FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

Dosar penal deschis în cazul bâtelor descoperite la derby-ul Craiovei » Detalii de la Parchet

FOTO: Oltenia TV +20   FOTO
FOTO: Oltenia TV

Articol de - Publicat vineri, 26 noiembrie 2021 19:09 / Actualizat vineri, 26 noiembrie 2021 19:09

Poliția Municipiului Craiova - Biroul de Investigații Criminale a dispus începerea urmării penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, în cazul genții pline cu bâte descoperite de jandarmii doljeni într-o lojă destinată oficialilor lui FCU Craiova înaintea derby-ului local cu CSU Craiova, scor 0-2, disputat la 3 octombrie, în Bănie.

Potrivit anchetatorilor, în bagajul suspect au fost găsite 10 cozi ale unor unelte de grădinărit confecționate din lemn și două bâte tip "baseball" confecționate din metal.

Eugen Trică a lăsat în afara lotului 2 fotbaliști importanți, pentru derby-ul suferinței cu Dinamo
FCU Craiova
Eugen Trică a lăsat în afara lotului 2 fotbaliști importanți, pentru derby-ul suferinței cu Dinamo

Într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a transmis că organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Craiova - Biroul de Investigații Criminale au dispus începerea urmării penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

Dosarului penal a fost înregistrat la Parchet la data de 11 noiembrie 2021.

Dosar penal după incidentele din derby-ul Craiovei

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, la data de 3 octombrie 2021, cu ocazia meciului de fotbal dintre echipele FCU Craiova și CSU Craiova, în jurul orei 20:15, persoane necunoscute au introdus au introdus în incinta Complexului Sportiv Craiova - Stadionul Fotbal, 10 cozi ale unor unelte de grădinărit confecționate din lemn și două bâte tip "baseball" confecționate din metal. Aceste obiecte au fost descoperite în loja nr. 109, în interiorul unei genți sport.

În cauză se efectuează cercetări de către organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Craiova - Biroul de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorului, se mai arată în comunicat. 

Până la acest moment nu s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de nicio persoană, a informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

Șeful securității de la FCU Craiova se disculpă

Asta deși la câteva zile după incident, o serie de înregistrări video au ajuns în posesia I.P.J. Dolj, iar unele imagini au fost publicate de portalul local Cuvântul Libertății. Se observă cum doi bărbați care poartă haine cu însemnele clubului FCU introduc o geantă neagră în incinta stadionului.

Cătălin Rizan (45 de ani), șeful securității de la FCU Craiova și cel care apare pe imaginile de pe camerele de supraveghere introducând o geantă neagră în stadion, a declarat pentru GSP că în geanta respectivă nu se aflau bâte.

Eu știu ca în acea geantă erau o cameră și un trepied. Și imaginile se văd doar din interiorul lojelor, din exterior nu e nicio imagine. Chiar eu am făcut adresă către Primărie pentru a se rezolva problema sistemului de stocare a imaginilor. Făceam eu treaba asta, ca responsabil de ordine și siguranță, știind că sunt filmat? S-a văzut vreo bâtă sau ceva? Nu sunt un idiot să fac așa ceva!
- Cătălin Rizan, fost portar în Liga 2 și la echipa națională de futsal

La un moment dat, lângă Rizan mai apare în cadru și o femeie, e vorba de Nicoleta Anghel, ofițerul de presă al nou-promovatei din Bănie.

foto: Cristi Preda (GSP)
+16 FOTO

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

EXCLUSIV Situație critică în Liga 1! 6 jucători importanți și-au depus memoriu » Clubul atacă: „Nu e normal ce au făcut”

Fanii revin pe stadioane! Ce condiții trebuie respectate + LPF, cerere de ultimă oră

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
houri.10
houri.10  •  26 Noiembrie 2021, 22:56

La pușcărie!!!!

kuba
kuba  •  26 Noiembrie 2021, 19:55

Yep, neinteresant.....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close