OPINII  »  OPINIE

Editorial dur al lui Dan Udrea: Edward la CFR! Și principiile? Ce s-a ales de ele?

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de - Publicat vineri, 04 decembrie 2020 15:46 / Actualizat joi, 18 martie 2021 12:10

CFR are un nou antrenor. Edi Iordănescu! Edi Iordănescu? Antrenorul care ne anunța la fiecare apariție că are principii de la care nu se abate sub nicio formă în carieră? Același Edward? Se pare că da! Același.Iordănescu junior acceptă să revină într-un loc de unde a plecat umilit. UMILIT! 

E drept, cu o clauză de reziliere achitată, dar din punctul de vedere al imaginii, a fost șifonat rău de tot. A câștigat trofeu cu CFR la chiar primul meci oficial, Supercupa cu U Craiova, disputată chiar în Bănie. A urmat un egal cu Botoșani, în Liga 1, după care un eșec acasă, 0-1, cu Malmo, în Liga Campionilor. Meci în care patronul Varga a trimis ordin la pauză pentru o schimbare anume. Meci după care același Varga a luat decizia de a-i oferi postul de antrenor principal lui Toni Conceicao, ce se afla deja în Cluj.Iordănescu a fost anunțat că e demis, după care Varga a dorit să revină asupra deciziei și i-a propus lui Edward să rămână. Antrenorul a refuzat, motivând, pe bună dreptate: "Ce autoritate aș mai avea în fața jucătorilor dacă aș accepta să rămân?". Și și-a încheiat mandatul după doar TREI MECIURI!

Acum însă, acceptă să se întoarcă și să lucreze cu același Varga! Care nu l-a respectat deloc și care i-a terfelit statutul de antrenor. Iar autoritatea pe care o invoca Edi pe bună dreptate, la acel moment, revine și acum în actualitate. Mulți jucători de atunci se află și acum în lot. De la Manea la Omrani și Deac, de la Vinicius la Camora, Hoban, Djokovici și Costache. Ce imagine și credibilitate mai are el în fața lor?

Și atunci, unde sunt principiile acestui tânăr antrenor? A renunțat atât de repede la ele sau statul pe margine o perioadă îndelungată l-a împins să accepte să lucreze cu un patron care i-a călcat în picioare demnitatea din moment ce a considerat că e nevoie să-i facă schimbările în timpul meciului?

Sunt întrebări la care Iordănescu junior ar trebui să răspundă. La fel cum ar trebui să răspundă și să explice în detaliu cum e posibil să fii pe jumătate antrenor la o echipă, Astra, să-ți trimiți staff-ul să lucreze, tu să conduci echipa prin telefon, după care, văzând rezultatele proastre, să fugi și să anunți că nu mai vrei să preiei banca tehnică. "În viața mea nu o să mai vorbesc cu Edi Iordănescu", a declarat Dani Coman, președintele Astrei, iritat de modul în care s-a comportat tehnicianul.

Probabil că e fără precedent în fotbalul din Europa considerat profesionist ca un antrenor să procedeze în felul în care a făcut-o Edi Iordănescu cu Astra! Ține, până la urmă, oare, tot de principiile de care ne vorbea în urmă cu câțiva ani? Le-a dus în play-off pe Pandurii, Astra și Gaz Metan, echipe pe care le-a reconstruit aproape de le zero. A demonstrat că are un imens potențial ca "principal". În plus, a venit și cu un alt discurs și ne promitea o altfel de poziție, diametral opusă față de cea a antrenorilor supuși, servili, gata oricând să se umilească de dragul de a avea un job! 

Părea să fie altceva într-o lume care e atât de plină de ipocrizie și de oameni de nimic. Construise o mică oază de normalitate, de profesionalism, de "principii" corecte.Din păcate, încă o dată s-a dovedit că totul e relativ.Totuși, ca Edi Iordănescu să ajungă să accepte să se întoarcă la un patron care a vrut să-i facă schimbările, după ce, tot în această toamnă, a creat o scenă de Dosarele X la Astra Giurgiu, atunci chiar te întrebi dacă fotbalul românesc mai are vreo șansă să se facă bine.

CFR Cluj are antrenor! Acord cu Edi Iordănescu: ce durată va avea contractul acestuia și ce salariu va primi

Situația devenise explozivă: Dan Petrescu, aproape să se bată cu jucătorii lui!


Comentarii (37)
caoradea
caoradea  •  07 Decembrie 2020, 08:50

Dincolo de latura gramaticala, dureros este ca moralitatea si principiile unui gazetar sportiv (daca putem sa-l numim asa pe baiatul asta) lipsesc cu desavirsire la Danut. Nu pot accepta critici ieftine de la unul care chiar nu el nu respecta principiile de baza jurnalistice. Jurnalismul avand si o latura educationala (de restul chiar nu vrrau sa vorbesc acum), ce pot sa zici cand apar titluri de cancan fara continut real, promovati personaje condamnate (furt, acte de violenta, ultraj etc), se aude vocea lor atat de tare incat copii nostri doar pe ei ii vad, aud. Rezultatul ? Unde ati mai vazut in Europa ca un lider de galerie, un ultras cum ii place sa se autocaravterizeze, intra in parlament...chiar am ajuns jos ? De aici doar in sus putem sa ne miscam ?

1_0_1_0
1_0_1_0  •  05 Decembrie 2020, 07:52
Postat de sepsi.osk pe 04 Decembrie 2020, 16:49

Principii. Ce s-a ales de ele ori ce s-au ales de ele? E titlul articolului. Acuma: ungur fiind, întreb si eu: Udrea stie româneste? Sau poate eu gresesc, atunci lāmurati-mā, please!

"s-a ales"....

189254898748309
Claude SH  •  05 Decembrie 2020, 07:36

Atac dur la CFR și Iordănescu din partea unui Fcsb-ist convins. Probabil dacă semna cu echipa lui Gigi nu mai erau valabile aceste principii. Un jurnalist moale, un pechinez care se vrea lup. De fapt, un lătrău :))

Vezi toate comentariile (37)
Comentează