FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - RAPID 1-1

Informații de ultimă oră despre starea lui Alexandru Răuță: „I-au dat drumul de la spital. Nu a spus nimănui de durerea în piept!”

Alexandru Răuță, Dinamo // foto: Imago Images +4   FOTO
Alexandru Răuță, Dinamo // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 octombrie 2021 10:53 / Actualizat duminica, 24 octombrie 2021 11:37

Iuliu Mureșan (67 de ani), administratorul special de la Dinamo, a oferit informații despre starea mijlocașului Alexandru Răuță (29 de ani), cel care a fost scos de pe teren cu Ambulanța la meciul cu Rapid, scor 1-1, după ce a acuzat stări de rău.

Oficialul alb-roșilor spune că nu există riscul ca mijlocașul defensiv să se retragă și că Alexandru Răuță va efectua o serie de investigații medicale. Fotbalistul va avea o perioadă de pauză, dar ar trebui să își revină, el fiind deja externat. 

Iuliu Mureșan: „Urmează ca Răuță să mai facă analize”

„Am vorbit cu un doctor chiar aseară. A fost testat de COVID, că a avut și febră, și a ieșit negativ. S-a suspectat o problemă cardiacă, dar EKG-ul făcut în salvare, apoi în clinică nu a relevat modificări semnificative la cord. Asta nu înseamnă că e exclus 100% să fie probleme. I-au dat drumul aseară, că-și revenise. 

Urmează să mai facă analize, de sânge și pentru probleme cardiace. Sper să nu aibă probleme. După cum am evaluat lucrurile atunci, mă gândeam că e un blestem la Dinamo, dar la Răuță a fost un pic mai ușor. A intervenit repede Salvarea, a fost tratat acolo. I s-a pus perfuzie în Salvare, i s-a recoltat, i-au făcut EKG și test COVID. Medicii și-au făcut datoria, le mulțumesc”, a spus Mureșan la emisiunea „DigiSport Matinal”. 

3 lucruri inedite după derby-ul Dinamo - Rapid: Rednic știa de ce-și ironizează „killer-ul” + Torje și Săpunaru ne fac să ne întoarcem în timp
DINAMO - RAPID 1-1
3 lucruri inedite după derby-ul Dinamo - Rapid: Rednic știa de ce-și ironizează „killer-ul” + Torje și Săpunaru ne fac să ne întoarcem în timp

Iuliu Mureșan: „Răuță nu a spus nimănui de durerea în piept”

„Răuță nu a spus nimănui, am aflat că soția lui a mers la salvare și a spus că Răuță s-a plâns joi de o durere în piept. Am aflat de la medicii de la Salvare. Avem doi medici la echipă, prezenți la fiecare antrenament, la fiecare joc. Nu a spus nimic nimănui, nici lor, nici colegilor. Toți am aflat mirați această informație.

Nu cred că există riscul să nu mai joace. Sunt convins că după o pauză relativă, nu foarte lungă, își va relua activitatea. Sigur, după ce va face niște investigații. Se poate investiga cu acel holter care-ți monitorizează bătăile inimii pentru 24 de ore. Dacă e ceva ce apare rar, să poată fi depistat.

Din ce am vorbit cu un doctor de la spitalul Floreasca, sunt speranțe că va fi bine. Ne va lipsi, chiar și un meci dacă nu joacă, se cunoaște. E un jucător foarte dârz, cu o bună mentalitate, care joacă la sacrificiu. 

Avem nevoie de astfel de jucători, el ține mijlocul echipei. A jucat foarte bine în cuplu cu Espinosa, o surpriză plăcută pentru mine. După ce au ieșit amândoi, jocul echipei s-a perturbat. Am luat gol, n-am mai contat în atac, n-am recuperat. Răuță e esențial”, a adăugat oficialul lui Dinamo. 

Alexandru Răuță, urcat cu mască de oxigen în ambulanță în Dinamo - Rapid 1-1

În minutul 35 al meciului dintre Dinamo și Rapid, Alexandru Răuță a acuzat probleme serioase de respirație și nu a mai putut continua partida.

Jucătorul „câinilor” a resimțit o stare de rău, s-a întins pe gazon și a cerut schimbare. Ambulanța a pătruns la scurt timp pe teren.

Răuță respira sacadat și a fost urcat în ambulanță având o mască de oxigen pe față. Jucătorul era conștient. În total, partida a fost întreruptă aproximativ 4 minute. În locul lui Răuță, Mircea Rednic l-a introdus pe Cosmin Matei.

Alexandru Răuță, internat în 2020 

Anul trecut, Răuță a fost depistat pozitiv cu Covid-19, fiind internat la Spitalul „Matei Balș” din Capitală. A fost cel mai afectat dintre jucătorii lui Dinamo care au trecut prin boală, având dureri musculare puternice și febră foarte mare

Răuță e la Dinamo din vara lui 2019, când a venit gratis după plecarea de la FC Voluntari. A mai evoluat la FC Argeș, CS Mioveni, Pandurii și Poli Iași.

VIDEO Iuliu Mureșan, declarații după egalul cu Rapid: „Nu trebuie să dăm vina pe ghinion!”

Citește și alte știri despre derby-ul Dinamo - Rapid 1-1:

Săpunaru, ținut cu greu de colegi și stewarzi! Căpitanul Rapidului, altercație cu fanii dinamoviști după meci

Mircea Rednic, după Dinamo - Rapid: „Carnat, săracul, dă un gol pe an...” + atac la Bonetti: „Fizic, suntem slabi! Jucătorii aveau 2-7 kg în plus!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
120783670371525
Bogdan Burileanu  •  24 Octombrie 2021, 17:32

Toate simptomele ***. Asa au murit Hîldan și Ekeng... la aceeași echipă. Dacă ANAD-ul se face că doarme, vor mai apărea victime. Iar stadionul are numai 2 peluze...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dragdim
dragdim  •  24 Octombrie 2021, 16:59

“Specialiștii” care comentează meciurile spun de Răută ca e rudimentar și un vai mama lui. Urmăriți toate meciurile lui Dinamo de un an de zile încoace și numărați recuperarile și pasele bune pe care le da in fiecare meci și o sa vedeți ca nu e chiar așa. Este unul dintre cei mai buni pe postul lui din liga1, iar modestia și felul cum își încurajează colegii este mult peste media “printisorilor” care joaca pentru Dinamo. Îi doresc sănătate și sa joace cât mai mult și cât mai bine pentru Dinamo.

bumix
bumix  •  24 Octombrie 2021, 16:46

OARE DE CE SE INTIMPLA NUMAI LA dinamo ???? NU CUMVA CE ZICEAU UNII CA IAU MEDICAMENTE CU PUMNII E BAIUL??LA CE CEDEAZA INIMA ??

Vezi toate comentariile (9)
Comentează