FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Discurs-manifest al unui fost fotbalist al lui Gigi Becali: „Asta e cea mai mare rușine pentru nația românească!”

Iulian Apostol a făcut o comparație între investițiile făcute de maghiari și cele realizate în România. Sursă foto: GSP +30   FOTO
Iulian Apostol a făcut o comparație între investițiile făcute de maghiari și cele realizate în România. Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 19 noiembrie 2020 17:09 / Actualizat joi, 19 noiembrie 2020 17:37

Invitat în această dimineață la GSP Live, Iulian Apostol (39 de ani), fost campion cu Unirea Urziceni în 2009, a ținut un discurs cuprinzător despre infrastructura deficitară din România. Fost mijlocaș la FCSB și al echipei naționale, Apostol privește cu jind spre Ungaria, țară despre care spune că ne-a surclasat la capitolul investițiilor în sport. 

„Oamenii au trăit deziluzii de la campanie la campanie. Oamenii din sport și oamenii din fotbal se îmbată cu apă rece. Cerem, dar nu acceptăm realitatea, n-o îmbrățișăm. Haideți să o îmbrățișăm și să vedem care sunt soluțiile.

Oameni buni, trebuie să investim masiv! Cine spune că s-a construit Arena Națională, un teren pe la Cluj și unul pe la Craiova se îmbată cu apă rece. Am văzut investițiile făcute de vecinii noștri. Dacă sunt adevărate, e cea mai mare rușine pentru nația românească, din punctul meu de vedere. Dacă maghiarii au putut să investeacsă în 10 ani peste două miliarde de euro, ar trebui să ne fie cea mai mare rușine. Plus că au investit la noi în țară, în Sfântu Gheorge. Tuturor politicienilor noștri din zona respectivă ar trebui să le fie rușine. 

Să investeacsă guvernul maghiar la mine în România? Noi, ceialți, unde suntem? Ce facem, oameni buni, cu sărăcia din comune? De ce nu facem terenuri, de ce nu facem baze? De ce nu se face în fiecare reședință de județ o bază? În România, s-au dat niște legi să fie date. Ne mirăm că nu avem calificări, dar n-o să avem calificări dacă nu investim”, a declarat Iulian Apostol, la GSP Live. 

Performanțele Ungariei: Euro, Champions League, record la transfer

2 miliarde de euro reprezintă investiția realizată în fotbalul din Ungaria din 2011 până în prezent. Banii au venit din fonduri publice sau dinspre companii în virtutea unui proiect fiscal activ de 10 ani, prin care firmele private obțin facilități dacă direcționează către sport parte din profit. 

Unde se află acum ungurii, pentru care ultimele luni au însemnat semnele unei renașteri demult așteptate la Budapesta, Szolnok sau Pecs, la Szekesfehervar, Gyor sau Szeged?

  • Naționala Ungariei e calificată la CE 2020, cu capitala pe lista orașelor-gazdă;
  • Parcurs grozav în Liga Națiunilor într-o grupă complicată cu Rusia, Serbia și Turcia;
  • Ferencvaros e în grupele Champions League (11 ani după precedentul maghiar – Debrecen, un sfert de secol după propria participare anterioară);
  • Copilul-minune Dominik Szoboszlai (20 ani) e gata să devină cel mai scump transfer din istoria Ungariei, căci Arsenal pregătește o ofertă de 25 de milioane euro pentru mijlocașul lui RB Salzburg, cu 6 milioane de euro peste recordul deținut în prezent de Dzsudszak (19 mil. E, în 2012, de la Anji la Dinamo Moscova).
+26 FOTO

ANALIZĂ GSP România, trezește-te! Suma astronomică investită de Ungaria în fotbal și performanțele incredibile care încep să se arate

Citește și alte știri de actualitate :

Calificarea României U21 încurcă Liga 1! FCSB riscă să piardă jumătate de echipă înainte de meciul cu CFR Cluj + și Jocurile Olimpice provoacă tensiuni

DINAMO.EXCLUSIV Încă o promisiune încălcată de Cortacero la Dinamo + „Câinii” pierd un titular înainte de meciul cu FC Voluntari

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
ang3ldev1ls
ang3ldev1ls  •  20 Noiembrie 2020, 18:11

"Le luam banii si la fraierii aia din Ungaria"

persanu
persanu  •  20 Noiembrie 2020, 14:56

Ce centre de copii se făceau cu banii de pe național arena ohooo.... Ohoooo.

talpaiadului
talpaiadului  •  20 Noiembrie 2020, 02:52
Postat de remarque pe 19 Noiembrie 2020, 20:01

in Romania copiii nu mai alearga, nu mai sar, nu se mai catara in copaci. Nu mai fac miscare. Sunt sedentari si obezi, pierd vremea toata ziua pe telefon sau pe tableta. Asta e tragedia. Nu faptul ca fotbalul, handbalul sau tenisul profesionist nu produce spectacol si ca nu se investeste banul public in ele. Banul public trebuie sa urmeze binele public. Sanatatea. Nu sportul profesionist.

Foarte adevarat, nu mai sunt copii in fata blocului. Asta e tragedia cea mare a societatii romanesti. Internetul si dulciurile distrug sanatatea copiilor, iar sportul s-a transformat din placere si bucurie intr-un supliciu, pentru noua generatie.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează