FOTBAL  »  LIGA 1  »  LIGA NU IA MĂSURI ÎMPOTRIVA VIRUSULUI GRIPEI PORCINE

Dragomir: "Nu avem nici un plan dacă apare gripa porcină în Liga I"

Articol de GSP - Publicat joi, 29 octombrie 2009 00:00

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat că, deocamdată, forul pe care îl conduce nu are un plan în cazul apariţiei vreunui caz de gripă A H1N1 la jucători din Liga I şi că aşteaptă să apară un vaccin pe piaţă, care să fie administrat fotbaliştilor.

"Nu avem deocamdată nici un plan dacă vor apărea cazuri de gripă porcină în Liga I. Nu cred că se va pune problema suspendării campioantului. Noi aşteptăm să iasă vaccinul pe piaţă şi apoi cluburile vor avea obligaţia să-l cumpere şi să vaccinăm toţi fotbaliştii. O să ne vaccinăm toţi, dar deocamdată nu a apărut pe piaţă. Aşteptăm", a spus Dragomir.

Cazuri de infestare cu virusul A H1N1 au apărut la jucători din mai multe campionate europene. Comisia de Competiţii a Ligii Profesioniste de Fotbal din Franţa a decis să amâne meciul Olympique Marseille - Paris Saint-Germain, de duminică, din etapa a zecea a Ligue 1, după descoperirea a trei cazuri de gripă A(H1N1) la jucătorii parizieni. Managerul grupării Bolton, Greg Megson, a precizat, marţi, că membri ai echipei sale au fost contaminaţi cu gripa A H1N1, anunţ ce a intervenit a doua zi după cel al omologului său de la Blackburn, Sam Allardyce.

De asemenea, clubul spaniol Betis Sevilla a anunţat, joi, că şase jucători ai formaţiei Betis Sevilla au fost contaminaţi cu gripa AH1N1.

În România, Centrul Naţional de Prevenire a Bolilor Transmisibile a informat, luni, că, în săptămâna 19-25 octombrie, au fost înregistrate şase noi cazuri confirmate de gripă AH1N1, totalul la nivel naţional ajungând la 381.

Mediafax

Playtech: Specialiștii trag un semnal de alarmă. Ce riscă să pățească femeile ce s-au imunizat împotriva Covid-19


Comentarii (9)
bamse1901
bamse1901  •  29 Octombrie 2009, 20:05

cand ati avut vreodata un plan pt ceva?totul a fost intamplator la voi si in tara asta pana cans si performanta din 94 a fost intamplatoare

xzx
xzx  •  29 Octombrie 2009, 19:11

sper ca aceasta gripa sa afecteze FRF si LPF pana ajunge pe piata vaccinul

 •  29 Octombrie 2009, 18:49

Gripa porina e demult in campionatul Romaniei. Virusii sunteti tu cu Sandu mai militzica mai

Vezi toate comentariile (9)
Comentează