FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Uhrin a luat decizia: portarul cu 8 gafe mari în acest sezon apără poarta lui Dinamo în meciul decisiv cu U Cluj

Mihai Eșanu rămâne la Dinamo / Sursă foto: GSP +33   FOTO
Mihai Eșanu rămâne la Dinamo / Sursă foto: GSP

Articol de , - Publicat joi, 26 mai 2022 06:58 / Actualizat joi, 26 mai 2022 10:07

Dusan Uhrin, antrenorul lui Dinamo, este decis să-l titularizeze și duminică pe goalkeeperul Mihai Eșanu, cel care a gafat la primul gol marcat de U Cluj în meciul tur (0-2). Greșelile portarilor i-au dus pe „câini” în pragul retrogradării. 

  • Învinsă în turul barajului pentru Liga 1, scor 0-2 cu U Cluj, Dinamo trebuie să întoarcă scorul în returul programat pe 29 mai, la ora 21:00.

Mihai Eșanu (23 de ani) rămâne favoritul lui Dusan Uhrin jr. pentru postul de portar și la returul barajului de menținere/promovare în Liga 1, cu U Cluj. 

Mihai Eșanu rămâne titular la Dinamo

Din informațiile GSP, Eșanu nu va fi scos dintre buturi, deși coșmarul alb-roșiilor din prima manșă, pierdută sâmbăta trecută, scor 0-2, în Transilvania, a pornit de la gafa uluitoare pe care gardianul a comis-o în minutul 14, la 0-0. 

Într-un moment în care Dinamo dădea impresia că deține controlul jocului, Eșanu a ieșit hazardat din careu să respingă o minge pe care o urmăreau Dragoș Tescan și Gabriel de Moura

Ajuns la 20 de metri de poartă, goalkeeperul dinamovist a intrat violent în atacantul lui U Cluj. Mingea a sărit cu noroc la Remacle, iar belgianul a avansat și a înscris în poarta goală, pentru 1-0. Eșanu și-a mai spălat din păcate, în repriza secundă, când l-a blocat pe Boiciuc, scăpat singur spre poartă.

Conflict de interese la Dinamo - U Cluj » Imagini-șoc: ce făcea Zăvăleanu la promovarea lui „U” din 2007 + Academia șefului de la Dinamo, finanțare publică aprobată de șeful lui U Cluj
GSP LIVE
Conflict de interese la Dinamo - U Cluj » Imagini-șoc: ce făcea Zăvăleanu la promovarea lui „U” din 2007 + Academia șefului de la Dinamo, finanțare publică aprobată de șeful lui U Cluj

Dinamo, îngropată de portari

Dinamo a ajuns în pragul primei retrogradări din istorie nu doar din cauza gafelor comise de Eșanu, care este în topul Ligii 1 la acest capitol. Și ceilalți trei portari care au fost rulați în acest sezon au pe conștiință goluri parabile. Absent de la meciul tur, de la Cluj-Napoca, din cauza unei răceli, Figueiredo (31 de ani) a revenit la antrenamente și va fi în lotul pentru confruntarea istorică.

Numai că nici portarul portughez, adus de Iuliu Mureșan, nu s-a dovedit mai sigur. În cele 10 meciuri între buturile lui Dinamo, Figueiredo este creditat de InStat cu șase erori soldate cu goluri primite: câte una în meciurile cu Rapid (1-3), FCSB (0-3), CSU Craiova (0-1) și trei cu FC Botoșani (0-4). 

Dinamo a mai pierdut puncte prețioase și pe mâna lui Thomas Chesneau, transferat de la Concordia Chiajna, în iarnă, la sugestia lui Florin Prunea. În cele două apariții, francezul a încasat opt goluri, dintre care două de Cascadorii râsului, în înfrângerea istorică, 1-6, cu CSU Craiova, în Ștefan cel Mare.

Uhrin a luat decizia: portarul cu 8 gafe mari în acest sezon apără poarta lui Dinamo în meciul decisiv cu U Cluj

Uhrin s-a bazat pe Eșanu și anul trecut

Dusan Uhrin i-a salvat de la retrogradare pe dinamoviști în ediția 2020/2021. Fără baraj, data trecută. Printre jucătorii pe care cehul s-a bazat în sezonul precedent s-a numărat și Mihai Eșanu, care era eligibil U21 la acel moment. 

Portarul „câinilor” a bifat atunci 6 meciuri în play-out, integralist în toate, 5 victorii și o remiză, fiind unul dintre fotbaliștii esențiali, care au contribuit la îndeplinirea obiectivului, salvarea de la retrogradare. Eșanu a adunat 23 de meciuri în ediția precedentă, afirmându-se după plecarea spaniolilor Mejias și Rene, aduși de managementul lui Cortacero.

Gafele lui Mihai Eșanu

Gaz Metan – Dinamo 2-1 (etapa 12) 

  • A fost învins de două ori de Ronaldo Deaconu, cu șuturi de la circa 30 de metri. 
  • La primul era ieșit aproape la marginea careului mare.
  • La golul doi, Eșanu a fost surprins ieșit la 6 metri, cu un șut lobat.

FCSB – Dinamo 6-0 (etapa 8) 

  • la 0-0 și-a așezat greșit zidul la golul marcat de Keșeru din lovitură liberă 
  • a judecat greșit centrarea din lovitură liberă din care Vinicius a majorat scorul la 3-0 
  • a comis penalty la 3-0, fault la Olaru

Dinamo - FC Argeș 0-2 (etapa 7)

  • nu a avut reacție la golul marcat de Cristi Tănase

Farul – Dinamo 3-0 (etapa 6)

  • la 1-0 pentru Farul, a fost surprins de Betancor cu un șut expediat de la mijlocul terenului. 

Eșanu este un portar cu calități, dar a greșit destul de mult în meciuri decisive. Nu este el singurul vinovat pentru situația în care a ajuns Dinamo. Toți sunt vinovați, de la conducători la ultimul jucător. Cred însă că Dinamo poate întoarce rezultatul în retur și nu va retrograda.

- Dumitru Moraru, fost portar Dinamo

Pe cei de la Dinamo i-a nenorocit și portarul în campionatul ăsta. Nu doar Eșanu, oricine a fost în poartă.

- Dacian Varga, fost fotbalist 

79 de goluria primit în total Dinamo în sezonul regulat, play-out și meciul tur de baraj

Dinamo, speranțe cu Rodriguez

Jonathan Rodriguez, 31 de ani, a fost marele absent din tabăra dinamovistă la meciul tur al barajului, argentinianul alegându-se cu o entorsă la antrenamentul dinaintea confruntării. Sud-americanul a început antrenamentele ușoare la Săftica și sunt șanse ca fotbalistul împrumutat de la CFR Cluj să prindă lotul de 20 pentru returul cu U Cluj.

Mai mult, Rodriguez - 3 assisturi în 15 meciuri - ar putea intra, dacă va fi nevoie, în partea secundă a partidei din Ștefan cel Mare

VIDEO Constantin Anghelache, verdict dur cu privire la Dinamo: „90% sunt retrogradați!”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Moment istoric pentru Dinamo: 13.000 de bilete vândute în 48 de ore pentru returul cu U Cluj

În timp ce Dinamo e cu un picior în prăpastie, un titular negociază transferul în străinătate

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
tomthompson
tomthompson  •  26 Mai 2022, 16:21
Postat de param0unt pe 26 Mai 2022, 12:13

Vlad e mai praf ca esanu!

diferenta este ca esanu este titular iar vlad nu este titular. toata tara uraste vitanul tau barzesti. o data cu desfiintarea voastra peste 90% din microbisti o sa fie doar cu Steaua din liga 1. oricum toata tara iubeste Steaua din liga 1. singura echipa care conteaza.

param0unt
param0unt  •  26 Mai 2022, 12:13
Postat de mircea_pop112 pe 26 Mai 2022, 07:39

Cine Vlad a ajins la Dinamo? Aaa, nu ... Ma speriasem.

Vlad e mai praf ca esanu!

param0unt
param0unt  •  26 Mai 2022, 12:11
Postat de mattteo pe 26 Mai 2022, 10:35

Adevarul statistic e ca alea din meciurile cu Gaz Metan si FCSB nu au fost gafe. GSP se face iar de ras cu acest atac asupra lui Esanu

Ești un mincinos scabros! Că ***. Realitatea *** Arbitrajul lui Kovacs in meciul cu defuncta fcsfcsb a fost ticălos pur și simplu! A făcut praf pe Dinamo în 15 minute, fără motiv, doar din aplicarea regulii gigiste din arbitraj care spune că fcsfcsb trebuie sa fie permanent avantajată indiferent de orice criteriu sportiv! Gigistilor-putinisti voi ați distrus fotbalul românesc! De aceea toată România urăște fcsfcsb!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează