnit în București?”

După ce a fost atacat de Dănuț Lupu, Miron Cozma a fost luat la rost și de Cornel Dinu. „Procurorul” a comentat declarațiile acestuia, într-un discurs presărat cu jigniri. 

Cornel Dinu, după declarațiile lui Miron Cozma: „Un paranoic și un descreierat”

„A intrat în vestiar, ce-i drept, dar e bine că nu l-am găsit în vestiar. A avut mare noroc! Hai să fim serioși, nu mișca în fața mea. A venit și și-a cerut scuze, ulterior, în repriza secundă. A venit la mine în tribună. Era dirijat, în perioada aceea. Pe vremea aia, era sănătos, dar îi plăcea puterea. 

Cea mai grea situație am avut cu el atunci când m-a rugat președintele Naționalului să merg să mă întâlnesc cu el. Am ajuns pe la ora 17:00. Din nefericire, m-a ținut de vorbă până la ora 06:00 dimineața. Un chin! Un paranoic, un descreierat dirijat de «băieți» în perioada acea”, a spus Cornei Dinu pentru Gazeta Sporturilor.

Ce a declarat Miron Cozma în emisiunea lui Rifai

Maestrul meu de aikido spunea că el vrea să mă învețe să nu mă bat. Cu Lupu n-am avut nimic, dacă-l lovea pe Matincă în timpul meciului, nu aș fi făcut nimic. Dar, la pauză, să vii pe la spate și să-l lovești pe ăla, pe care am dat 100.000 de dolari, banii minerilor... Pe Cornel Dinu l-am primit la mine acasă cu pâine și cu sare, iar el ce-a vrut? Să-mi bată «nevasta și copiii». Au vrut bătaie, le-am dat bătaie. 

Am bătut toată echipa Dinamo în vestiar, pe toți. Și-am vrut s-o fac și la București, dar l-a scăpat Nicu Gheară pe Lupu. Eu nu sunt un bătăuș incontrolabil. De fiecare am făcut ceea ce am făcut doar în ideea de a proteja sau cineva a vrut să mă atace pe mine sau să mă omoare, cum a fost în pușcărie
 – Miron Cozma

  • Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, a făcut 10 ani de închisoare pentru subminarea puterii de stat, ca urmare a violențelor de la mineriadele din 1991 și 1999
  • Prima condamnare a venit în 1999, pentru mineriada din 1991: 7 ani și 11 luni
  • Ulterior, a primit două noi condamnări, în 2003, la 10, respectiv 7 ani de închisoare, pentru acțiunile violente din ianuarie și februarie 1999, la Costești
  • Cozma a executat doar 10 ani din pedeapsa totală, o parte din sentință fiindu-i grațiată în decembrie 2004, printr-un decret al fostului președinte Ion Iliescu
  • A fost eliberat din pușcărie în 2007.

VIDEO Dorinel Munteanu, mesaj radical pentru Dinamo: „Mai bine să o ia de la capăt, să nu se mai chinuie”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Dezvăluiri șocante în emisiunea lui Denise Rifai: „Am bătut toată echipa Dinamo, în vestiar! Au vrut bătaie, le-am dat bătaie!”

Care mai e situația lui Constantin Nica, fotbalist care se antrenează de câteva săptămâni cu Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
dragdim
dragdim  •  26 Mai 2021, 18:43
Postat de ge0x pe 26 Mai 2021, 17:26

Extraordinar unde sunteți voi! ????‍♂️ Chiar daca e mai bine in alte țări, prefer sa traiesc in România si să mor in România. Sa imi cinstesc strămoșii care au luptat si au murit pentru țara asta de mii de ani.

Poate nu ai înțeles sarcasmul omului, nu cred ca își dorește nimeni sa-și părăsească țara de buna voie. Dacă vrei să-ți cinstesti strămoșii, ieși la vot și îndeamnă și pe alții sa facă la fel. Iar atunci când cei pe care i-ai votat nu se tin de cuvânt, ieși in strada și amintește-le pentru ce au murit strămoșii noștri. Dacă ieșim doar la terasa, ne cinstim doar pe boi și pe prietenii noștri, nicidecum strămoșii.

badeadorian
badeadorian  •  26 Mai 2021, 18:29

Sa intelegem ca urmeaza un serial despre Clanul Sportivilor ???

alfabetta
alfabetta  •  26 Mai 2021, 17:42

Oane recită din memorie. Apoi pronunță verdictul : ” Dinu, Cozma, Dragomir, Iliescu, Becali , Roman și alții și alții . Au trcut anii peste ei . Dumnezeul să le ierte păcatele. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează