FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. EXCLUSIV / FACSIMIL. Spaniolii dezvăluie actele de la tratativele cu Negoiță: „Cine minte acum?” + Reprezentanții suporterilor, arătați cu degetul: „Prestație de detectivi particulari”

Articol de - Publicat miercuri, 20 mai 2020 16:21

DINAMO. Ibericii produc documente prin care arată că se angajează să vireze 10 milioane de euro în 30 de zile în contul „câinilor” și își asumă o penalitate de 500.000 de euro în cazul în care nu respectă înțelegerea. Curea arată cu degetul spre reprezentanții suporterilor, care „mint când flutură informații false despre Menendez și despre Fond”.

Telenovela vânzării lui Dinamo continuă, chiar dacă dialogul a intrat momentan într-o fundătură. Prin asociatul lui Herminio Menendez, Toni Curea, omul care gestionează tratativele pentru achiziționarea roș-albilor, ibericii au pus la dispoziție documente din negociere pentru a indica propunerile concrete asumate în discuțiile cu patronul Ionuț Negoiță. 

Printre altele, Curea este omul care, la sfârșitul anului trecut, a organizat un eveniment grandios la Madrid, un meci de caritate, la care au luat parte nume uriașe din fotbalul mondial, precum Ronaldinho, Figo, Dani Alves, Del Piero, Roberto Carlos, Hierro, Morientes sau Rafa Marquez. Olăroiu a fost antrenorul unei dintre echipe, iar pe teren s-a aflat și Rădoi.

DINAMO. 10 milioane de euro în 30 de zile și penalitate de 500.000 euro petru nerespectarea înțelegerii

Demersul vine după ce Negoiță, dar și membrii PCH, au ridicat semne de întrebare asupra seriozității ofertei pentru Dinamo Astfel, Curea indică prin acte elementele principale ale propunerii de cumpărare a clubului:

  • o împuternicire notarială din partea fondului „Alondra Proyectos e Inversiones SL" pentru avocatul român Mihai Radu spre a semna la București, din partea spaniolilor, achiziția lui Dinamo;
DINAMO. EXCLUSIV / FACSIMIL. Spaniolii dezvăluie actele de la tratativele cu Negoiță: „Cine minte acum?” + Reprezentanții suporterilor, arătați cu degetul: „Prestație de detectivi particulari”
DINAMO. EXCLUSIV / FACSIMIL. Spaniolii dezvăluie actele de la tratativele cu Negoiță: „Cine minte acum?” + Reprezentanții suporterilor, arătați cu degetul: „Prestație de detectivi particulari”

 

  • pasaje din draftul de contract aflat pe masa lui Negoiță, prin care ibericii se angajează să achite „toate datoriile existente, cunoscute conform anexelor (3.150.000 de euro) la data semnării prezentului contract" și să treacă la „creditarea societății și/sau efectuarea de investiții semnificative în societate, respectiv suma de 10.000.000 euro, în termen de 15-30 zile"
DINAMO. EXCLUSIV / FACSIMIL. Spaniolii dezvăluie actele de la tratativele cu Negoiță: „Cine minte acum?” + Reprezentanții suporterilor, arătați cu degetul: „Prestație de detectivi particulari”
DINAMO. EXCLUSIV / FACSIMIL. Spaniolii dezvăluie actele de la tratativele cu Negoiță: „Cine minte acum?” + Reprezentanții suporterilor, arătați cu degetul: „Prestație de detectivi particulari”

 

 

  • garantarea unei penalități de 500.000 de euro dacă fondul nu-și îndeplinește obligația virării la timp a sumei de 10.000.000 euro. „Am făcut către Negoiță inclusiv dovada printr-un extras bancar din partea fondului", afirmă Curea.

 

DINAMO. EXCLUSIV / FACSIMIL. Spaniolii dezvăluie actele de la tratativele cu Negoiță: „Cine minte acum?” + Reprezentanții suporterilor, arătați cu degetul: „Prestație de detectivi particulari”

DINAMO. 420.000 de euro către Negoiță pentru 40% din Săftica

Curea punctează că, în plus, spaniolii își asumă și alte sume suplimentare:

  • 150.000 de euro din drepturile TV din iunie 2020, adică ultima tranșă aferentă sezonului în curs, „bani cesionați deja către o societate a lui Negoiță"
  • 270.000 de euro pentru baza de la Săftica, al cărei procent de 40% deținut de Negoiță „l-am convenit la nivelul de 420.000 de euro, adică 270.000 euro separat, plus cei 150.000 din ultima tranșă a drepturilor TV"
  • 120.000 de euro din drepturile TV pentru sezonul viitor, „încasați deja o parte în avans și cesionați pentru alte datorii”
  • 1 milion de euro din litigiul pentru Dorin Rotariu - 1 milion de euro din litigiul cu Ionuț Șerban.

DINAMO. „Negoiță nu mai vrea să-și asume efectele bancrutei frauduloase"

Luând în calcul și datoriile existente de 3,15 milioane euro, ar rezulta că, potrivit lui Curea, Alondra ar fi dispusă să suporte 5,69 milioane de euro pentru cumpărarea lui Dinamo! 

„Ar mai fi în discuție potențialele efecte din procesul de bancrută frauduloasă în care e implicat Negoiță din procedura de insolvență, dar pe acestea ar trebui să și le asume. Acceptase la un moment dat această chestiune, apoi a zis că nu mai e de acord", mai spune Curea. 

„Termenul de plată a sumelor investite a fost impus de situația existentă în România și spațiul european în criza pandemiei, cât și de lacunele legislației din România privind acționariatul străin în cluburi sportive, adică interdicția de a fi acționar majoritar într-un club sportiv o persoană fizică sau juridică străină. 

Astfel, acționar majoritar la Dinamo 1948 SA a trebuit în mod necesar să fie o societate înregistrată în România, societate creată de o săptămână și care are ca unic asociat societatea investitoare din Spania", arată Curea într-o declarație oficială de presă.

DINAMO. Termen mai larg de plată din cauza legislației din România

Și continuă: „O altă dificultate de virare a sumei intenționat a fi investite în club a reprezentat-o legislația privind prevenirea spălării banilor și cea privind desfășurarea activității fotbalistice, care nu permit ca sume de bani de la terți să intre în conturile unui club de fotbal de la un terț. Banii aflându-se în societatea spaniolă, nu se putea face deci virament direct, ci banii trebuiau întâi virați din societatea spaniolă în societatea română și apoi, mai departe, în club. Or, în lipsa administratorului potențialului acționar pe teritoriul Romaniei, nu se putea înființa un cont în România pentru societatea nou înființată și deci nu putea să se opereze plata în lipsa unui cont". 

„Pentru aceste motive am prevăzut un termen de 15-30 de zile pentru ca sumele investite să ajungă la dispoziția clubului. Adică administratorul societății din România, cetățean spaniol aflat în Spania, să poată ajunge în România și să înființeze un cont și apoi să se dispună cele două viramente succesive pe ruta Spania – România", mai explică Toni Curea.

DINAMO. Mesaj către DDB: „Rea credință, nu era necesară o prestație de detectivi particulari"

El și-a expus și punctul de vedere în relația cu fanii, după ce reprezentantul DDB, Robert Thomas, declarase la ProX că „am salvat clubul de la o țeapă imensă, am găsit că firma Alondra e plină de datorii". Într-o declarație de presă suplimentară, Curea a răspuns „unora dintre cei intitulați conducători ai Asociației PCH a suporterilor Dinamo".

Asociatul lui Menendez a arătat că:

1. Ne declarăm dezamăgiți de atitudinea avută de aceștia atât față de noi, cât și față de proprii lor colegi din Asociație. Cu atât mai dezamăgiți cu cât capitolul suporteri a fost unul esențial pentru noi și noi suntem cei care au inițiat legătura cu Asociația. 
2. Astfel, comunicarea s-a făcut cu Sorin Vlădescu și Robert Thomas pe care i-am asigurat de buna noastră credință și ne-am aratat disponibili la solicitările lor. 
3. În aceste condiții, orice acțiuni care rivalizează cu o prestație de detectivi particulari nu erau necesare întrucât nu au existat elemente pe care să ni le fi solicitat și să le fi refuzat. Dimpotrivă, această pseudo-cercetare face dovada evidentei rele credințe a celor care au confiscat în propriul interes glasul colectiv al suporterilor.

„Societatea Alondra nu e plină de datorii, ci are o situație bună"

4. Pretinsa culegere de informații bănuim că este în integralitate inventată întrucât putem afirma fără dubiu că:

  • nu s-a luat niciodată legătură cu domnul Herminio sau cu vreun reprezentant al societății Alondra Proyectos e Inversiones,
  • societatea are o situație patrimonială foarte bună, nu este nici pe departe "plină de datorii", existând astfel în concret dovada unor sume importante în conturile societății, dovezi pe care ne-am oferit a le pune la dispoziția clubului.

5. Atitudinea lor de pretinsă investigație este cu atât mai surprinzătoare cu cât în comunicările cu noi, așa-zișii reprezentanți ai suporterilor ne-au asigurat de susținerea lor în permanență și nu ne-au solicitat dovezi și nu și-au exprimat îndoieli. 
6. Credem că suntem în prezența unei duble manipulări, odată față de noi prin aceea că nu au arătat îndoielile lor, iar a doua față de colegii lor din Asociație, că nu au prezentat în mod corect informațiile.

„Să fie coincidență că au convins acționarii să ne respingă pe noi și să preia ei clubul?”

7. Mergând pe modul de desfășurare a evenimentelor, se impune a fi analizat principiul cui prodest, astfel ne putem gândi că există o legătură indisolubilă între dezinformările prezentate presei și colegilor și eșuarea negocierilor între noi și actualii acționari ai lui Dinamo, mai ales în condițiile în care negocierile au eșuat atunci când din partea acționarilor au apărut informații că cerințele noi adăugate reprezintă solicitarea expresă a fanilor, mai precis a așa-zișilor reprezentanți. 
8. Conchizând, atragem atenția asupra faptului că uzitând informații fără suport (contactul cu dl Herminio, incapacitatea pretinsă de plată a societății spaniole) și prin jocul dublu față de noi și de colegii lor, s-a ajuns la eșecul negocierilor de preluare de către noi a clubului și concomitent la oferta făcută de "reprezentanți" în numele Asociației. 
9. Să fie oare o coincidență că în aceeași zi în care au convins acționarii actuali să respingă oferta noastră (faptă asumată de către Robert Thomas în declarația apărută pe sport.ro, în care pretinde că au salvat Dinamo de "o mare țeapă" adică de noi) au și hotărât să preia ei clubul în numele suporterilor? Nu cumva prima acțiune (informarea falsă în privința investigațiilor) a deschis drumul celei de-a doua acțiuni (oferta lor de preluare în numele suporterilor ca unica șansă de salvare a clubului)?

„Oferta noastră poate fi inferioară condițiilor lor, fără surse clare de finanțare?"

10. Asigurăm de tot respectul și aprecierea noastră pe adevărații fani ai lui Dinamo care au strâns bani din toate sursele și au cedat proprii bani pentru salvarea clubului. Dar adresăm public întrebarea - ei consideră că oferta noastră de investiție a 10.000.000 euro asumată și garantată și aducerea la conducerea societății a unor nume de profesioniști (Herminio Menendez și Ioan Andone) poate fi inferioară ofertei lor de a prelua clubul, cu datorii scadente de cel puțin 2.000.000 în 3-4 luni, fără nicio perspectivă concretă de sursă de finanțare? Care este în concret interesul adevăraților fani ai clubului? Ca pe umerii lor să se urce anumite persoane cu interese și să preia clubul cu datorii fără nicio perspectivă de finanțare sau sau să se preia clubul de cineva care a garantat o injecție financiară de 10.000.000 euro imediată?".

FOTO Spaniolii au dezvăluit documentele de la negocierile cu Negoiță pentru Dinamo

VIDEO Cristi Chivu a fost dorit la Dinamo

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Ce urmează pentru Dinamo după telenovela spaniolă? „După ce preluăm noi clubul, vor fi surprize imense”

Scene comice la Săftica: „Trebuia să jucăm cât avea poftă Negoiță. Iar el avea poftă câte 3 ore”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (92)
alex_1973
alex_1973  •  21 Mai 2020, 16:04

Va desfintat asta.Inca o data au iesit la iveala mizeriile in care este implicat Neghinita.Asta chiar crede ca poate prosti pe cineva?Si suporterii aia care atatia ani au fost sponsorizati de la Rin sunt re rasul curcilor.De la atatea prafuri care umbla printre nu m ai au nici o treaba cu Dinamo Bucuresti.Sa susti atatia ani o echipa care se zbate sa nu retrogradeze iar tu ca suporter sa nu faci nimic .inseamna ca stai pentru banii de la Rin nu pentru Dinamo.

3272971846069788
Mirica Mihaita Sebastian  •  21 Mai 2020, 13:54

As vrea sa vad si un extras de cont pe care spune Toni Curea ca l-a depus la dosar , Asa cred ca s-ar elucida toate misterele si am vedea in sfarsit care este adevarul. Atunci sa vedem raspunsurile celor de la RIN si DDB. Daca exista intr-adevar acest extras oare ce s-ar alege de acest proiect? Ce reaspunsuri va da boardul DDB. Asta fiind spuse fac apel la jurnalistii GSP sa ia legatura cu Toni Curea si sa ceara acte doveditoare referitoare la acest extras. Va multumesc. Forza Dinamo!!!!!

3272971846069788
Mirica Mihaita Sebastian  •  21 Mai 2020, 13:48

*** asta se intampla la Dinamo acum din pacate. DDB strange bani fara chitante, adica fara sa se plateasca nimic catre stat, iar pe partea cealalta acest falimentar asa zis "patron" *** facturile catre firmele lui *** si scoate banii din club facand acte de gaj cu banii din televiziune. Este un traseu foarte bine definit, doar ca la un moment dat va intervenii DIICOT si cu amaraciune o sa fim desfiintati. De asta nu vor sa vanda nici unii nici altii. De asta nici marile glorii nu se incred in aceste proiecte!!!Forza Dinamo cat o sa mai supravietuiesti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (92)
Comentează