FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

El e noul Hanca! » Miriuță e convins: "Poate să crească mai mult"

Articol de - Publicat miercuri, 18 octombrie 2017 09:00

Salomao e cel mai bun pasator al lui Dinamo, cu 5 assist-uri, îndeplinind rolul pe care îl avea sezonul trecut Sergiu.

Diogo Salomao a fost adus la Dinamo de Cosmin Contra în această vară și a
dat rapid semne că se poate impune în echipa “câinilor roșii”. Mijlocașul stânga s-a evidenţiat imediat după venire, chiar în prima etapă, în victoria cu Juventus
București, 3-0, când i-a pasat decisiv lui Rivaldinho.

2 goluriîn 13 meciuri a marcat Salomao în acest sezon de Liga 1

Acum două zile, în întâia etapă a returului, tot cu Juventus București, tot 3-0, dar sub comanda lui Vasile Miriuţă, micuţul mijlocaș a semnat două pase de gol, din care Katsikas a reușit “dubla”. Salomao a ajuns astfel la cinci assist-uri, fiind cel mai bun pasator al trupei din Ștefan cel Mare, și pe locul doi în topul general, după Ciprian Deac, de la CFR, care are 6.

tabel

Miriuță are pretenții

Gazeta a vorbit cu Miriuţă despre situaţia portughezului de 29 de ani: “Diogo poate să crească mult mai mult. Acum am lucrat insistent cu el și îl cunosc mai bine. Sper să și marcheze, fiindcă e important pentru moralul lui. E important pentru un jucător de bandă să și marcheze, nu doar să dea assist-uri. Trebuie să ai șase, șapte goluri și zece assist-uri ca aripă, asta ca să nu zic mai mult. Sunt pretenţios cu jucătorii mei pentru că am de unde să cer, au valoare”.

2,5 milioane €valora Salomao în 2011. Acum e cotat la 400.000 €

Sezonul trecut, Sergiu Hanca a fost cel mai bun pasator al dinamoviștilor în campionat, cu 10 assisturi, și pe locul 2 în clasamentul Ligii 1, după Budescu, care a avut cu două mai multe, și la egalitate cu Eric de Oliveira și Florin Cernat.

În toate competiţiile însă, Hanca a devenit cel mai bun pasator al lui Dinamo din ultimii 10 ani, cu 12 pase decisive, depășindu-l pe “greul” Cătălin Munteanu.

Având în vedere că Salomao mai are de jucat returul Ligii 1, eventual play-off și meciuri de Cupă, portughezul are toate șansele să-l egaleze sau chiar depășească pe Sergiu, care în acest sezon este unul dintre golgeterii echipei, cu trei reușite și o pasă de gol.

Salomao își poate menţine statutul de pasator mai ales că Hanca a fost mutat de Miriuţă mai jos în linia de trei mijlocași, alături de Paul Anton și Mahlangu, post ce nu îi mai permite să fie atât de ofensiv, așa cum era când juca aripă dreapta

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează