FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Echipa din Liga 1 care mai are doar 3 jucători sub contract și o datorie de peste 9 milioane de lei speră la un ajutor de la ruși

Articol de - Publicat miercuri, 07 iunie 2017 09:00

O firmă din Rusia negociază preluarea clubului Poli Iași, însă tratativele nu au ajuns, momentan, la o finalitate.

Formația din Copou a terminat pe primul loc play-out-ul, însă perspectivele nu sunt cele mai bune!

Adrian Ambrosie, membru în Comitetul Director, a vorbit despre situația de la club: "Vom avea o nouă serie de discuții cu investitorii ruși în această săptămână. Am ajuns la un acord de principiu, trebie să se parafeze. După aceea vom discuta despre antrenor și lotul de jucători. Vor fi negocieri pentru prelungirea contractelor, datoriile către jucători vor fi plătite. Există intenția ca eu să preiau funcția de președinte executiv. Din punct de vedere economic, situația este gravă. Există datorii de 9,3 milioane de lei, iar prognozele primite de cei care au făcut controlul financiar spun că se poate ajunge la 13 milioane!", a declarat oficialul la Digi 24 Iași. În legătură cu firma din Rusia, s-a discutat despre faptul că ar fi putut fi adusă în Liga 1 de către Mircea Lucescu.

6,25 milioane €este valoarea estimată a lotului celor de la Iași

Venirea rușilor ar fi una dintre puținele variante prin care moldovenii ar reuși să mențină echipa pe linia de plutire. În prezent, doar Golubovici, Mitici și Ciucur se mai află sub contract cu formația din Iași, restul jucătorilor așteptând să fie chemați la negocieri pentru prelungirea angajamentelor.

Prunea nu crede în ruși

Florin Prunea este în continuare președintele echipei, însă mandatul său va expira în vară, iar acesta crede că pentru club urmează o perioadă extrem de dificilă: "Săptămâna viitoare voi face o conferință de presă în care vom prezenta tot ce s-a întâmplat la Iași. Dacă în locul meu nu vine cineva din afara orașului, echipa se va întoarce repede unde era când am venit, pe locul 7 în Divizia B".

Oficialul este sceptic referitor la venirea investitorilor ruși: "Nea Mircea Lucescu mi-a spus că nu are niciun amestec la Iași. Lumea doar se folosește de numele dumnealui, pentru a liniști spiritele. Din informațiile mele, varianta preluării clubului de către ruși are șanse foarte mici de a se concretiza", a declarat Prunea. 

"E o rușine ce s-a întâmplat în ultimele zile la echipă! Cred că meritam măcar un telefon de despărțire, dacă nu o strângere de mână! L-am sunat eu de două ori pe domnul primar și nu mi-a răspuns... Nu mă așteptam ca lumea să se poarte de o asemenea manieră"
Eugen Neagoe, antrenor Poli Iași

 

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
brandremist
brandremist  •  07 Iunie 2017, 19:17

Eu nu înțeleg cum au ajuns la datoria asta. Transferuri importante nu prea au făcut, ba mai mult Prunea l-a alungat pe Napoli cu polițiștii de la club și l-a adus pe mini Piți, varianta low-cost. Salarii mari nu sunt și oricum sunt plătiți din trei în trei luni, dacă nu și mai târziu. Pt mine toate drumurile duc la Prunea. Ar trebui investigat serios omul ăsta.

lira
lira  •  07 Iunie 2017, 10:25
Postat de Gelu Viorel pe 07 Iunie 2017, 09:12

acum , dupa ce a falimentat Iasul prunea vrea la federatie ? daca era un conducator bun acum lasa Iasul pe plus .nu inteleg cum a reusit sa faca o datorie de 2 mil de euro !

Cand acuzi te bazezi pe ceva concret ? Poli Iasi nu poate fi falimentata de Prunea fiindca nu el finanteaza iar fondurile sunt decontate in prezent la ultimul banut cu acte. Cei care se ocupa de destinele acestui club ar face bine sa plateasca datoriile catre jucatori si terti iar apoi sa hotarasca daca mai vor fotbal in Liga 1 la Iasi. Asa e cinstit. LPF nu ar trebui sa mai accepte in liga 1 cluburi cu situatie financiara dubioasa si fara garantii ferme.

ray51
ray51  •  07 Iunie 2017, 09:44

Asta e normal sa se intample intr-o tara in care hotia nu se pedepseste fizic (prin taierea sub strict control medical a cate unui deget de la mana). Dupa cateva flagranturi, ramai fara degete. Nu-i placut. Plus ca e ca o pecete publica.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează