FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

EXCLUSIV Echipele din Liga 1 au început să părăsească izolarea: decizia luată la Gaz Metan + ce se întâmplă la Dinamo

Echipele din Liga 1 au început să părăsească izolarea.
Echipele din Liga 1 au început să părăsească izolarea.

Articol de - Publicat sambata, 30 mai 2020 12:44

După protocolul înregistrat ieri în urma discuției la care au participat reprezentanții Ministerului Sănătății, Ministerului Tineretului și Sportului, plus entități din lumea sportului, s-a ajuns la elaborarea unui set de reguli prin care să se reglementeze activitatea sportivă în perioada imediat următoare. 

Un alt detaliu important, în special pentru fotbaliștii care s-au plâns de regimul de izolare din cantonamente, este cel legat de libertatea de a pleca din bazele sportive.

Ce zice regulamentul

Astfel, a fost tipărit în Monitorul Oficial regulamentul privind desfășurarea competițiilor sportive, iar un aspect este legat și de libertatea de a părăsi cantonamentul după cele 14 zile de antrenamente în izolare. 

Formațiile de fotbal, la ele ne referim în acest caz, au această posibilitatea de a pleca din bazele sportive, dar echipele din Liga 1 trebuie să-și asume responsabilitatea dacă se întâmplă ca vreunul dintre jucători sau membri ai staff-ului tehnice se va infecta cu COVID-19.

"Structurile sportive pot desfășura activitatea de pregătire sportivă și pot participa la competiții fără a fi necesară continuarea măsurii de cantonament închis, pe baza asumării răspunderii, în condițiile legii, în cazul apariției unei infectări cu noul virus în rândul propriilor sportivi și a staff-ului tehnic. 

În cazul în care clubul își asumă răspunderea de a renunța la cantonamentul închis, acesta întocmește proceduri proprii, care să stabilească măsuri pentru protejarea participanților la activitatea sportivă" se precizează la Regulament.

DINAMO. "Câinii", deschizători de drumuri

Cei de la Gaz Metan au plecat deja din cantonament și-au primit liber până luni din partea staff-ului lui Edward Iordănescu. Jucătorii își vor relua apoi pregătirea. Li s-a pus în vedere faptul că trebuie să păstreze aceleași reguli ca și până acum, în starea de alertă. Se vor mai face teste de sânge, pe durata zilelor viitoare.  

Dinamoviștii au fost "pionieri" în această situație, ei au părăsit Săftica înainte de a se publica legea în Monitorul Oficial, au revenit pe durata zilei de vineri, iar astăzi se pregătesc să plece acasă! Din nou. Tot până luni.

 Inițial, ieri fotbaliștii reveniseră în cantonament și nu știau ce vor face, li s-a spus să mai aștepte orice s-ar întâmpla până pe 1 iunie. Astăzi, au cerut să plece, mai ales că auziseră că s-a publicat legea, se aștepta un semnal de la Bogdan Bălănescu.

VIDEO. Președintele Klaus Iohannis dă undă verde sportului: „Competițiile se pot relua de la 1 iunie, dar fără spectatori!”

Citește și alte știri despre Liga 1:

Edi Iordănescu, plângere în direct: „E inuman. Ați văzut așa ceva în Germania?”

10 reguli la meciurile din Liga 1 stabilite de protocolul final MTS - Ministerul Sănătății

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
creeperno
creeperno  •  30 Mai 2020, 22:50

Ce face romanu cand vine apocalipsa? Bea in continuare

patratel79
patratel79  •  30 Mai 2020, 14:35
Postat de cacao.cu.mac pe 30 Mai 2020, 14:10

Nu a fost vreunul bolnac. Daca avea vreunul garhaunele acum respirau greu toti! Nu e de gluma! Te joci, nu crezi, pana-l iei! Si apoi te lamentezi cat de prost ai fost ca nu ai crezut! Betivii lui orban cred ca au fost trstati inainte, de-aia zaceau cu paharele in mana in institutia guvernului! Da-o in ma-sa de lege! Nu e pentru dulăi, e doar pentru căței....

Ei le legifereaza, ei le incalca primii!

cacao.cu.mac
cacao.cu.mac  •  30 Mai 2020, 14:10
Postat de fcsbist_din_2003 pe 30 Mai 2020, 13:47

hai bre nu s-au imbolnavit aia la ziua lu orban ...unde erau cu paharele in mana ....astia care ne prostesc sa purtam masti :)))))))))))

Nu a fost vreunul bolnac. Daca avea vreunul garhaunele acum respirau greu toti! Nu e de gluma! Te joci, nu crezi, pana-l iei! Si apoi te lamentezi cat de prost ai fost ca nu ai crezut! Betivii lui orban cred ca au fost trstati inainte, de-aia zaceau cu paharele in mana in institutia guvernului! Da-o in ma-sa de lege! Nu e pentru dulăi, e doar pentru căței....

Vezi toate comentariile (6)
Comentează