FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - UTA

Cum arată cotele la meciul sezonului pentru „câini”, Dinamo - UTA

Dinamo, la un pas de retrogradare // Foto: Raed Krishan / GSP
Dinamo, la un pas de retrogradare // Foto: Raed Krishan / GSP

Articol de - Publicat joi, 09 mai 2024 21:43 / Actualizat joi, 09 mai 2024 22:08

Dinamo va juca duminică meciul sezonului, cu UTA, pe „Arcul de Triumf”. „Câinii” trebuie să câștige pentru a mai spera să rămână în Liga 1 și sunt văzuți favoriți de casele de pariuri.

  • Dinamo - UTA are loc duminică, de la ora 21:30, liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Prima Sport, Orange Sport și Digi Sport
  • Toate meciurile decisive pentru salvarea de la retrogradare sunt programate duminică, de la ora 21:30. GSP.ro va avea oameni pe toate stadioanele și va transmite toate informațiile care contează.

Oricare alt rezultat în afara victoriei înseamnă retrogradare pentru Dinamo. Chiar și așa, în cazul unui succes, bucureștenii au nevoie și de alte rezultate favorabile în ultima etapă de play-out pentru a mai spera.

Concediat la începutul sezonului, Vlad Iacob numește cauza debandadei de la Dinamo: „În realitate, nu ei sunt vinovați!”
DINAMO
Concediat la începutul sezonului, Vlad Iacob numește cauza debandadei de la Dinamo: „În realitate, nu ei sunt vinovați!”

Dinamo, favorită cu UTA

Dinamo e văzută drept favorită de către bookmakeri. Elevii lui Zeljko Kopic au o cotă medie la victorie de 1,80. UTA, care a câștigat deja play-out-ul și nu mai are obiectiv, are o cotă medie de 4,45 pentru un triumf.

Cu toate că echipa lui nu mai are niciun obiectiv, Mircea Rednic a anunțat că UTA va face totul pentru a câștiga cu Dinamo.

Am băieți care respectă competiția, suporterii care ne-au susținut mereu. Îmi pare rău de adversari, dar nu avem ce să facem, vrem să câștigăm.

Nu contează că sunt sau nu dinamovist. Am bătut Craiova, Botoșani, Iași, să mai facă și ei puncte! Eu am făcut ce am avut de făcut. E vina celor de la Dinamo că nu au mers pe mâna mea, au venit specialiști acolo, începând cu marele administrator șef (n.r. - Răzvan Zăvăleanu). El stă de 4 ani acolo și ia salariul. Eu ce să vă fac mai mult de atât? Ajutați-vă voi. Nu ați vrut să mă susțineți, să fiți sănătoși!

- Mircea Rednic, antrenor UTA

Calcule: cum se salvează Dinamo

Dinamo trebuie să câștige pentru a mai spera la salvare. În cazul în care nu bate, Dinamo retrogradează direct, fără să mai conteze alte rezultate.

Dacă Dinamo câștigă, atunci calculele se complică. „Câinii” s-ar salva direct dacă s-a îndeplini toate condițiile următoare:

  • Botoșani să piardă cu Oțelul, la Galați
  • Voluntari să piardă cu U Cluj
  • Poli Iași să piardă cu Petrolul
  • FCU Craiova să nu o bată pe Hermannstadt

Dinamo s-ar duce la baraj dacă ar câștiga cu UTA și s-ar îndeplini oricare 2 dintre condițiile de mai sus.

Programul etapei 9 din play-out. Toate meciurile se joacă pe 12 mai:

  • Ora 21:30 Oțelul Galați - FC Botoșani
  • Ora 21:30 Politehnica Iași - Petrolul Ploiești
  • Ora 21:30 FCU Craiova 1948 - FC Hermannstadt
  • Ora 21:30 Dinamo București - UTA Arad
  • Ora 21:30 FC Voluntari - Universitatea Cluj

Clasamentul ultimelor 5 echipe din play-out, înainte de ultima rundă

  • Botoșani - 25 puncte
  • Voluntari - 24
  • Poli Iași - 24
  • FCU Craiova - 22
  • Dinamo - 22

Prima dintre cele 5 se salvează, următoarele două merg la baraj, ultimele două retrogradează direct. FCU Craiova și Dinamo stau la mâna rezultatelor pentru a mai spera la salvare, însă e obligatoriu să câștige. În cazul în care nu își câștigă meciurile, retrogradează direct, fără să mai conteze celelalte rezultate.

  • IMPORTANT: În caz de egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare este cel al rotunjirii la intrarea în play-out. Dintre formațiile implicate în lupta pentru salvare, avantajată este FC Voluntari, singura care nu a beneficiat de acest aspect
  • Următorul criteriu este numărul de puncte din sezonul regulat. Acolo, ierarhia a fost: Poli Iași, FCU Craiova, Dinamo, FC Botoșani.

VIDEO. Grigore Sichitiu numește motivele pentru care Dinamo a ajuns în situația actuală: ,,Ar fi păcat să retrogradeze un asemenea brand"

Citește și alte știri despre Dinamo

Veste devastatoare pentru Kopic » Titularul ratează meciul decisiv cu UTA și are drum liber spre Rapid
DINAMO
Veste devastatoare pentru Kopic » Titularul ratează meciul decisiv cu UTA și are drum liber spre Rapid
„Dinamo te-a băgat în fotbalul mare!” » Legenda clubului face presing la Rednic și mizează pe o victorie lejeră cu UTA: „Nu cred că va veni cu prima echipă”
Dinamo
„Dinamo te-a băgat în fotbalul mare!” » Legenda clubului face presing la Rednic și mizează pe o victorie lejeră cu UTA: „Nu cred că va veni cu prima echipă”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
neffy1
neffy1  •  09 Mai 2024, 22:13

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează