FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

UPDATE CFR Cluj are antrenor! Acord cu Edi Iordănescu: ce durată va avea contractul acestuia

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de - Publicat vineri, 04 decembrie 2020 11:10 / Actualizat vineri, 04 decembrie 2020 15:12

Edi Iordănescu (42 de ani) a ajuns la un acord cu șefii lui CFR Cluj pentru preluarea funcției de antrenor principal. 

UPDATE 15:10 - Ce salariu va avea Edi Iordănescu la CFR Cluj

Edi Iordănescu va primi un salariu de 15.000 de euro lunar la CFR Cluj. Astfel, dacă-și va duce la capăt contractul, scadent în vara lui 2022, va primi în jur de 285.000 de euro. Iordănescu a fost deja prezentat în vestiarul campioanei, iar în aceste momente se pregătește pentru primul său antrenament de la revenirea în Gruia.

Știrea inițială - Edi Iordănescu a bătut palma cu șefii lui CFR Cluj!

CFR Cluj și-a găsit antrenorul principal alături de care va continua sezonul. Este vorba despre Edi Iordănescu, variantă despre care GSP.ro v-a anunțat în exclusivitate, care a fost convins de propunerea ardelenilor după o serie de negocieri crâncene. Din infromațiile GSP.ro, Edi urmează să semneze un contract valabil până în 2022

Edi Iordănescu, acord cu CFR Cluj » Cum a decurs primul mandat al său în Gruia

CFR Cluj a primit zeci de propuneri din partea impresarilor, a avut pe listă o mulțime de antrenori străini interesați să preia echipa, însă alesul conducerii a fost Edi Iordănescu. Antrenorul a avut parte de susținerea președintelui Marian Copilu, cel care l-a angajat data trecută, tot în locul lui Petrescu.

Primul mandat al lui Edi Iordănescu la CFR Cluj a fost un fiasco. Edi a fost demis intempestiv, după un meci cu Malmo, 0-1 acasă, în preliminariile Champions League. Câștigase Supercupa și remizase în campionat la Botoșani, 1-1.

În timpul partidei cu suedezii, în care Arlauskis a greșit la singurul gol, patronul Ioan Varga l-a sunat pe team-managerul Panin și i-a cerut să-i transmită antrenorului să-l schimbe pe lituanian.

Panin nici măcar nu a dus mesajul, așa că Arlauskis a rămas în poartă și în repriza a doua. Varga a hotărât după meci să-l dea afară pe Iordănescu, supărat că ordinul său nu fusese aplicat. Marian Copilu a plecat și el din club imediat, solidar cu Edi, și l-au urmat Marius Bilașco și Bogdan Mara. 

Pentru CFR a urmat o perioadă tulbure, în care echipa a fost eliminată și din Europa League, ca urmare a duelurilor cu Dudelange, cu dublă înfrângere, și a realizat afaceri surprinzătoare și păgubitoare, așa cum a fost recrutarea lui Julio Baptista, retras de doi ani, cu un salariu de 50.000 de euro lunar. 

Varga a apelat pe urmă din nou la Copilu, la Bilașco și la Mara. Primii doi conduc clubul și în momentul de față și vor face încă o dată echipă cu Edi Iordănescu.

Ultima dată, Edi Iordănescu a antrenat la Gaz Metan, unde în 42 de meciuri a obținut 18 victorii și 12 egaluri și a suferit 12 înfrângeri.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Salvarea lui Dinamo vine din Turcia? Dezvăluiri din partea conducerii: „Avem un viitor partener, vrea să sponsorizeze clubul cu o sumă foarte mare”

FCSB, pe urmele unui fundaș din Liga 1! Gigi Becali, dat de gol: „Știu de interesul Stelei”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (56)
279602929186838
Billy Bilciurescu  •  04 Decembrie 2020, 22:50

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibelius
sibelius  •  04 Decembrie 2020, 20:20
Postat de talpaiadului pe 04 Decembrie 2020, 15:30

Cu lotul actual care este vai de viata lui si in ciuda tuturor ghinioanelor (accidentari, covid etc), Dan Petrescu ar fi ajuns in primavara europeana si ar fi castigat din nou campionatul. Nici un alt antrenor din lumea asta nu mai poate face acest lucru acum, cu lotul si problemele care sunt la CFR. Edi Iordanescu nu este un antrenor care sa castige campionate si care sa califice echipe in grupele europene, el e bun sa preaia echipe de mijlocul clasamentului si sa le faca sa joace mai frumos mentinand aceleasi rezultate. Fata de Mutu, oricum Edi e la ani lumina, dar tot nu e suficient nici pe departe pentru a avea pretentii la titlu sau grupe.

Nelutu si-a dat seama ca la nivelul actual de salarii de la CFR si cu jucatori 30+ calificarea in grupele E.L. nu-l ajuta sa recupereze investitia, iar faptul ca de anul viitor locul 2 nu mai merge in E.L. ci in a treia competie e un motiv in plus sa schimbe strategia. Misiunea iedului va fi reformarea lotului.

talpaiadului
talpaiadului  •  04 Decembrie 2020, 17:15
Postat de jenny10 pe 04 Decembrie 2020, 16:29

Primăvara ...

Cam greu fara simtul umorului...

Vezi toate comentariile (56)
Comentează