FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - U CLUJ

Mesaj categoric pentru „câini” înainte de meciul cu U Cluj: „Arătați tuturor că Dinamo nu e bătaia lor de joc!”

Articol de - Publicat miercuri, 25 mai 2022 08:03 / Actualizat miercuri, 25 mai 2022 10:48

Andrei Cristea, 38 de ani, unul dintre eroii „Minunii de la Liberec”, spera fosta sa echipă, DInamo, să câștige returul cu U Clui, după 0-2 în tur.

  • Dinamo – U Cluj, returul barajului, are loc duminică, 29 mai, de la ora 21:00. Partida va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.ro și în direct pe Prima Sport, Orange Sport și DigiSport

Retras din activitate, Andrei Cristea a spus într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor ce bucură că la Dinamo reintră Ivanovski, Grădinaru și Jovanovic, sperând într-un grup de atitudine, combativ, care să transforme batjocura în victorie în returul cu U Cluj.

Veste proastă primită de Dinamo înainte de meciul cu U Cluj » Detaliul care le poate da planul peste cap
DINAMO - U CLUJ
Veste proastă primită de Dinamo înainte de meciul cu U Cluj » Detaliul care le poate da planul peste cap

- Andrei, mai poate repeta Dinamo o minune, așa cum s-a întâmplat la Liberec? 
- Vorbim de altă echipă, de alt grup, de alt club. Nimic nu e întâmplător în viață. Noi, pe atunci, chiar eram „frumoși”, adică buni. Eu la capătul acelui sezon am fost golgheterul Ligii 1, mai erau Marius Niculae, Claudiu Niculescu, Nelu Dănciulescu, Moți, Zicu, „Prințu'” Cristea, Dragoș Grigore, Kone, zis „Tramvaiul”, care la orice intrare te arunca dincolo de baricade... 

Noi, atunci, am bifat o săptămână magică, victorii cu CFR Cluj, Liberec și pe Ghencea cu Steaua, băieții de acum au nevoie „doar” de o seară magică. Doar ăsta înseamnă totuși istoria lui Dinamo. 

- Cum trebuie să abordeze Dinamo meciul retur? 
- Jucătorii să aibă încredere. Îi văd mental blocați. Totul pleacă de la psihic. Apoi, să nu primească gol, ceea ce nu e ușor. Sper să revină și să joace Ivanovski, Grădinaru, Jovanovici, ei pot schimba fața lui Dinamo, sunt jucători de atitudine, combativi, care pot da tonul.

Andrei Cristea: „La Dinamo e presiune și maladie”

- Cum vezi Dinamo acum? 
- Ca un bolnav care scapă de o maladie, apoi află că mai are o a două boală gravă, apoi a treia și tot așa. Și nu se mai vindecă... 

- Jucătorii? 
- La baraj e presiune maximă. Poate că ei la alt club, în aceeași situație, ar zburda, dar Dinamo te obligă și presiunea e uriașă. Știi ce mă enervează pe mine și-ar trebui ca ei să turbeze de furie? Să-ți spună antrenorul adversarei că „Dinamo a scăpat bine, puteam să dăm 3-0 sau 4-0”... 

Păi, spunea cineva așa ceva acum 10-15 ani?! Dacă zicea, ieșeau 2-3-4 oameni de la club și-l mâncau pe respectivul. Dinamo a ajuns bătaia de joc a celorlalți din fotbalul intern, e chiar dureros. Poate jucătorii lui Dinamo vor întoarce asta în favoarea lor, să arate tuturor cine sunt!

„Dinamo va avea avantaj la 11 metri”

- Penalty-uri? 
- Orice, doar să mențină speranța. Ar fi un avantaj, acasă, cu propriii suporteri, cei de la Dinamo sunt mai experimentați, mai capabili. 

- Cum ați trăit voi în vestiar „Minunea de la Liberec”, atunci, imediat?
 - Pe moment, nu realizam. Eram sleiți. În trei zile jucam pe Ghencea, cu Steaua, pe care am învins-o cu 1-0, ne ziceam: „Dacă i-am doborât pe CFR, pe cehii ăștia, acum suntem obligați să batem și pe Steaua!”.

De-abia la aeroport, cu primirea aceea triumfală, am simțit că am bifat o mare performanță. Și voi, la Gazetă, ați scos un DVD de colecție cu meciul acela.

3 idei de la Dănciulescu despre cum trebuie să joace Dinamo ca să continue în Liga 1:

  • „Ai nevoie de două goluri, nu trei, ca la Liberec. Joci acasă, cu suporterii alături, eu cred că Dinamo este totuși o echipă mai bună decât U Cluj. Vreau să cred că a fost un accident în tur” 
  • „Trebuie altă atitudine, un gol rapid, să nu repete greșelile în defensivă de la Cluj. Nu concep ca Dinamo să retrogradeze, chiar știu cum e situația la echipă. A fost, dintr-o dată, o cădere inexplicabilă, după o perioadă bună, eu zic că a fost și mult ghinion” 
  • „Trebuie să pună presiune constantă pe adversari, iar suporterii să fie alături de echipă permanent, până la final. Dinamo ar trebui să fie o echipă scurtă, astfel, până la urmă, U nu are cum să nu cedeze”

La Liberec, de la adrenalină, simțeam că pot să mă duelez și cu Messi, și cu Ronaldo atunci. Jucătorii de acum să intre pe principiul «Totul sau nimic!», de ei depinde soarta clubului. Să joace de rușine, de frică, de orice, doar să bată!

- Zie Diabate, ex-fundaș Dinamo 

Noi, atunci, la Liberec, nu aveam nimic de pierdut, cei de acum pot intra în istoria neagră a lui Dinamo. Atitudinea corectă e cea din meciul de la Botoșani, cea incorectă din turul de la Cluj. Nici nu ai nevoie de antrenor, depinde de fiecare în parte.

- Marius Niculae, ex-atacant Dinamo

Amintiri dintr-o altă viață

 Pe 27 august 2009, Dinamo reușea să se califice în grupele Europa League, prima și singura dată, după o revenire incredibilă în „dubla” cu Slovan Liberec. „Câinii” conduși de Dario Bonetti au pierdut prima manșă cu 0-3 la „masa verde”, după ce fanii au invadat terenul la 2-0 pentru cehi, dar au revenit în retur și s-au impus după un meci dramatic, câștigat în urma loviturilor de departajare. 

Andrei Cristea (3), Marius Niculae (58 și 82) au dus duelul în prelungiri, apoi, la penalty-uri, Matache, acum antrenor cu portarii la Chiajna, a fost fabulos, Niculae, Boștină, Torje - singurul „câine” care e și acum -, Niculescu, Moți, Grigore, Kone, Diabate și Molinero transformând de la punctul cu var. 

Dinamo câștigase campionatul în 2007, iar în 2009 a condus aproape tot sezonul, pierzând lamentabil titlul și accederea direct în grupele Champions League în detrimentul Urziceniului lui Dan Petrescu și Mihai Stoica.

VIDEO Constantin Anghelache, despre eșecul lui Dinamo: „Jucătorilor trebuie să le amintești scopul lor în teren”

Citește și: 

Colaps financiar! Suma uriașă pe care o va pierde Dinamo, dacă retrogradează + Planul de reorganizare, în pericol

Dorin Șerdean, notificat să aducă milioane de euro la Dinamo: „Altfel, intervenim legal!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
tomthompson
tomthompson  •  26 Mai 2022, 17:43
Postat de magic4ever pe 25 Mai 2022, 15:34

Stai man linistit ca Dinamo se salveaza 99.9%...sau vandut aproape toate biletele,nu rezista U Cluj in infernul din Stefan cel Mare! Ne vedem pe stadion! Augh augh augh!

ha ha ha. esti cel mai prost user din istoria gsp. ce sa reziste bah prostule? ca daca da un gol u cluj sunteti gata si la revedere. suntei ca si desfiintati. cand ati batut voi ultima data la mai mult de 2 goluri diferenta o echipa care nu a fost depunctata? iti spun eu,acum vreo 2 ani,deci nicio sansa.

tomthompson
tomthompson  •  26 Mai 2022, 17:42
Postat de laur33 pe 25 Mai 2022, 10:55

Nu a fost nici prima și nici singura oara când Dinamo s-a calificat în grupele EL. Mai citește și tu niște "almanahe" mai Apostole.

ba a fost. in 2009 printr-un blat suspect cu pescarii aia de la liberec a fost un blat infect in care ati ajuns pentru prima si ultima data in grupele e.l. tu confunzi cu cupa uefa. uita-te la mourinho care are 4 tipuri de trofee. cupa uefa,ucl,e.l. si conference cup. este articol pe gsp. deci cupa uefa nu-i tot una cu europa league.

magic4ever
magic4ever  •  25 Mai 2022, 15:34
Postat de endeavour pe 25 Mai 2022, 13:10

Dinamo e in procent de 80 la sută retrogradată. Cu ajutorul arbitrajelor mincinoase și de multe ori ticăloase Dinamo a pierdut peste 25-30 de puncte in mod nedrept! Apoi, dar numai apoi, ne-au îngropat cafele incredibile de portar!. Bun. Ok. Asta e! Vom fi în B. Dar important este că Dinamo să continue că entitate sportivă! Dacă ne-am înscrie în campionatul unguresc sau bulgar, Dinamo ar face cel mai bun lucru! Să-i lăsăm pe ***, cu cooperativa gigistă de comune și urbane și cu fotbalul de cumetrie gigist.

Stai man linistit ca Dinamo se salveaza 99.9%...sau vandut aproape toate biletele,nu rezista U Cluj in infernul din Stefan cel Mare! Ne vedem pe stadion! Augh augh augh!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează