FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES

Reîncepe de la zero procesul în care Dumitru Dragomir e acuzat de luare de mită. Fostul șef al LPF fusese condamnat la 4 ani

Articol de - Publicat marti, 10 octombrie 2023 15:20 / Actualizat marti, 10 octombrie 2023 16:19

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus azi începerea la Curtea de Apel a procesului în care Dumitru Dragomir este acuzat că a primit 3 milioane de euro ca mită de la Ioan Bendei, administratorul RCS/RDS, în schimbul câștigării licitației pentru drepturile TV din Liga 1.

După ce în 2021 Curtea de Apel a anulat sentința inițială, în care Dumitru Dragomir a fost condamnat la 4 ani de închisoare, și a decis rejudecarea cazului, ÎCCJ a dispus azi începerea procesului, anunță news.ro.

Alături de Dragomir, și omul de afaceri Ioan Bendei, administratorul firmei RCS / RDS, a primit o condamnare de 4 ani cu executare.

Tot în respectivul dosar, Florin Bădiță, președintele societății BODU SRL, deținută de Dragomir, a primit și ei câte 4 ani de închisoare cu executare, iar Bogdan Dragomir, fiul lui Mitică, și Alexandru Oprea, fost director general al RCS/RDS, au fost achitați.

Dorin Rotariu a semnat cu FCSB! A fost prezentat oficial
FCSB
Dorin Rotariu a semnat cu FCSB! A fost prezentat oficial

Reîncepe procesul în care Dumitru Dragomir e acuzat de luare de mită

Cazul se va judeca de la început, la Curtea de Apel. Decizia de azi a ÎCCJ este definitivă.

Respinge cererile de excludere a probelor şi de constatare a nelegalităţii actelor de urmărire penale, formulate ulterior pronunţării încheierii de cameră preliminară din data de 20 iunie 2023. Respinge cererile de restituire a cauzei la procuror.

Constată legalitatea sesizării Curţii de Apel Bucureşti cu rechizitoriul nr. 326/P/2016 din data de 21.08.2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, astfel cum au fost stabilite şi excluse prin încheierea din data de 20 iunie 2023 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală

Dispune începerea judecăţii în cauza având ca obiect acuzaţiile aduse inculpaţilor Bădiţă Florin Bogdan, Bendei Ioan, SC Bodu SRL, Dragomir Dumitru Bogdan, Dinei Mihai, Dragomir Dumitru, SC Intergrasoft SRL, Oprea Alexandru, RCS & RDS SA şi Bulgac Serghei prin rechizitoriul nr. 326/P/2016 din data de 21.08.2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie. Trimite dosarul Curţii de Apel Bucureşti, pentru începerea judecăţii în cauză 

- a transmis ÎCCJ

Dosarul „Dragomir - RCS/RDS”: Bani disimulați în contractul pentru salonul de evenimente

Potrivit procurorilor, în perioada aprilie 2009 – mai 2011, Dumitru Dragomir ar fi pretins suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, administrator şi acţionar RCS/RDS, din care ar fi primit 3,1 milioane euro. 

Banii primiţi ar fi fost disimulaţi sub forma unor plăţi operate într-un contract de asociere în participaţiune, încheiat la 15 august 2009, pentru finanţarea unui local administrat de fiul lui Dragomir, „Crystal Palace Ballrooms". RCS/RDS câștigase licitația drepturilor TV pentru perioada 2008-2011, în care Dragomir era președintele LPF.

Citește și: 

După 120 de meciuri în Superliga, s-a lăsat de fotbal la 32 de ani » Acum e antrenor de fitness: „Vreau să avansez, nu să câștig 3.000 de lei pe lună”

„Țeapa” anului în Superliga? » A venit ca un superstar, s-a „rupt” și a jucat doar 42 de minute

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
Danpinalty
Danpinalty  •  11 Octombrie 2023, 03:04

la brutarie, langa Lupu!

istet10
istet10  •  10 Octombrie 2023, 22:54

Asta este solutia pt scapare. Prescriptia.

mihaitanase
mihaitanase  •  10 Octombrie 2023, 18:54

Până se ajunge la final ,totul va fi prescris !

Vezi toate comentariile (11)
Comentează