FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO // Orgoliu, evitarea retrogradării, Cupa » Dusan Uhrin, discurs de mobilizare în vestiar: „Am bătut FCSB, dar gata!”

În tur, Sorescu a stabilit scorul final, 2-0 pentru roș-albi Foto: Cristi Preda
În tur, Sorescu a stabilit scorul final, 2-0 pentru roș-albi Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 22 februarie 2020 12:00

Dusan Uhrin le-a ținut discursuri de mobilizare dinamoviștilor înaintea partidei de la Mediaș. A încercat să le alunge euforia după succesul din Derby și le-a spus care sunt obiectivele primăverii.

  • Gaz Metan și Dinamo se vor întâlni duminică, de la ora 16:30, liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV DigiSport, TV Telekom Sport, Look.

Dinamo merge la Mediaș să joace din orgoliu. Mai ales după victoria cu FCSB (2-1) din Derby de România, cu Gaz Metan fiind ultima etapă dinaintea încă unui an, al treilea, în play-out.

Dusan Uhrin a explicat clar ieri ce vrea de la acest duel, istoric pentru medieșenii care n-au fost niciodată la finalul unui campionat în primele șase clasate. În mediul online, mulți suporteri dinamoviști au spus că ar prefera să vadă Mediașul în play-off, în locul Viitorului, aversiunea pentru echipa lui Gică Hagi fiind mai mare decât cea pentru a lui Edward Iordănescu. Fotbaliștii dinamoviști au trăit toată săptămâna din succesul cu marii rivali, au împânzit rețelele de socializare cu fotografii de la Derby și de după.

"Nu sunt relaxat niciodată aici, la Dinamo, pentru că noi trebuia să avem rezultate mai bune. A fost bine că am câștigat cu FCSB pentru că e derby și Dinamo n-a mai câștigat de mult într-o astfel de confruntare. Am fost fericiți o zi, dar după a trebuit să fac totul pentru a juca și mai bine. Nu-mi pasă cine va fi cu noi în play-out, nu mă interesează, contează mai mult cât de pregătite vor fi echipele în această etapă. Astra nu e în formă acum, însă toate au aceleași șanse. Nu vreau să vorbesc despre Viitorul pentru că are multe probleme și trebuie să câștige", a comentat tehnicianul ceh.

Obiectivul e neschimbat: "În play-out, trebuie să câștigăm orice meci, ca să fim mai sus. Principalul nostru target este să cucerim Cupa României. Și-n campionat va fi greu, pentru că toți ne vom lupta să scăpăm de la retrogradare". 

"Perovici e OK, deși a fost făcut knock-out cu FCSB. Până acum nu s-a antrenat 100%, sunt puțin speriat să-l bag. Vom vedea sâmbătă dacă va fi cu noi sau nu. Montini doar a alergat, abia vineri a început să facă antrenamente cu mingea"
Dusan Uhrin, antrenor Dinamo

"Cu FCSB a fost foarte frumos, atmosfera a fost perfectă, am câștigat, dar a trecut. O zi, două, ești euforic, după aia trebuie să te întorci la muncă"
Filip Mrzljak, mijlocaș Dinamo

"Vrei play-off, bate-mă!"

Dinamovistul Filip Mrzljak, pregătit de Edward Iordănescu la Pandurii și la Astra, i-a transmis un mesaj războinic ieri: "Da, am lucrat cu Edi, este un antrenor foarte bun, focusat nonstop pe fotbal. Ar fi ceva extraordinar pentru el să intre cu Gaz Metan în play-off, dar dacă mă bate pe mine, intră, dacă nu mă bate, nu intră! În cazul în care dorește să se dueleze cu cele mai bune formații din campionat, trebuie să ne bată și pe noi și sigur n-o să-i fie ușor! Noi am ieșit din Derby foarte motivați, cu o stare foarte bună și cred că o să câștigăm la Mediaș. Vrem să arătăm și noi că putem să învingem mai mult decât într-un meci. Nu trebuie să avem victorie-înfrângere, victorie-înfrângere. O să arătăm duminică că putem".

Arabii nu renunță

Oamenii de afaceri din Abu Dhabi au trimis un reprezentant la baza de pregătire de la Săftica, asta după ce au rămas impresionați de atmosfera creată de fani în Derby-ul cu FCSB, 2-1. Șeicul Tahnoon Nimer, reprezentant al grupului din Abu Dhabi, a declarat că tranzacția despre care s-a vorbit în ultima perioadă ar putea să se finalizeze curând. "Suntem pe cale să achiziționăm clubul Dinamo, din România. În acest moment, avem negocieri ale formei finale de contract", a spus Tahnoon Nimer, conform Digi. Abu Dhabi Business Development e un grup care deține peste 60 de companii și are legături strânse cu diverse guverne ale lumii. Recent, a achiziționat gruparea britanică Charlton Athletic, din a doua divizie engleză, pentru 65 de milioane de euro. Conform scrisorii deschise pe care i-au trimis-o lui Negoiță, arabii vor să ia 92,3% dintre acțiunile lui Dinamo. Condițiile puse de Abu Dhabi Business Development pentru ca tranzacția să se realizeze sunt ca echipa lui Uhrin Jr. să rămână în Liga 1 în acest sezon și să obțină licența pentru sezonul 2020/2021. 

Citește și:

Dusan Uhrin, comentariu acid după meciul CFR-ului cu Sevilla: „Plictisitor. Oribil!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
corectu
corectu  •  22 Februarie 2020, 14:13

Dinamo are de câțiva ani un singur obiectiv,să bată pe Steaua.Vor pierde la Mediaș.Triști fani.

synystergates
synystergates  •  22 Februarie 2020, 12:17
Postat de Costel Pisleaga pe 22 Februarie 2020, 11:03

PISCITELLI - KOSTRNA(kilyen) , PULJIC(m.popescu) , R.GRIGORE , V.OLTEANU(oltay) - LAZAR , MRZLJAK(m.vlad) , FABBRINI , SIN - MOLDOVEANU !!!

Scoate-l pe Moldoveanu si mai vorbim. Baiatu' asta nu a jucat nimic.

1758587837700889
Costel Pisleaga  •  22 Februarie 2020, 11:03

PISCITELLI - KOSTRNA(kilyen) , PULJIC(m.popescu) , R.GRIGORE , V.OLTEANU(oltay) - LAZAR , MRZLJAK(m.vlad) , FABBRINI , SIN - MOLDOVEANU !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează